DRAMA - Ko će biti najgori drugi? Na ivici komšije, Škoti i naš rival za prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.10.2017.
11:46
Izvor: Sportske.net

Posle sinoćnjih mečeva došlo do značajnih promena na tabeli drugoplasiranih. Ko će ostati bez plasmana u baraž?

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Vrhunac drame u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Uporedo sa takmičenjem po grupama, gde je ostalo da se odigra još samo jedno kolo, sve je uzbudljivija i trka drugoplasiranih na posebnoj tabeli, s obzirom da će jedan od njih ostati bez mogućnosti da se plasira u baraž.

Pisali smo i juče na tu temu, kada je najugroženija bila selekcija Bosne i Hercegovine, ali posle poraza ''Zmajeva'' od Belgije na Grbavici (3:4), oni su ispali iz te trke, pa je na drugo mesto u Grupi H izbila Grčka, pobedom na Kipru (2:1).

Za razliku od BiH, Grci su sada bolje plasirani, na šestom mestu, ali im možda i to ne bude dovoljno, ukoliko u poslednjem kolu trijumfuju i Škotska i Hrvatska i Vels u svojim grupama.

Škoti gostuju demoralisanoj Sloveniji, koja je porazom od Engleske izgubila šanse za plasman na Mondijal, Hrvati će na megdan direktnom konkurentu Ukrajini, dok Velšani takođe dočekuju svog direktnog konkurenta Irsku na svom terenu.

Tri poslednjepomenute reprezentacije trenutno zauzimaju tri poslednja mesta na ovoj listi sa po 11 osvojenih bodova i najugroženije su po pitanju plasmana u baraž.

Da još jednom podsetimo, u ovom poretku se računaju svi rezultati iz kvalifikacija, izuzev protiv poslednjeplasiranih ekipa u grupama.

Prema tome, Grci će ostati na sadašnjih 13 bodova u trci za baraž, jer im se rezultat protiv Gibraltara u poslednjem kolu neće računati.

Raspored drugoplasiranih u poslednjem kolu:

Slovenija - Škotska
Ukrajina - Hrvatska
Vels - Irska
Norveška - Severna Irska
Danska - Rumunija
Holandija - Švedska
Portugal - Švajcarska
Albanija - Italija
Grčka - Gibraltar

Tabela drugoplasiranih:

1. Portugal (Grupa B)             7 utakmica, 18 bodova, gol razlika(+18)
2. Italija (Grupa G)                 7 utakmica, 14 bodova gol razlika(+3)
3. Švedska (GrupaA)              7 utakmica, 13 bodova, gol razlika (+10)
4. Danska (GrupaE)               7 utakmica, 13 bodova, gol razlika (+7)
5. Severna Irska (Grupa C)    7 utakmica, 13 bodova,gol razlika (+5)
6. Grčka (GrupaH)                8 utakmica, 13 bodova, gol razlika (+4)
7. Vels (GrupaD)                    7 utakmica, 11 bodova, gol razlika (+2)
8. Hrvatska (GrupaI)            7 utakmica, 11 bodova, gol razlika(+2)
9. Škotska (GrupaF)              7 utakmica, 11 bodova, gol razlika (-1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 08.10.2017
17:08

Kad se setim koliko ste mi minusa lupali kad sam govorio da se ne računaju bodovi protiv poslednje plasirane ekipe u grupi, tokom rangiranja najboljih drugoplasiranih.

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 08.10.2017
17:03

Italijani ce jedva da se provuku i na iglene usi iz baraza odu na SP, onda ce u grupi isto tako na jedvite jade da prodju dalje kao drugoplasirani... A onda ce da dodju do polufinala ili finala, mozda cak i osvojiti SP. Vec vidjeno. Oni ne samo da umeju da igraju fudbal. Oni poznaju fudbal. Sa kojim god timom da odu, naprave dobar rezultat. Nesto slicno kao mi u kosarci.

avatar
CZYNWA
Sunday, 08.10.2017
14:39

Iskreno, bilo bi mi zao da Hrvati ne odu. Igraci poput: Modrica, Rakitica, Perisica, Mandzukica, Kalinica, Lovrena... zasluzuju da igraju na Mundijalu, ali nesposoban selektor ih moze skupo kostati.

avatar
Don Silvio
Sunday, 08.10.2017
13:35

Treba li napomenuti da i Srbija moze biti najgora drugoplasirana u slucaju poraza od gruzije i pobjede velsa...

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 08.10.2017
14:04

Nije bas tako,mi smo kvalitetom kao i Bosna,Vels,Austrija,Irska,Ukrajina,itd. U principu kao sve reprezentacije koje ne bi svrstao u najbolje iz Evrope,ali ni u najgore i kao takvi nekada se plasiramo mi,nekada Ukrajina,nekada Vels. Od Gruzije smo kvalitetniji poprilicno i uz pun stadion i bitnost utakmice mi smo apsolutni favoriti i tipa kladionice su bas potrefile pravu kvotu 1.15 na nas sto je s'obzirom na sve okolnosti najrealnije,e sad i na Hrvate je bila takva kvota protiv Finske (mada je Finska bolja od Gruzije) pa nisu pobedili,ali eto nadam se pobedi od 2:0 i to u 660om da vec bude taj rezultat,pa da lagano udjemo u finis utakmice bes sekiranja jer nam stvarno to ne treba.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 08.10.2017
15:38

Bravo za oba komentara, nikada mi ne bismo dobili Gruziju u gostima da nam sudija nije dosudio nepostojeci penal. Nasa igra tokom citavog toka ovih kvalifikacija je sramna i kriminalna i jasno je da nas u Rusiji ocekuju novi debakli i kanonade (novi pokeri i neke nove petarde i sestarde) ako ne smenimo ovog diletanta.

avatar
crveno beli
Sunday, 08.10.2017
12:19

Ako Skotska,Hrvatska i Vels pobede, Grci ce se nadati nasem remiju sa Gruzijom jer bi u tom slucaju mi bili najgori drugi.Bojim se da nasa utakmica ne bude biti ili ne biti,ili direktan plasman ili ispadanje iz kvalifikacija.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 08.10.2017
12:46

Iako postoji i takva mogucnost,a cak i neke gore varijante u slucaju naseg poraza (tj sa porazom 99% smo bez baraza) verujem da Gruziju dobijamo bez neke vece muke jer smo ipak dosta kvalitetnija ekipa.

avatar
crveno beli
Sunday, 08.10.2017
15:23

Slazem se,ali sam samo napomenuo da postoji i ta mogucnost.Ne daj Boze da povede Gruzija,svasta bi bilo.

avatar
Don Silvio
Sunday, 08.10.2017
13:39

Mi smo kvalitetniji jedino od malte, san marina i farskih ostrva. Ostalo je sve diskutabilno. Deluje da cemo lako dobirti gruziju a svi zaboravljaju da je u prvom mecu gruzija vodila 1:0 i da je malo nedostajalo da nas dotuku pri tom rezultatu. Nama je najveca sansa da se plasiramo ako irci i velsani remiziraju

avatar
zdenkomen
Sunday, 08.10.2017
12:18

Od svih utakmica gore pobrojanih, najviše bih voleo da Švajcarci ne izgube. Zaslužili su da idu na svetsko više nego ijedna druga reprezentacija. Pogledajte nas samo. Imamo 18 bodova i treba da idemo direktno a oni sa 27 možda neće. Jadno od pravila, da ne kažem drugačije.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 08.10.2017
12:41

A sta ako izgube 3:0 u Portugalu jel im i onda zasluzeno? Ili ako izgube 2:0 jel onda zasluzeno?

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 08.10.2017
17:08

Ne mogu baš da se složim da je pravilo jadno, ali u ovom slučaju je jednstavno tako. Ali nisi uzeo sve stvari u razmatranje. Kod nas, kad si nas već uzeo za primer, imaš tri reprezentacije koje konkurišu i jedni su drugima uzimali bodove. U grupi gde je Švajcarska imaš samo dve ozbiljne ekipe i zato su se tako izolovali. A i koja bi alternativa bila ovom pravilu igranja po grupama? Da igraju grupe pa da se onda poređaju reprezentacije i da dalje prođu oni koji imaju najviše bodova, nebitno iz koje su grupe? A sad ću ti reći jedno jadno pravilo - reprezentacija odigra kvalifiakcije, primi samo jedan gol tokom 10 utakmica, niti jednu utakmicu ne izgubi i onda je FIFA svrsta u poseban šešir (???) i upadne u gurpu sa Holandijom i Argentinom.

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 08.10.2017
13:02

Ma pusti ga, ovakvi sentimentalci gde im sve izostaje neka pravda su najgori.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 08.10.2017
11:57

Fora je u tome sto Grci igraju sa poslednjeplasiranim tako da nece dobiti bodove u zadnjem kolu . Stoga svi ovi timovi ispod nje igraju meceve koji ce im doneti bodove i pobedama ce preteci Grke . Neki moj scenario je pobeda Hrvata , kiks Skota i skok Slovaks na drugom mestu , dok je kod nasih konkurenata sve moguce . nP.S. srecno Sokolovima u poljskoj

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 08.10.2017
11:53

Vels dobija Irsku ili ce mozda biti remi, u Kijevu ce biti nereseno, a Slovenci ce pustiti Skote da bi komsije izvisile:-D