Došlo vreme da progovori o svemu, izgleda da je na Prosinečkog najviše ljut!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.04.2020.
16:49
Izvor: Sportske.net, Podcast Opsajd

Ali, ni sa nekim drugim trenerima se nije baš najbolje slagao.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin govorio je za popularni Podkast ''Opsajd'', između ostalog, i o svojim iskustvima iz nacionalnog tima.

Utisak je da često nije bio na istim ''talasnim dužinama'' sa selektorima, a pogotovo sa Robertom Prosinečkim.

''Kada smo bili u Bugarskoj, Prosinečki mi je rekao da prvu utakmicu neću igrati, ali da protiv Senegala hoću. Odgovorio sam da ga cenim i da će biti kako on kaže.

Međutim, protiv Bugarske sam dobio 20 minuta i samo se drao na mene. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala od prvog minuta. Dobio sam pola sata i završio svoje u reprezentaciji'', objasnio je Medunjanin, koji je sada član Sinsinatija u američkoj MLS ligi.

Medunjanin je u reprezentaciju BiH pozivan u periodu od 2009. do 2018. godine, pa je imao priliku da sarađuje i sa nekim drugim selektorima. Ali...

''Safet Sušić je došao na pripreme i rekao da već zna ko će mu igrati. Kakva je to poruka onima koji mu se žele dokazati na treninzima?

Mehmedu Baždareviću sam u lice rekao da se boji svakog. Molio je mene da idem na turneju u Japan, a druge igrače nije smeo ni pitati.

I kod Prosinečkog je tako bilo, na turneji u Americi se drao na igrače, a kad su došli oni iskusniji, onda je ćutao. Polovini igrača nije znao ni imena!

Uvek ima nekih igrača koji moraju igrati. Tako je bilo i kod nas. Sušić je počeo eksperimentisati s Tinom i Prcićem, a onda mu je nekoliko nas iskusnijih savetovalo promenu formacije. On se naljutio i počeo da priča da hoćemo da ga smenimo. Usledio je poraz od Kipra i to je bio kraj'',
zaključio je Medunjanin.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke