Dosije "Klop" - Liverpulov promašaj ili nada u budućnost!?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 27.10.2017.
11:59
Izvor: Sportske.net

Prošle su dve godine, imao je, za razliku od Rodžersa odrešene ruke kod pojačanja, ali je Irčev tim ostao na okupu. Nemac je doveo 12 igrača, ali ove sezone ima lošiji skor nego kada je nasledio sadašnjeg trenera Seltika.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Pre dve godine kada je "Klopmanija" zavladala Liverpulom, naš redakcijski stav je bio da je to pogrešan potez i da je Rodžers smenjen bez razloga. Dve godine kasnije, medeni mesec je davno prošao kada je u Nemac u pitanju, a jedna zanimljiva statistika pokazuje da se praktično oslanja na ono što mu je Rodžers ostavio i da su njegova rešenja, za koja je dobio odrešene ruke uglavnom bila promašaji.

Recimo, u porazu od Totenhema, samo dvojica igrača koje je Klop doveo bila su u startnih 11, ima i objektivnih okolnosti, poput povreda, ali jedan podatak bode oči.

Ovo smo pisali pre dve godine, da vidimo šta se desilo?

Od 12 igrača koliko je stiglo za dve Klopove godine, polovina gotovo nisu ni igrala, recimo letos je doveo Endija Robertsona iz Hala za mesto levog beka, on je odigrao samo deo mečeva protiv Palasa i Barnlija.

Marko Grujić je stigao iz Zvezde, Klop je njime bio oduševljen, ali mu ne daje šansu, iako navijači smatraju da Srbin zaslužuje da igra i da je u svim kameo rolama do sada bio veoma dobar.

Sadio Mane je dobro pojačanje, svakako najbolji potez Klopa, jasno je da od kada se povredio to nije ista ekipa.

Ali, Loris Karijus je koštao više od 5 miliona, golman je doveden iz Majnca, promašaj, Minjole se vratio na gol, a Liverpul sada hoće Kasiljasa.

Žoel Matip je stigao kao slobodan igrač, nedefinisan je, igra promenjivo, mada u njega nije uložen novac u transfer, pa ni to nije zamerka Klopu.

Estonac Ragnar Klavan je plaćen oko 5 miliona Augsburgu, još jedan Klopov izu, zamena za Kolo Turea, odbrana Redsa je slaba, realno, on nije igrač za tako veliki klub.

Vajnaldum je doveden za 30 miliona iz Njukasla, doktor Džekil i mister Hajd, daje golove kod kuće, kao i kod nekih drugih igrača, a pratilo ga je to i u Holandiji, ne možete na njega da se oslonite, igra sa ogromnim oscilacijama.

Mohamed Salah je najskuplje pojačanje, Egipćanin je doveden pre nego što je tržište eksplodiralo i on se može posmatrati kao odličan potez, uz Manea, svakako i najbolji.

Klop je doveo Solankea i Maningera kao slobodne igrače, ispraznio je kasu za Oksa Čembrlena o kome je rano pričati i dok se navijači Arsenala slade jer je počeo samo jednu utakmicu, prerano ga je otpisati.

Ipak, kada se sve sabere, Klop nije podigao Liverpul, čak je njegov skor ove sezone slabiji nego Rodžersov kada je smenjen. Ideje da dovodi jeftinije igrače iz Nemačke su se izjalovile, a jasno da mora mnogo više da plaća kako bi oformio bolji tim. Kako rekosmo, medeni mesec je prošao, i on sam kaže da nije zadovoljan, ali da ne vidi ko bi bolje radio taj posao od njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hagiano
Friday, 27.10.2017
20:54

Svi sad žele uspeh u prvoj ili drugoj sezoni, eventualno trećoj. To nekad nije moguće, da se stvori tim potrebne su godine, da se stvori šampionski tim uz godine idu I odredjeni faktori. Ovo smenjivanje trenera posle sezone, dve, ili čak I meseci, me, kao fudbalskog zaljubljenika, najviše nervira, a ne treba zaboraviti da fudbal bez navijača nije bitan.nKlopu treba vreme nije realno da svaki transfer bude pogodak. On I Konte su mi fascinantniji od Murinja I Pepa. Ostaće Klop tu, još ima vremena za velike stvari.

avatar
levo desno
Friday, 27.10.2017
18:25

Klop ima nekoliko problema koje iz nekog razloga ne resava. Henderson ne moze da igra u prvoj postavi liverpula, posebno ne moze da igra zadnjeg veznog. Lovren jeste katastrofa ali veci deo problema pocinje od katastrofalne sredine. Situacija ce se valjda popraviti sledece godine kada stigne keita. Placanje 40 miliona za oksa je stvarno bizarno posebno sto nije doveden stoper, a na trzistu ih je bilo dosta za te pare, na prvom mestu sancez kog je totenhem doveo. Na kraju prosle sezone se videlo da liverpul najbolje funckionise u formaciji 4 4 2 kada mane nije na terenu, nije mi jasno zasto to opet nije slucaj jer firmino, staridz u napadu, salah kutinjo can i ko god u veznom redu izgledaju ozbiljnije, posebno u odbrani. Ocekivao sam vise od klopa ali imam utisak da se ponasa kao vujosevic kad je presao u cska, nije navikao na ovoliki budzet pa ne zna kako da ga potrosi. Nadam se da ce se to popraviti vremenom jer ovo ne obecava previse.

avatar
Robert Bob Paisley
Friday, 27.10.2017
17:14

Da je uprava uspela da dovede Klopu pojacanja koja je zeleo sigurno bi Liverpul izgledao mnogo bolje. Nije da branim Klopa, ja sam jedan od prvih na ovom sajtu koji ga je kritikovao, ali jednostavno Liverpul nema moc da privuce najbolje igrace i to se odrazava na razultate. Treba biti objektivan i reci da je Liverpulov maksimum ove sezone mesto koje vodi u LS, a s obzirom da je tek pocetak sezone ne mozemo odmah staviti Klopa na stub srama, hajde da to ostavimo za kraj sezone, kada se bude podvlacila crta.

avatar
_mladen_
Friday, 27.10.2017
20:39

Zahvaljujuci Klopu to mogu sada, svaki igrac je hteo da dodje i ovi su opet nesposobni bili da mu dovedu te igrace.

avatar
eldoctore
Friday, 27.10.2017
15:52

Sve,sve ok ali dejan lovren,tu nesto nije u redu.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 27.10.2017
14:51

Lično volim Klopa i njegov napadački stil. Sa odabirom krila je nepogrešiv ali nema kao u Dortmundu tandem Humels - Subotić koji je funkcionisao odlično i sigurnog gošu. Prosto mora da prestane sa jeftinim varijantama već da pljune za tog štopera i dobrog zadnjeg veznog jer ne mogu da skapiram sta mu Dzan igra na kraju. Mnogo primaju golove, ne zna da zatvori utakmicu već sve na juriš. Lepo je gledati klub koji ide da pregazi ekipu ali ne po svaku cenu

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 27.10.2017
14:41

Ne znam kakav je Matip,ali je ubedljivo najbolji stoper kojeg imaju.

avatar
Stabber
Friday, 27.10.2017
13:17

Kakav bre Grujic drugovi, pa on nece nikad da dobije sansu, potpisujem!

avatar
Stefan Išizaki
Friday, 27.10.2017
13:11

Neka se okane 4-3-3 i pređe na 4-2-3-1.

avatar
Stefan Išizaki
Friday, 27.10.2017
13:08
avatar
Amalainter
Friday, 27.10.2017
13:05

klop je dobar trener ali ima los tim...Ne bi sa ovim igracima vise uradio ni Mourinho ni Guardiola..Ovaj drugi je u odnosu na Liverpul nasledio dosta dobar tim a potpuno ga izmenjao..U Engleskoj pojacanja od 5 miliona Eura ne pale..Ovde nema vremena navikavati se na ligu i mozda eksplodira jednog dana kao u Torinu,Sampdoriji,.....

avatar
The Real Man
Friday, 27.10.2017
12:33

Da li treba da nabrajam koliko je promasenih transfera imao Rodzers? Glupo je pominjati Robertsona, koji ne igra samo zato sto je Moreno poceo da igra mnogo, mnogo, mnogo bolje od pocetka sezone, Kariusa (brani u LS), Solankia kad zajedno nisu placeni ni 15m, takodje i Grujica. Rodzers je doveo recimo Firmina za 40+ miliona i onda mu ovaj sedeo na klupi jer nije znao sta da radi sa njim! Koji je veliki promasaj imao Klop, ja stvarno ne znam? Jedino mu zameram sto ne trosi dovoljno para i sto nije doveo stopera preko leta, verujem da bi Liverpul imao mnogo vise bodova sada.

avatar
Robert Bob Paisley
Friday, 27.10.2017
14:57

Nije Rodzers doveo Firmina, kao ni jednog drugog igraca za vreme njegovog mandata. Liverpul je u to vreme imao komisiju koja je dovodila igrace.

avatar
The Real Man
Saturday, 28.10.2017
02:47

Pa trener je birao igrace, komisija je postojala samo da bi odobrila trenerov izbor, tj. ako im se ne svidja neki igrac znaci da on ne moze u klub.

avatar
_mladen_
Friday, 27.10.2017
17:06

Bravo za komentar, sve sto sam hteo, ti si napisao.

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 27.10.2017
12:31

Klopov pad pocinje od Finala Lige Sampiona,kada je Dortmund izgubio od Bajerna...A defanzivno je uvijek bio tanak.Sto se ofanzive tice,tu je zaista sjajan,zato mi je i drag trener.

avatar
Gorčilo
Friday, 27.10.2017
12:27

Manje više se slažem sa vama. Jedini Klopov uspeh kada se gledaju transferi su Mane i Salah i donekle Matip. Svi ostali su prosek igrači. Klop može sa Liverpulom doći u situaciju da se bori za trofeje ali mora biti manje tvrdoglaviji.

avatar
Mangus
Friday, 27.10.2017
12:21

Клоп нажалост не види највећи проблем свог тима, одбрану. Ако и види, не ради ништа по том питању. Да има мало бољу одбрану, и једног нападача који уме да умуља лопту у гол (уз сво поштовање за Фирмина) био би лако у топ4. Овако...

avatar
jack wilshere
Friday, 27.10.2017
12:19

Ma Klop je isti Venger.. Igra taj neki fudbal privlacan neutralnim gledaocima, s vremena na vrijeme ce napucati Celzi, Utd i Totenhem, ali to nista ne vrijedi jer ce sljedecu utakmicu u Svonsiju izgubiti.. Treneri bez plana B, a toliko tvrdoglavi da bilo sta promijene.. Liverpul realno osim Kutinja i dobrih krila nema nista.. Ni golmana, ni stopere, ni bekove, ni plejmejekra, ni razbijaca na sredini, ni napadaca.. Bas nista.. Ali to je Klop sam kriv.. Zato je meni bilo i neobicno na osnovu cega su njihovi navijaci zasnivali optimizam prije pocetka sezone..

avatar
Z
Friday, 27.10.2017
12:19

Zvuci preambiciozno ali ako zele nesto da urade moraju da pljunu 100M samo za odbranu...onako na keca, dolazak Van Dajika i Roza bi mentalitet i karakter ove ekipe okrenuli za 180°. Naravno nedostaje jedan kvalitetan veznjak ali ako je Keita vec kaparisan (mnogi to zaboravljaju) onda je to ok. Nisam fan LFCa ali imam strasno postovanje prema njima

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 27.10.2017
12:12

Ajde da prvo podjemo od toga sta je Klop uradio,da bi se smatrao dobrim trenerom? Osvoji ligu u Nemackoj i igrao finale LS,ali nije da je on ima lose igrace,nego odlicne igrace,na dosta pozicija boljim nego igraci Bajerna sto su bili,a istu ligu su osvajali Stutgart i Volfzburg par godina ranije. Takodje za igrace koje je doveo u Dortmund je veliko pitanje ko ga je savetovao i gde su mu sada ti savetnici.

avatar
_mladen_
Friday, 27.10.2017
17:10

Ajde da podjemo od toga da je jedan od retkih trenera koji je podigao do sad dva kluba na mnogo veci nivo. Trener koji je nasao i stvorio toliko igraca i bas te koje pominjes da su sada zvezde. Samo da je doveo ove sezone one koje je zeleo, tj. da je Liverpul sposoban da dovede 4 kvalitetna igraca, a ne samo jednog. Pominjes Dormund koji je sredio samo tako, ne samo na terenu vec i van terena. Dortmund je sada stabilan tim i redovan u Evropi.

avatar
_mladen_
Sunday, 29.10.2017
20:29

Haha pa gde mu je bio taj skauting pre nego sto je dosao Klop? Ili su oni eto cisto radi reda hteli da se raspadaju... xD

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 27.10.2017
20:16

Znas ga licno pa ti je rekao da ih je on doveo? Nema mozda veze da li Dortmund ima vrhunsku skauting sluzbu?

avatar
_Goran_
Friday, 27.10.2017
12:12

Mislim da cu definitivno prestati da citam vesti ovde.