Dosije "Klop" - Liverpulov promašaj ili nada u budućnost!?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 27. oktobar 2017.

  • 11:59

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Prošle su dve godine, imao je, za razliku od Rodžersa odrešene ruke kod pojačanja, ali je Irčev tim ostao na okupu. Nemac je doveo 12 igrača, ali ove sezone ima lošiji skor nego kada je nasledio sadašnjeg trenera Seltika.

Dosije
Foto: Beta/Peter Byrne/PA via AP
Pre dve godine kada je "Klopmanija" zavladala Liverpulom, naš redakcijski stav je bio da je to pogrešan potez i da je Rodžers smenjen bez razloga. Dve godine kasnije, medeni mesec je davno prošao kada je u Nemac u pitanju, a jedna zanimljiva statistika pokazuje da se praktično oslanja na ono što mu je Rodžers ostavio i da su njegova rešenja, za koja je dobio odrešene ruke uglavnom bila promašaji.

Recimo, u porazu od Totenhema, samo dvojica igrača koje je Klop doveo bila su u startnih 11, ima i objektivnih okolnosti, poput povreda, ali jedan podatak bode oči.

Ovo smo pisali pre dve godine, da vidimo šta se desilo?

Od 12 igrača koliko je stiglo za dve Klopove godine, polovina gotovo nisu ni igrala, recimo letos je doveo Endija Robertsona iz Hala za mesto levog beka, on je odigrao samo deo mečeva protiv Palasa i Barnlija.

Marko Grujić je stigao iz Zvezde, Klop je njime bio oduševljen, ali mu ne daje šansu, iako navijači smatraju da Srbin zaslužuje da igra i da je u svim kameo rolama do sada bio veoma dobar.

Sadio Mane je dobro pojačanje, svakako najbolji potez Klopa, jasno je da od kada se povredio to nije ista ekipa.

Ali, Loris Karijus je koštao više od 5 miliona, golman je doveden iz Majnca, promašaj, Minjole se vratio na gol, a Liverpul sada hoće Kasiljasa.

Žoel Matip je stigao kao slobodan igrač, nedefinisan je, igra promenjivo, mada u njega nije uložen novac u transfer, pa ni to nije zamerka Klopu.

Estonac Ragnar Klavan je plaćen oko 5 miliona Augsburgu, još jedan Klopov izu, zamena za Kolo Turea, odbrana Redsa je slaba, realno, on nije igrač za tako veliki klub.

Vajnaldum je doveden za 30 miliona iz Njukasla, doktor Džekil i mister Hajd, daje golove kod kuće, kao i kod nekih drugih igrača, a pratilo ga je to i u Holandiji, ne možete na njega da se oslonite, igra sa ogromnim oscilacijama.

Mohamed Salah je najskuplje pojačanje, Egipćanin je doveden pre nego što je tržište eksplodiralo i on se može posmatrati kao odličan potez, uz Manea, svakako i najbolji.

Klop je doveo Solankea i Maningera kao slobodne igrače, ispraznio je kasu za Oksa Čembrlena o kome je rano pričati i dok se navijači Arsenala slade jer je počeo samo jednu utakmicu, prerano ga je otpisati.

Ipak, kada se sve sabere, Klop nije podigao Liverpul, čak je njegov skor ove sezone slabiji nego Rodžersov kada je smenjen. Ideje da dovodi jeftinije igrače iz Nemačke su se izjalovile, a jasno da mora mnogo više da plaća kako bi oformio bolji tim. Kako rekosmo, medeni mesec je prošao, i on sam kaže da nije zadovoljan, ali da ne vidi ko bi bolje radio taj posao od njega...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari