Dortmund nastavio poteru za Bajernom, ume Haland i zicer da promaši!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.03.2020.
20:28
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija u finišu meča, ali Dortmund je ipak došao do važna tri boda.

Beta/Marcel Kusch/dpa via AP
Beta/Marcel Kusch/dpa via AP

Povezane vesti

U derbiju 25. kola Bundeslige, ekipa Dortmunda je kao gost savladala Menhengladbah rezultatom 2:1 i na drugom mestu na tabeli ''preskočila'' Lajpcig koji je ranije danas osvojio samo bod u Volfsburgu (0:0).

''Milioneri'' su poveli veću osmom minutu meča. Erling Haland je obavio pola posla, proigrao je Torgana Azara u kaznenom prostoru, a ovaj se najpre sjajnom varkom oslobodio čuvara, a onda uputio precizan šut u mrežu - 0:1.

Taj gol obeležio je prvo poluvreme, a odgovor domaćih usledio je u petom minutu nastavka meča. Posle kornera sa leve strane i gužve pred golom Burkija, najbolje se snašao Štindl koji iz peterca uspeva da donese izjednačenje Menhengladbahu - 1:1.

Trener Dortmunda Lusijan Favr je reagovao uvođenjem Sanča umesto Branta i već u 71. minutu gosti dolaze do pobedonosnog gola.

Upravo je Sančo bio asistent, proigrao je Hakimija na desnoj strani, njemu je ostavljeno previše slobodnog prostora što on na najbolji način koristi i iskosa sa desne strane uspeva da prevari Jana Zomera - 1:2.

U finišu meča Erling Haland je imao sjajnu priliku da trijumf Dortmunda učini i ubedljivijim, ali je sa nekih osam-devet metara, iz izgledne pozicije loše šutirao, pa je i u drugoj uzastopnoj utakmici u Bundesligi ostao bez postignutog gola.
-
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke