Dortmund do pobede u finišu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.12.2017.
20:21
Izvor: Sportske.net

Vratio se Dortmund na pobednički kolosek.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Ekipa Borusije iz Dortmunda se nakon pobede protiv Majnca kojom je prekinula crnu seriju u Bundesligi, vratila u pobednički ritam, a to je dokazala i danas u meču sa Hofenhajmom. Hofenhajm ovoga puta nije uspeo da "otkine" bod favorizovanom domaćinu koga je sa klupe predvodio Peter Štoger, iako je imao vođstvo sve do pola sata pre kraja meča.

Borusija koja je igrala u formaciji 4-1-2-3 je danas napadala u prvom poluvremenu, ali nije uspela da probije bedem gostiju koji su se dobro branili i koji su iskoristili jednu od retkih šansi koje su imali u prvom delu igre.

Bila je to dobra akcija Hofenhajma, Kaderabek je pronašao Uta u petercu i ovaj je bez problema postigao gol. Možda je bio i u ofsajdu, milimetri su odlučivali, ali je sudija bio u liniji i verovatno je doneo dobru odluku.

Domaćin je napadao i pokušavao da dođe do izjednačenja što im je pošlo za rukom u 63. minutu utakmice kada je Obamejang iskoristio penal.

Borusija nije stala sa napadima, mnogi će reći da su zaslužili pobedu, a ona je došla u 89. minutu utakmice kada je Kristijan Pulišić pogodio za konačnih 2:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Hofenhajm ostaje bolje plasirana ekipa od Borusije iz Dortmunda nakon 17 odigranih utakmica.

Dortmund je sa sedmog skočio na treće mesto, ima 28 bodova,ali i utakmicu više od Lajpciga. Hofenhajm je pao na 7. mesto i ima26 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke