Donaruma da zameni rukavice - Dupla kruna za Juventus, četvrta u nizu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.05.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Fantastična dominacija Juventusa se nastavlja i ove sezone. Fudbaleri Milana bolje da nisu izašli na teren u drugom poluvremenu.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Nema ravnih Juventusu u Italiji.

Ekipa Masimilijana Alegrija je danas uspela da savlada Milan na "Olimpiku" u okviru finala Kupa Italije sa ubedljivih 4:0, a odluka o pobedniku ovog meča pala je u drugom poluvremenu kada smo videli sve golove.

Juventus je od starta bio bolji tim danas, ali je Milan imao dobru šansu kada je Bufon odlično reagovao nakon duplog pasa Kutronea i Čalhanoglua.

Dibala je imao šansu na drugoj strani, a Suso za Milan sredinom prvog dela igre, dok je Donaruma nekoliko puta solidno intervenisao.

Nova velika šansa za Milan početkom drugog poluvremena, Bonaventura je ubacio loptu u kazneni prostor, ali tamo nije niko uspeo da zahvati loptu i prosledi je u gol Bufona. Juventus odgovara na to, odmah šansa za Dibalu nakon dodavanja Mandžukića, ali je Donaruma i ovoga puta dobro intervenisao i dokazao je da je dobro ušao u utakmicu.

Milan je poklekao u 56. minutu i to nakon prekida. Benatija dolazi do lopte, šutira glavom nakon dodavanja iz kornera, pogađa nebranjeni ugao, 1:0 za Juventus, a Milanu kao da su sve lađe potonule nakon toga. Asistencija se piše Pjaniću.

Do kraja meča na terenu samo jedan tim, Juventus.

U 61. minutu Kvadrado prodire po desnoj strani, vraća loptu u sredinu, tamo se našao Daglas Košta koji šutira sa 20 metara od gola, Donarumi se lopta izmigoljila i ušla u gol, morao je daleko bolje da reaguje golman Milana u ovoj situaciji, 2:0 za Juventus i već tada se videlo da će šampion Italije osvojiti i Kup.

Potvrda je usledila dva minuta kasnije, ponovo korner, sada Mandžukić upućuje udarac ka golu, Donaruma ispušta loptu na nogu Benatiji koji postiže svoj drugi gol na meču.

Da su korneri veliki problem za Milan potvrdio je i Nikola Kalinić koji je posle kornera u 75. minutu smestio loptu glavom u svoju mrežu. Fudbaleri Milana bolje da nisu ni istrčali na teren u drugom poluvremenu.

Rutina do kraja, Juventus je sasvim zasluženo osvojio novi pehar.

Masimilijano Alegri je tako postao prvi trener u istoriji Italije kome je pošlo za rukom da četiri puta uzastopno uzme duplu krunu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
4k4Dex
Thursday, 10.05.2018
10:09

Mnogo dosadna Italija, Juventus nema konkurenciju skoro nikad. Bas uzas totalno zapostavljena liga bez briga

avatar
moloh
Thursday, 10.05.2018
09:23

Milan trenutno trpi golmanove kikseve, u fazonu mlad je, treba mu iskustvo, preguracemo to, jer mali ima potencijala, a za godinu-2, taj isti golman kada psihicki sazri ce ih sutnuti, jer kao treba mu ambiciozni klub,klub koji igra Evropu i tome slicno...

avatar
Ja opet Ja
Thursday, 10.05.2018
01:18

Mlad golman je Donaruma, normalno je da se ove stvari desavaju. Setite se samo de gee kako je branio u pocetku u Mancesteru kakve je kikseve imao a pogledajte ga sad, najbolji golman sveta. Ne treba ga covek napadati bice sigurno svetska klasa.

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 10.05.2018
00:38

Po meni iskreno Juve za 2 klase bolji, ali prvi gol? Jel to bese sudija gledao VAR? Barzalji razgrce 2 igraca Milana laktom, pa onda da bude jos gore na drugoj stativi Matuidi udara laktom u grkljan Kalabriu sto je jos sramotnije i na ocigled sudije koji svi prati pogledom (imate snimak pa proverite ko ne veruje). Juventus kvalitet nije sporan, ali sta se njima dopusta, eto je stvarno sramota i za svaku osudu, Juve jeste bio bolji, ali ko zna sta bi se desilo da taj gol nije priznat necemo nikada saznati, jer posle tog gola Milan je neprepoznatljiv. Juve je bio za nijasnu po meni bolju i prvo poluvreme, ali Kutrone promasuje sansu utakmice i to je to od Milana. Cestitke Juventusu ne mogu reci ne zasluzeno, ali mogu reci opet taj sudijski faktor koban po Juventusove protivnike...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 10.05.2018
13:27

Svaka ti cast na komentaru, nisam sam niti usamljen u ovome, sve dok je samo jedan koji pise isto kao i ja, ima nade za svet:-)) Samo bih jos dodao i to da je Barzalji ramenom otkinuo Kutronea, a i drugog dobro potkacio, da je taj cuveni Matuidi i pre tog uzasnog (?!) lakta toliko ocigledno i jako (od)gurnuo Kalabriju tako da bi svaki posteni sudija na svetu za to svirao kontrafaul, moralna propast citavog sudijskog tima. Kod treceg gola nije bilo ofsajda, medjutim, mandzukic je loptu uputio rukom i tu nema ama bas nikakvog zbora, dva gola su im neregularna. Sudijski kriterijum im je opet u potpunosti isao na ruku, gledaj koliko samo sumnjiivih duela nisu okarakterisali kao faul za nas od kojih neki cak uopste nisu bili sumnjivi (hajde da kazes da puste prednost ili da dozvole da napad malo tece dok se ne vidi do koga ce stici lopta, ali ni to), pa onda ono na kraju prvog kad nije dozvolio da se izvede slobodan udarac, o kartonu za benatiju da i ne pisem. I opet smo mi imali prvi sansu protiv njih, ali, razlika izmedju njih i nas je upravo u tome sto oni svoje koriste, ako ne iz prve, onda iz druge...

avatar
Alex#10
Friday, 11.05.2018
00:30

Necu da kazem da nije bilo elemenata za prekrsaj kod prvog gola jer sam i ja kao navijac Juventusa rekao da je sudija mogao da svira faul. Mada ipak svi vi to sada malo vise preuvelicavate, kao i za sve sto ima veze sa Juventusom. Uvek su drugi krivi za vase lose igre i za vase neznanje. Ono sto se desilo sa Barzom tu je bilo obostranog povlacenja. I nije razgrnuo dva igraca vec se vukao sa jednim. Mogao je i on tu da padne pa biste posle kukali kada bi sudija npr dosudio penal. I tada bi nesto bilo neregularno. Matuidi jeste udario lika u predelu vrata ali je ono malo vise odglumljeno nego sto je to zaista bilo toliko strasno. A i ako cemo realno nijedan od ta dva slucaja nije uticao na igru i sam gol. Nema dodirnih tacaka ni sa centarsutom ni sa skokom Benatije ni sa golom. Tkd mozda je sudija to tako okarkterisao.

avatar
Forza RoSs0neri
Thursday, 10.05.2018
00:07

Ja ne znam dal je na nekoj utakmici jedan tim primio 3 gola iz kornera sa iste strane...Starsno i horor.Juve jedno 3 klase bolji tim...sprdali se.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 10.05.2018
00:06

Alo, zasto napadate malog? Koliko je zeznuo golova, toliko je i izvadio i spasio, jos je on gustercic. Najveci poraz Milana je sto je doziveo da ima ovakav tretman sudija (prvi i treci gol su sporni, ali, to je samo vrh brega, doslo mi je da izadjem i pre prvog gola sto valjda dovoljno govori jer mi nijednu 50-50 situaciju nismo dobili u svoju korist, a kako i da dobijemo kada nismo ni mnogo ocigledn(ij)e stvari); da mu bivsi proslavljeni igraci budu treneri iako su tek presli u cipele, da mu tri izmene redovno budu BMX (ne K, namerno tog treceg zovem Mister X), da mu navijaci naprave spektakl na tribini (bas je danas bilo ALL IN- po jedan gol za svaku kartu Dzokera), a da igraci ne odgovore na adekvatan nacin. Steta, da nije bilo ovako, mozda bismo i imali milion gledalaca (Inter je vec dobacio dotle) na San Siru kao domacini, ovako tesko da ce doci 56 hiljada protiv Viole. Cestitam na Kupu, ali, i na LS koju cete podeliti sa Bajernom, Liverpulom i Romom, titulu vec ne mogu mada mozda i mogu, titulu sa VARsatom i bratom, a Kup sa damatom, Superkup u avgustu mozete sa taljaventom beneventom. Covece, kako sam pokidao, ovo je nevidjeno dominiranje. Laku noc.

avatar
lol
Wednesday, 09.05.2018
23:30

Sramota za prostup igri,ali igrali su koliko im je Juve dao.Donaruma mozda je ipak vreme za rastanak.Cestitke za Juventus,

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 09.05.2018
23:03

Max je postao prvi trener u istoriji evropskog fudbala koji je osvojio 4 duple krune zaredom ! FORZA JUVENTUS PER SEMPRE

avatar
Phenomenal
Thursday, 10.05.2018
07:21

Jeste da u Juve-u postoji sistem i da nije sve njegova zasluga ali je on za mene trenercina. Svaka cast, cestitke na dominaciji.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 10.05.2018
19:33

Fala puno i vratilo vam se :D A Max je najbolji , rezulatati su uff , jedina mana je to sto ne igramo lep fudbal .... Sporski pozdrav

avatar
Goran.984
Wednesday, 09.05.2018
23:00

Nova dupla kruna...Sve super,svaka cast,al naredne sezone mora sve bolje...Forza Juvee....

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 09.05.2018
22:59

Jos ih bez Iguaina razbili...da je on igrao od pocetka Juve bi lagano dao 6 komada

avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 09.05.2018
23:08

tako je care!!!

avatar
Al(a)din
Thursday, 10.05.2018
11:34

jok eto njemacki siti ima navijace. u prvih 60 godina njemnackog fudbala mali bajern je imao 1 titulu i onda su preko noci ko i city poceli da haraju njemackom. Nemacki Siti je Lajpcig, ne Bayern. Bayern je poceo cvetati u eri Bekenbauera, Majera i Gerda Milera. Bukvalno su njih trojica i hrvatski treneri. Cak je i u ranoj dobi Bayern dosezao velike rezultate, kao pocetni klub. Bayern je jedino slabio za vreme Hitlera i nakon Hitlera, Bayern je sve vise i vise jacao

avatar
Juventino SS
Wednesday, 09.05.2018
22:57

Fantastično drugo poluvreme, svaka čast svima, ali Daglas Kosta i Benatija sa najvećom željom večeras, nisam se nadao ovako ubedljivoj pobedi.

avatar
miki1108
Thursday, 10.05.2018
01:20

Pa ko se nadao da ce onakva tri gola da padnu.😀

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 09.05.2018
22:57

Vec postaje dosadno Ma salim se nije ne

avatar
Rasel Krou
Wednesday, 09.05.2018
22:55

Ovakvom Juventusu u Italiji jedino mocni Inter moze parirati, tako bar smatra veliki poznavalac Internacionalista. Cestitke Juvetu na duploj kruni, ljudi su neprikosnoveni u Italiji.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 09.05.2018
23:08

Hahahahah mocni Inter...jos jedna komedija iz milana

avatar
Rasel Krou
Thursday, 10.05.2018
11:30

Prvi dio moga komentara je ironija...

avatar
II Plava Horda II
Wednesday, 09.05.2018
22:55

Juveruma najbolji igrac Juventusa.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 09.05.2018
22:55

Ko kaze da Kalinic ne daje golove,covek odlicno igra glavom...jednostavno milan je 4-5 klasa ispod juventusa nikad misevi nisu mogli sa mackama...samleo ih juve 3 gola za 8 minuta

avatar
Edin Salja
Wednesday, 09.05.2018
23:10

Nisu ni 2003 mogli kad su im LP uzeli ispred nosa :) Neko mora jesti jos pure u Italiji, a neko u Evropi...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 11.05.2018
09:38

Na kakvu srecu mislis, brekbaCh1?

avatar
brekbaCh1
Thursday, 10.05.2018
15:16

Sreca i neigranje Nedveda.

avatar
nik22
Thursday, 10.05.2018
00:49

Nedved nije igrao finale u tom trenutku najaci igrac veliko je to , a i penali su lutrija tako da... Milan je veliki klub al organizaciono od odlaska Silvia oni su pali jednostavno oni su takvi bili do je bio Silvio bila je era sad pitanje kako taj klub da organizaciono se vrati...

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 09.05.2018
22:54

..ko kaze da Kalinic ne postize golove?

avatar
II Plava Horda II
Thursday, 10.05.2018
00:06

Sto je onaj Rastko Kruh onako opterecen tobom? Sta si mu to radio?

avatar
Rasel Krou
Thursday, 10.05.2018
14:25

Vidim da ni ti ne mozes bez mene, bas kao ni doticni gospodin koji je bio jako bucan u prvom dijelu sezone kako na Interovim tako i na Realovim vijestima. Samo me zanima za koga ce navijati 26. maja u Kijevu?

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 09.05.2018
22:54

Secate se kada sam jos u januaru postavio pitanje koji klub je jadniji, milan ili arsenal? E pa sada mi je sve jasno. Milan je ipak osrednji klub iz ne tako jake lige. Donaruma dokazao da je nepouzdan i velika kiksara i da nije cudo da ga niko ne zeli izbaviti iz milana.

avatar
La bestia negra
Wednesday, 09.05.2018
22:53

Kako ga zakucao Kalinic kad vec ne zna protivnicku bar svoju da zatrese

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 09.05.2018
23:54

Hahahaha realno XD