Domaćinima ni bod u Bundesligi, Bajern pobedio, Nojer primio golčinu!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.09.2019.
17:29
Izvor: Sportske.net

Pet mečeva ovog popodneva, svih pet pobeda gostujućih ekipa u šestom kolu Bundeslige.

Beta/Friso Gentsch/dpa via AP
Beta/Friso Gentsch/dpa via AP

Povezane vesti

Aktuelni šampion Bajern ostvario je očekivanu pobedu protiv poslednjeplasiranog Paderborna, ali domaćin je u drugom poluvremenu prilično namučio apsolutnog favorita.

Na kraju, 3:2 za Bajern, četvrta pobeda u prvih šest kola, za mesto na vrhu tabele.

Tim Nika Kovača poveo je u 15. minutu golom Serža Gnabrija, na asistenciju Kutinja i taj pogodak je obeležio prvo poluvreme.

Njih dvojica su zamenili uloge u 55. minutu, kada je Kutinjo pogodio za 2:0 i tada se činilo da je ovde sve rešeno. Ipak, Paderborn uzvraća golom Pregera trinaest minuta kasnije i vraća rezultatsku neizvesnost.

Ali, da se u sam finiš ne uđe sa većim problemima za Bajern, potrudio se, naravno, Robert Levandovski, njegov već 10. gol u Bundesligi od početka sezone.

Ni tada se domaći nisu predali, pa je posle kornera sa desne strane i odbijene lopte na nekih 25 metara od gola Bajerna, Kolins poslao neodbranjivi projektil u Nojerovu mrežu, za konačnih 2:3.
-
-
Mnogo ubedljivije na gostovanjima danas su bile ekipe Leverkuzena i Menhengladbaha, koje su sa po 3:0 savladale Augsburga, odnosno Hofenhajma.

Plea u prvom i Tiram i Nojhaus u drugom poluvremenu doneli su pobedu Menhengladbahu, a Leverkuzen je slavio autogolom Niderlihnera u prvom, odnosno Folanda i Haverca u drugom poluvremenu.

Volfsburg je golom Tizeranda u devetom minutu savladao ekipu Majnca sa 1:0, a Šalke je nastavio seriju pobeda na gostovanju u Lajpcigu. Tim iz Gelzenkirhena je slavio sa 3:1, što je četvrta pobeda Šalkea u nizu u Bundesligi.

Naš Matija Nastasić je bio na klupi za rezerve u pobedničkoj ekipi, koja je u prvom poluvremenu stekla dva gola prednosti, preko Sanea i Harita iz penala.

Matondo je sve dileme oko pobednika rešio svojim golom u 58. minutu, a poraz domaćih ublažio je Forsberg u 83. minutu meča.

Bundesliga, 6. kolo

Subota:

Paderborn - Bajern 2:3
Augsburg - Leverkuzen 0:3
Hofenhajm - Menhengladbah 0:3
Majnc - Volfsburg 0:1
Lajpcig - Šalke 1:3
18:30h Dortmund - Verder
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bayern
Monday, 30.09.2019
09:16

Ej ti tobožnji "tata Messi", kada bi ti imao bar malo veze o fudbalu ne bi pisao ovakve gluposti. Ispred "Nojera" je stajalo više fudbalera, tako da je loptu video prekasno. Ajde gledaj i igraj druge sportove ( klikere ili slično).

avatar
Robert Lewandowski
Saturday, 28.09.2019
19:52

Odlična utakmica Bajerna, mogli smo da im damo bar još 4 gola, ali jednostavno nije htela u gol. Nadam se da će realizacija protiv Totenhema biti bolja. Kutinjo je neverovatan, igra kao što je igrao u Liverpulu. Dribling, pas, šut, ma sve je pokazao... Barsa je napravila ogromnu grešku. Kutinjo je najbolja 10-ka na svetu u ovom trenutku, očekujem da će se za koji mesec ponovo pricati o njemu da je u top 5 najboljih igrača na svetu, na pravom je putu. Leva mašina, iako je danas omasio jedan zicer. 10 golova na 6 utakmica u Bundesligi, šta reći... Na svakoj utakmici ove sezone je dao gol i zaista deluje nezaustavljivo. Najbolja 9-ka na svetu, nema dileme. Takodje bih pohvalio Komana, nezadrživ je. Sane za zimu, i da se malo uigra odbrana i to bi bilo to. Kimih je nešto lošiji u vezi, treba da ga vrati na desnog beka.

avatar
Tata Messi
Saturday, 28.09.2019
17:58

I onda neko kaze da Nojer treba biti prvi golman

avatar
Robert Lewandowski
Saturday, 28.09.2019
19:43

Nojer nije video loptu, ne vidim sta je sporno? Jednostavno nije mogao ništa...