Dok čekamo vesti u vezi PSŽ-a i Zvezde, UEFA drastično kaznila Ruse!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.10.2018.
12:03
Izvor: Sportske.net

Ova informacija danas je snažno odjeknula u Rusiji.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Podsetimo, disciplinski organi UEFA danas bi trebalo da donesu odluku o navijačkim incidentima tokom i posle utakmice između PSŽ-a i Crvene zvezde u Parizu, s obzrom da je to najavljeno na zaničnom sajtu Evropske kuće fudbala.

A dok čekamo epilog te priče, iz UEFA je stigla vest o drastičnoj kazni za ruski Rubin iz Kazanja.

Naime, ovaj ruski premijerligaš kažnjen je dvogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja, a razlog je kršenje finansijskog fer-pleja iz  - 2014. godine. Za sada nisu poznati dodatni detalji, šta su konkretno prekršili u klubu iz Kazanja.

Rubin je trenutno na petom mestu ruske Premijer lige i sada je jasno da mu dobar plasman neće doneti izlazak na evropsku scenu, sa koje je odsutan već tri godine.

Poslednji meč u evropskim takmičenjima Rubin je odigrao 10. decembra 2015. u grupnoj fazi Lige Evrope, kada je remizirao na gostovanju francuskom Bordou (2:2).
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 18.10.2018
14:56

A kad ce psz da ispasta zbog ffp-a, kad ce siti? Tresla se gora, rodio se mis?

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 18.10.2018
14:35

Kada li ce kazniti nekoga sa zapada??

avatar
ISTINA BOLI
Thursday, 18.10.2018
16:17

Ne mogu tamo da odgovorim. Naravno da mogu napraviti jaku ligu,tipa Rubin moze privuci igrace kao sto su Hulk,Oskar,Pelle i slicni,tj moze da napravi ekupu koja ce biti u top3 u grupi LS,e sad zamisli da svaki Ruski klub dovede igrace slicnih kvaliteta kao gore navedeni i onda jos vise para (eto po 1 milijarda) da se ulozi u Zenit,CSKA i eto Spartak,stvarno mislis da su im svi klubovi u ligi jacine sadasnjeg Milana,da ovi najbolji klubovi ne bi privukli jos bolje igrace? A kada bi ih privukli,onda bi svake godine mogli jos bolje i jos bolje,samo sto to njima ne pada na pamet da rade.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 18.10.2018
13:26

Pa naravno da manji nastradaju bez pogovora,specijalno oko ovog finasijskog fer pleja,a veliki iako budu kaznjeni,kazna je 6 meseci zabrana transfera.Jbg,zakon jaceg,vazda bilo!

avatar
DropkickMurphys
Thursday, 18.10.2018
12:21

Naravno,Uefa je silna ali selektivno.Kada treba kazniti male,siromasne,nepodobne,neprihvatljive,tu su.Kada treba kazniti velike,bogate,onda ih nema.

avatar
ISTINA BOLI
Thursday, 18.10.2018
13:25

Pa zavisi,ne bih bas rekao da je Rusija mala i siromasna,niti da je Spanija jaka i bogata,e to sto Ruse ne zanima da ulazu u svoju ligu i sto nemaju pomoc drzave,a sto iza Reala stoji drzava Spanija,to je skroz nesto drugo. Da Rusija ulozi 800m u Zenit i po 200m u ostale klubova kako bi ojacali ligu i da Zenit ima konsantnu pomoc drzave,ni njih ne bi kaznili,ovako,kome treba neki tamo smesni Rubin.

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 18.10.2018
14:39

Buraz jel ti stvarno mislis to sto si rekao? Rusi su bili na marginama do skora, pa su poceli da ulazu grdilo novca u fudbal i klubove i digli se dokle su se digli ali su jednostavno dostigli Cap. Pa vecina ne bi ni za kakvu lovu otisla u Rusiju da igra fudbal, kao sto ne bi ni u Kinu. Jednostavno najbolji fudbal se igra zna se gde i to se nikad nece promeniti na taj nacin. Ovo je cista politika i moc.