Dojadilo i Juventusu, prijavili policiji, hapšenja huligana po čitavoj Italiji!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.09.2019.
09:41
Izvor: Sportske.net

Klub bio predmet iznude u strahu od navijačkih nereda, ali sada su u saradnji sa policijom rešili da se oslobode problema.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

U akciji italijanske policije uhapšeno je 12 vođa navijača Juventusa. Praktično u pitanju su lideri svih grupa sa južne tribine, koji se terete za iznudu, pranje novca i nasilje.

Podsetimo, oni su proteklih godina ucenjivali klub kako bi dobili karte za mečeve, u zamenu da održavaju red na tribini i sami ne izazivaju nerede.

U sve je umešana i kalabrijska mafija, Juventus je bio u stalnom strahu. Jasno, niko ne želi sukobe i nerede, tim pre što je klub napravio super-moderni stadion, što je marketing na visokom nivou, a karte za mečeve papreno skupe.

Međutim, stvari su dogorele do nokata, Juventus je odbio da distribuira karte preko ULTRAS-a i prijavio čitav slučaj policiji.

Ona je posle istrage uhapsila vođe, ali otišla je i dalje, trenutno je u toku potraga za regionalnim distributerima karata, koji su u ime grupa "Viking", "Drughi", "Nucleo" i ostalih prodavali karte u drugim gradovima i na taj način ostvarivali profit.

Trenutno je istraga usmerena na Milano i okolinu gde Juve takođe ima veliki broj navijača, Mantovu, Peskaru i Đenovu, a očekuje se da će biti proširena na jug Italije, gda je takođe veliki broj fanova.

Regularno karte se mogu dobiti preko navijačkih klubova, tačnije članstvom u ovim organizacijama koje nisu povezane sa južnom tribinom i zvanično su priznate od strane kluba. I u Beogradu postoji udruženje navijača Juventusa čiji članovi redovno idu na mečeve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Monday, 16.09.2019
20:39

Juventus tako posluje., nista novo u gradu Torinu.

avatar
Monday, 16.09.2019
17:07

o jadna li kluba majko mila

avatar
The_Matrix
Monday, 16.09.2019
10:37

Hahahha, sto se Anjeli pere...svi znamo da je saradjivao sa njima. To je dokazano na sudu, nekoliko ljudi je vec izgubilo zivot zbog te price, on osudjen na 2 god cini mi se, ali se nagodio i ubrzo se prica menja i gura pod tepih. Tako je nekada bilo i oko one afere DOPING koja je takodje gurnuta u stranu....ali eto ovaj portal im naklonjen pa izbegava da negativno pise o njima i ne objavljuje komentare

avatar
Marchisio8
Monday, 16.09.2019
11:48

Сви знамо. Ајде расисти,ви ћете о поштењу.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 16.09.2019
15:57

Bogami bi i o tebi neki psihoanaliticar napisao ljepu knjigu

avatar
Mak-Juventino
Monday, 16.09.2019
10:37

Pa i vreme je , dosta je bilo ! Bravo