Dobre vesti za Barsu, Murinjo ostaje praznih šaka!

Autor: Nikola Miloradović
subota 02.06.2018.
13:16
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi "Mundo Deportivo", Barselona se nalazi pred obavljanjem bitnog posla.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Stigao je Samuel Umtiti u Barselonu leta 2016. godine iz Olimpik Liona i vrlo brzo je pokazao da će biti nezamenjiv u startnih 11.

U sezoni za nama je igrao fantastično, Barsa se domogla duple krune u Španiji, a Umtiti je upisao 40 nastupa.

Njegove dobre partije nisu promakle ni ostalim evropskim klubovima, a posebno je pažnju evropskim velikanima skrenula otpusna klauzula u njegovom ugovoru. Naime, zainteresovane strane mogu da ga kupe za samo 60 miliona evra.

Barsa je u strahu da će neko to i ponuditi, krenula u pregovore sa njegovim predstavnicima oko potpisivanja nove saradnje, ali navodno je sam fudbaler zahtevao prevelika primanja od "Blaugrane".

On je hteo da bude među najplaćenijim igračima u ekipi, uprava katalonskog kluba to nije bila spremna da mu ponudi, pa se šuškalo da je završio sa Barselonom i da će ovog leta promeniti sredinu.

Kao veliki favorit za njegov potpis izdvojio se Mančester junajted, koji je bio spreman da mu ponudi željena primanja, ali izgleda da je sada došlo do promene.

Naime, u Barsi su sada ubeđeni da će Umtiti parafirati novu saradnju sa klubom i da je napravljen veliki korak ka realizaciji plana o nastavku saradnje.

Uprava Barse je pristala da ponudi nešto veću platu Francuzu, ali ipak ne i da u potpunosti ispuni njegove uslove, ali je Umtitijev agent ipak zadovoljan pomakom u pregovorima i veruje se da bi u narednih par dana sve moglo da bude rešeno.

Predstavnici Barselone juče su sleteli u Nicu, gde je Francuska odigrala prijateljski susret sa Italijom (slavili sa 3:1, Umtiti postigao prvi gol na meču), kako bi Umtitiju predstavili najnoviju ponudu, za koju se nadaju da će je prihvatiti i uskoro potpisati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke