Do prošle godine u PL, sada se prodaju za 0 funti!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.02.2018.
20:11
Izvor: Sportske.net

Naravno, ima i jedna začkoljica.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Sanderlend je minule takmičarske godine ispao iz Premijer lige, borili su se dugi niz godina da zadrže status u elitom rangu, ali minule sezone jednostavno nisu imali kvalitet.

Ipak, niko nije mogao ni da zamisli da će Sanderlend od tima iz PL postati jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz Čempionšipa.

Poslednji su na tabeli druge engleske lige sa 26 osvojenih bodova iz 33 odigrana susreta, ni Kris Kolman, koji je preuzeo klupu ekipe pre par meseci, ne uspeva da ih trgne, doživeli su četiri poraza u poslednjih pet mečeva.

Pored slabih rezultata, klub ima i veće probleme. Naime, nalaze se u velikim dugovima, a vlasnik Elijas Šort već duži vremenski period pokušava da proda klub.

On je iz meseca u mesec smanjivao potražnju, a sada je u potpunosti odustao, pa je tako voljan da bez ikakvog obeštećenja ustupi klub nekom drugom.

Ipak, da stvari budu jasne, strana koja bude želela da preuzme klub neće morati da plati nikakvo obeštećenje Šortu, ali će na sebe morati da preuzme velike dugove.

Klub je navodno u dugovima oko 110 miliona funti, mada je navodno Šort u poslednje vreme uspeo da smanji dugovanja.

Jasno je ipak da budući vlasnik neće imati lak zadatak, igrački kadar do kraja sezone ne može da pojača, sve ostaje na Krisu Kolmanu, jer bi ispadanje u Ligu Jedan bio ogroman udarac za ekipu sa "Stadiona svetlosti".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Friday, 23.02.2018
13:33

Koliko su me nervirali u PL jer su godinama uspevali da isceprkaju opstanak (kao Hamburg u Bundes,preplatio se na opstanke kroz baraz),toliko mi ih je sad zao..

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 22.02.2018
21:59

Šestostruki šampion Engleske..