Đurđić se uželeo golova

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 17.08.2015.
15:43
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler Nikola Đurđić, sjajno je započeo šetomesečnu pozajmicu u Malmeu u koji je došao iz nemačkog Augzburga.

mff.se
mff.se

Povezane vesti

29-godišnji centarfor je prikazao izvanredne partije na početku sezone, a jedan od razloga zbog čega mu nije bilo potrebno vreme da se uklopi je i to što je već igrao u Švedskoj, za Helsingborg pre tri godine, kada je tu ekipu vodio sadašnji trener Malmea, Oge Hareide.

"S obzirom da sam već bio ovde, nisam imao nikakav problem da se uklopim. Takođe imam i mnogo iskustva, tako da je i to razlog brze adaptacije."
, kaže Đurđić.

Srpski golgeter je već postigao četiri pogotka od dolaska u Malme, a na subotnjoj utakmici sa Gefleom bio je najbolji igrač i asistent prilikom prvog gola.

"Nedostajao mi je fudbal u proteklih par meseci pa sam se uželeo i golova. Dobro sam krenuo i nadam se da će golova tek biti kada bude najbitnije.", smatra Đurđić.

Malme igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su u prethodnoj rundi eliminisali austrijski Salcburg, a od grupne faze sada ih deli samo dvomeč sa škotskim Seltikom.

"Vezali smo tri pobede u prvenstvu i atmosfera je odlična. Mislimo da imamo dobre šanse, ali je veoma bitno da napravimo dobar rezultat i postignemo gol u Glazgovu.", rekao je Đurđić.

Đurđić je pre par godina bio na korak od prelaska u Seltik, što bi mogla da bude dodatna motivacija za srpskog fudbalera.

"Svakako da mi je to motiv više. Tada me je povreda kolena sprečila da potpišem ugovor za njih, ali takođe ostaje i žal što sam kao član Helsinborga u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubio od njih. To sada mora da se popravi.", kaže Đurđić.

Srpski fudbaler rekao je da u njegovom matičnom klubu Augzburgu pažljivo prate nastupe za Malme.

"Naravno, u Augzburgu prate moje igre, čuo sam se sa sportskim direktorom i veoma su zadovoljni. Međutim, sledećih šest meseci sam 100 posto fokusiran na Malme.", zaključio je Đurđić.

Đurđić je ulaskom u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona sa Malmeom i u slučaju ispadanja obezbedio učešće u Ligi Evrope, što znači da mu je za tri meseca to pošlo za rukom sa dva različita kluba.

Srpski fudbaler je sa Augzburgom osvojio peto mesto u Bundesligi, a samim tim i automatsko učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, tako da bi teoretski mogao da igra protiv svog matičnog kluba.

Prvi duel sa Seltikom igra se u Glazgovu, u sredu 19. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar El Matador
Monday, 17.08.2015
19:08

Čurćiću evo ti golgetera! Zovi ga za naredne mečeve. Djurdjić i Škuntelar :-)