Điđiju laknulo: "U Italiji smo previše opsednuti fudbalom"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.08.2018.
17:18
Izvor: Sportske.net

Legendarnom čuvaru mreže je promena sredine očigledno prijala.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Fudbaler Pari Sen Žermena Đanluiđi Bufon otkrio je u intervjuu za Frans fudbal da se u Francuskoj oseća mnogo opuštenije i bolje nego dok je igrao u Italiji.

"Mnogo je manje stresa ovde nego u Italiji, to je novo za mene. U Italiji ponekad preterujemo sa nekim stvarima i previše smo opsednuti fudbalom."

"Pristup utakmici i treningu nije isti kao ovde, u Parizu je sve opuštenije i sa više uživanja. Kada sam igrao u Seriji A bilo je mnogo stresno, čak i protiv manjih timova, mentaliteti su različiti
", zaključio je legendarni Điđi.

Italijan je promenio sredinu nakon 17 godina u Juventusu gde je postao legenda i sada je u 40. godini praktično na novom početku.

Izgleda da mu nije tako loše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 29.08.2018
20:56

Tako je. Francuzi iako meditaranski narod imaju vise slicnosti u mentalitetu sa severnim narodima nego li sa ostalim mediteranskim spancima, italijanima, grcima...

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 29.08.2018
18:38

Zato PSG nece uzeti LS pa sve i da 5 milijardi utuca u ekipu. Nikad nije bilo niti ce ikada biti da se do velikog uspeha dodje bez muke, opusteno, bez puno truda... to nije prirodno i nije normalno. Kvalitet je samo jedan od velikog broja uslova koje treba ispuniti da bi ostvario uspeh. A PSG ispunjava samo taj jedan. U njihovoj igri nema zara i zelje za borbu, u njihovoj svlacionici nema hemije i prijateljstva, odnos na relaciji navijaci-igraci je krajnje plastican i vestacki.