Điđi je kao vino

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 27.08.2018.
16:44
Izvor: Sportske.net

Što stariji, to bolji.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Đanluiđi Bufon je nakon 17 godina napustio Juventus, nije želeo da sedi na klupi u voljenom klubu, te je po isteku saradnje postao slobodan igrač.

Nije ipak spreman da okači kopačke o klin, ubrzo nakon razlaza sa "Bjankonerima", dobio je poziv Pari sen Žermena, koji je na kraju i prihvatio.

Standardan je na golu Parižana od starta sezone, nije branio samo u poslednjem kolu Lige 1, gde je šansu dobio Areola, ali nema sumnje da će se popularni Điđi uskoro vratiti među stative.

Sada je govorio za medije, istakao je da mu nije bilo lako da nakon 40 godina napusti domovinu, ali i da veruje da je sada bolji golman nego pre pet godina.

"Nakon 40 godina u Italiji, nije lako promeniti život. Nisam imao pojma kako će me ostali igrači dočekati, bio sam pomalo zabrinut i oko toga.

Ponekad jednostavno, iz straha ili lenjosti, napravimo sebi zonu komfora i odbijamo da je napustimo jer je to uvek strašno. Ipak, ja sam potpuna suprotnost. Volim da budem uključen, takmičarska sam zver, volim da napreduje i da se susrećem sa preprekama i pokušam da ih savladam.

Bolji sam sada neko kada sam imao 35 godina. Deluje nemoguće, ali osećam se bolje nego pre pet, šest godina. Možda je to zato jer sam promenio način na koji radim, ali mislim da je u mojim gotima sve u motivaciji
", istakao je Bufon.

Od svih trofeja koje je mogao da osvoji, nije uspeo da se domogne onog namenjenom najboljem timu u Ligi šampiona, pa nema sumnje da je jako motivisan da to "ušatog" trofeja dođe sa Pari sen Žermenom, koji godina kroji tim sa tim ciljem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marchisio8
Monday, 27.08.2018
18:33

Ђиђи легендо! Ако мој и твој Јуве не узме ЛШ,вољела бих да освоји Псж,ссмо због тебе. Тешко се навићи да те нема на голу Јувеа,али надам се да ћеш брзо у ложу. П.С. Имао је страшну одбрану на задњој утакмици коју је бранио,рефлекси и даље невјероватни.

avatar
Capitano
Monday, 27.08.2018
18:30

Trebao si da se vratis u Parmu da stavis tacku na jednu dugu i uspesnu karijeru.

avatar
riquelme
Monday, 27.08.2018
16:51

Kratko... Najbolji svih vremena!