"Đavolska" ideja, osvojio titulu sa Sitijem, izblamirao Junajted, sada je kandidat za klupu na "Old Trafordu"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.11.2020.
10:52
Izvor: Sportske.net

Nisu ga zaboravili, i nikada neće...

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Nestvarna priča, ali rimska "Republika" nije tabloid. Naime, oni danas pišu da Mančester Junajted razmatra eventualne zamene za Solskjera i da je uz Poketina, glavni kandidat Roberto Manćini.

Italijanski selektor je već radio u gradu, vodio je Mančester Siti, osvojio titulu 2012. godine u onom dramatičnom finišu protiv Kvins Parka Rendžersa, golom Aguera u poslednjim sekundama. Manćini ima i jedan kup Engleske, dobio je otkaz posle loših rezultata 2013. godine, ali je ostavio dubok trag među "Građanima".

Kao trener u šampionskoj godini je dba puta tukao Junajted, i naneo im onaj katastrofalni poraz od 6:1, ne sećaju ga se baš po dobrom.

Bilo kako bilo, Manćini nije imao većih uspeha posle toga, bio je na klupi Galatasaraja gde je osvojio kup, povratak u Inter mu nije doneo ništa dobro, a onda je posle sezone u Zenitu, seo na klupu Italije koja je propustila Mundijala.

Od kada ih je preuzeo igraju dobro, vratio je trenerski kredibilitet, njegova prednost u odnosu na Poketina je što je iskusniji u radu u velikim klubovima, zna kako se osvajaju trofeji.

baner

Ako ode Solskjer na kraju sezone, Manćinijeve šanse su veće je bi posle EP mogao da preuzme klub, ali ako Norvežanin ode pre kraja, pitanje je da li bi Manćini mogao da napusti "Azure", mada je klupa Junajteda za njega prilika da se vrati među trenersku elitu.

Ono što je sigurno je da je jeftiniji od Argentinca, ali pitanje je koliko bi mogao da bude rešenje na duže staze. Sa druge strane, radeći u Sitiju doveo je dosta mladih igrača, napravio osnovu tima, uspeo da se oslobodi fudbalera na koje je trošen veliki novac, a nisu puno pokazali, mada je i sam imao neke promašaje.

Videćemo šta će od svega biti, Solskjer je skinuo malo pritisak pobedom protiv Evertona, ali ako ne počne da pobeđuje u seriji ponovo će biti u problemu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 20.11.2020
00:09

Ahahahahahah prevara od trenera xD

avatar
Mirjevac
Tuesday, 17.11.2020
16:57

Od kako je Mesi naterao Fergusona da podnese istavku, posto ih je Mesi dva puta izastopno punio, od tada Junajted nije podigo glavu! Junajted je klub od tradicije i to je bas veliki klib, ima odlicne igrace, ali trener im fali! Dobar trener im fali, a ne Soskjer kji je doso bez iskustva i jos nece da slusa i da uvi, vec sve radi na svoju ruku i eto gde je sad Juventus! Zato treba dobrog trenera dovesti i eto Junajteda medju cetri prvih klubovau ligi! Ima vise dobrih trenera ali cudime da uprava nece da ih dovede, vec cuva ovog slabog trenera?

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 17.11.2020
16:56

Iskusniji od POKA u svakom slučaju. Možda i bolji izbor , jer zna da osvaja trofeje, nije večiti VICE ili večiti gubitnik. Koliko god bio dobar trener POK

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 17.11.2020
16:55

Povedi Mihu , ako msš da osvojiš nešto.....

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 17.11.2020
16:23

Pa nije lud da napusti Azure , posebno sada

avatar
Man united
Tuesday, 17.11.2020
15:33

Глејзерима је најбитније да пронађу што јефтиније решење. Зато је и дато поверење Солшеру. Зато упорно избегавају Поћетина. Ето, сад би Манћинија излапелог. А не схватају да то цицијашење у старту јесте јефтиније, али на дуже стазе испадне много скупље. То је као да узмеш најновијег мерцедеса и сипаш му лож уље како би смањио трошкове. Буквално се тако понашају.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 17.11.2020
14:36

Bas hoce da se samoubiju. :)

avatar
CFC-Macedonia
Tuesday, 17.11.2020
14:34

Nije problem u treneru, problem uniteda je sasvim drugo, uprava kluba, koja daje pravo svakog igraca uniteda da se ponasa kao neka zvezda, dok rezultati nidje, posle odlaska Fergusona United promenio 4 trenera i nista se nije menjao u igru na terenu. Treba cvrsta ruka disciplina kao u vreme AF, slabo igranje sedis ne klupu dok. neka igraju mladi igraci a one takozvane zvezde neka gledaju sa tribina i navijaju.

avatar
Marko HM
Tuesday, 17.11.2020
14:15

Samo ne Manćini!

avatar
soru
Tuesday, 17.11.2020
13:56

ma sale se malo

avatar
Аполо
Tuesday, 17.11.2020
13:37

Јунајтед није у стању да доведе ни добре редаре, а камоли тренера, фудбалере итд.

avatar
Barbosa7
Tuesday, 17.11.2020
13:06

Manćini, neka hvala.