'Đalorosi' veruju da mogu do titule

Autor: Boban Filipović
četvrtak 14.12.2017.
15:54
Izvor: Sportske.net

Skudeto je tema u svlačionici Rome. Koliko je to realno?

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

"Vučica" trenutno zauzima četvrtom mesto na tabeli i zaostaje pet bodova za vodećim Interom, ali ima i meč manje. Ispred nje su Napoli, koji ima četiri boda više i meč više, kao i branilac titule Juventus, koji ima tri boda više i utakmicu više.

U duelima satimovima bolje pasliranim od nje, Roma nije osvojila nijedan osvojila bod, poražena je i od Intera i od Napolija na svom bunjištu, sa Jovenusom još nije delila megdan, ali je Di Frančeskova ekipa  stekla veliko samopouzdanje plasmanom u nokaut fazu Lige šampiona, bila je prva u grupi u konkurenciji Čelsija, Atleiko Madrida i Karabaga.

Ipak, Liga šampiona nije prioritet, glavni cilj je 'Skudeto'.

"Verujemo da možemo." izjavio je Partik Šik, češki napadač koji se nedavno oporavio od povrede i prošlog vikenda na utakmici protiv Kjeva (0:0) odigrao svih 90 minuta posle dugo vremena.

Žali što nije upisao prvenac na 'Bentegodiju'.

"Boljka nam je bila neefikasnost. Nadam se da ću doprineti da se to popravi." dodao je mladi Čeh, a onda se vratio na priču o tituli.

"Imamo dobru atmosferu u timu, imamo mnogo razloga da verujemo da možemo da osvojimo Skudeto."
zaključio je Šik.

Roma čeka na titulu 16 godina, poslednja je osvojena u sezoni 2000/01. Ona je bila treća u klupskoj istoriji, prva je iz ratne 1942, a druga iz 1983. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke