Diskriminacija! Lukakuova mama se branila od besnih roditelja papirom!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.10.2017.
10:32
Izvor: Sportske.net

Mino Rajola progovorio o onome o čemu se retko priča u fudbalskoj javnosti...

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Mino Rajola nema dlake na jeziku, možda nije politički korektan, ali priča koju je ispričao, zaista ukazuje na to kakvi su odnosi u fudbalu i društvu uopšte.

"Fudbal je najdemokratskija stvar na svetu, mora da bude isti za sve. To bi tako trebalo da bude, ali nije, 'kuč... sinovi, svesno diskriminišu crne igrače. Postoji i nenamerna diskriminacija, kada pitaju o crnom igraču kroz stereotipe, da li je kao Baloteli, ili Lukaku? Nikada ne pitaju da li je kao Ibra, ili Bekam", kaže Rajola.

"Crnci su saterani u ćošak, za njih je sve teže. Tvrde da su fizični nadmoćni što nije istina, nauka nije to dokazala, kao i da nisu tehnički dobri, kao, samo su jaki. I to je glupost"
, dodaje italijanski menadžer.

"Prvo me pitaju za holandskog igrača da li je crnac ili belac. Kakve to veze ima? Zar nije bitno kakav je igrač"
, otkriva Rajola mračnu stranu sporta.

A onda je ispričao zaista nestvarnu stvar za Lukakua.

"Pričao sam sa njegovom majkom, nosila je njegov izvod iz knjige rođenih na utakmice. Jer, drugi roditelji su je vređali i optuživali da laže da ima 12 ili 14 godina. On bi dao po tri ili četiri gola na meču jer je bio fizički jači, ali i bolji igrač, pa su bili ljubomorni. Sirotica je nosila papir sa datumom rođenja i dokaz da se rodio u Belgiji, inače bi je optužili da vara, da je u Africi dobio lažne papire", objašnjava Rajola.

"Uvek ohrabrujem svoje igrače da istupe protiv rasizma, Pogbi je lakše u Engleskoj, Baloteli je to probao u Italiji, ali oni su 50 godina iza svih i postoji mnogo rasizma u fudbalu", zaključio je Rajola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 22.10.2017
14:40

Dokle vise ovo kmecanje? Ako mu se ne svidja neka igra za Kejp Taun ili Al Ahli, tamo ga niko nista nece pitati. I kod nas cim je neko razvijeniji u mladjim kategorijama sumnjaju ljudi. Nije da nemaju razloga, koliko je bilo fudbalskih prevaranata porijeklom iz Afrike, a ljudi za njih treba milione da izdvoje, normalno da ce da pitaju sve do broja krvnih zrnaca ako treba.

avatar
Маркус19
Sunday, 22.10.2017
13:01

Свака алат Рајоли!

avatar
The KING(visionary)
Sunday, 22.10.2017
12:28

Dzozi je telusina nema tu diskriminacije.

avatar
Carina_11303
Sunday, 22.10.2017
12:10

Sve, sve, ali ne može neko da me ubedi da kad pogleda slike Lukakua iz mečeva omladinaca nije sumnjao. A isto bi bilo i da je neki toliki belac u pitanju. Nerealno je kakav je grmalj bio još kao dete, naravno da će postojati sumnje. Svi su nešto uvredljivi, ne može čovek da progovori a da se neko ne uvredi. Svet je postao jedan cirkus.

avatar
Mino Rajola
Sunday, 22.10.2017
12:07

Mino Rajola, borac za istinu i pravdu!

avatar
mak_juventino
Sunday, 22.10.2017
10:44

Mozda i najveci problem u fudbalu ! A i Mino da kaze nesto pametno , Konacno