Dirljive reči Rijada Mareza posle pobede nad Totenhemom...

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 30.10.2018.
15:08
Izvor: Sportske.net

Alžirac priznaje da mu je bilo mnogo teško.

Epa/Tim Keeton
Epa/Tim Keeton

Povezane vesti

Krilni napadač "Građana" je već u 6. minutu doneo prednost svom timu, nakon fantastične asistencije Rahima Sterlinga. Ispostavili se da je to jedini gol na sinoćnjem meču, a junak te večeri je ovaj gol posvetio žrtvama helikopterske nesreće u Lesteru, pogotovo vlasniku, koga je Marez odlično poznavao.

Englesku i dalje potresa nesreća koja se dogodila u subotu uveče, a u kojoj je nakon pada helikoptera preminulo 5 osoba, među kojima je i Višai Šrivadhanaprabha, vlasnik fudbalskog kluba Lester siti.

Višai Šrivadhanaprabha je uspeo da ispiše "fudbalsku bajku" sa Lesterom te 2015/16 sezone. Rijad Marez je bio deo te bajke, tog ostvarenja sna, a možda je čak bio i najvažniji delić tog šampionskog tima.

"Bilo je veoma, veoma teško za mene. Nisam mogao da spavam", započeo je Marez.

"Šef je bio specijalna osoba za mene. Proveo sam četiri i po godine tamo i imao sam mnogo lepih uspomena sa njim."

"On je bio toliko dobra osoba, imao je ogromno srce. Šokiralo me je i totalno me je slomilo kada sam čuo vesti o svim ljudima koji su poginuli zajedno sa njim. Ja sam uz Lester i uz porodice tih žrtava."

Marez je u Lester stigao 2014. godine iz Le Havrea za samo 400 hiljada funti. Bio je igrač sezone u toj šampionskoj sezoni "Lisica". Ovog leta je napustio klub i prešao u Mančester siti za 60 miliona funti.

"Kada sam postigao gol, pokazao sam rukama ka nebu, zbog njega. On je učinio dosta toga za mene dok sam bio u Lesteru i teško je pričati o tome."

"Uvek sam želeo da igram. Iako nisam mogao da spavam prethodnih dana, znao sam da bi on želeo da igram. Njega je fudbal ispunjavao. Bilo je teško, konstantno sam razmišljao o njemu", rekao je Alžirac.

Visai Srivadhanaprabha

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke