Dirljiva priča - Kako je Mono Burgos možda spasao život fudbaleru Atletika

Autor: Milovan Longinov
sreda 27.09.2017.
12:56
Izvor: Sportske.net

Životna lekcija.

EPA/Víctor Lerena
EPA/Víctor Lerena

Povezane vesti

Fudbaler Atletiko Madrida Saul Nigez otkrio je kako mu je pomoćni trener Mono Burgos možda čak i spasio život savetom koji mu niko do tada nije dao.

Saul je pre dve godine imao dosta problema sa bubrezima, jedan je bio pred otkazivanjem, Španac je bio spreman da ga izvadi, ali tada je Burgos prelomio jednostavnim životnim savetom.

"Koristio sam kateter, išao na rehabilitacije, ali bol nije prestajao. Osetio sam ga i dok sam trčao, a pored toga sam i mokrio krv. Kada sam otišao u bolnicu bubreg nije radio kako treba, doktori su mi rekli da moram da pauziram, ali ja sam bio spreman i da ga izvadim samo da se što pre vratim na teren. Rekao sam im "izvadite mi taj jedan bubreg, imam drugi koji će raditi, samo da prođe ova agonija". Bio bih u autu mesec dana, ali bi posle toga bilo sve normalno", rekao je Saul i nastavio:

"Tada je došao Mono Burgos do mene i rekao mi "da li si ti normalan?! Imaš 22 godine i želiš da izvadiš bubreg kako bi što pre opet igrao, o čemu ti pričaš? Koristi svoju glavu i misli na svoj život! Šta ako ti se posle nekoliko godina javi problem sa drugim bubregom?",
ispričao je Saul.

Španac je rešio probleme sa bubregom kasnije te godine, nastavio je da koristi kateter, a posle je postao jedan od najboljih igrača Španije i reprezentativac te zemlje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Wednesday, 27.09.2017
16:03

Veliki igrac I veliki covjek. Mislim da jece parafirao ugovor na cak osam sezona. Samo napred majstore!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 27.09.2017
13:34

Doktor Burgos.