Dinamo "petardom" poslao poruku Partizanu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.12.2017.
21:36
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Ukrajine više nego ubedljiv u poslednjem takmičarskom meču pred duel sa Partizanom u Ligi Evrope.

Epa/Anthony Anex
Epa/Anthony Anex

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana imali su danas generalnu probu pred poslednji meč grupne faze Lige Evrope, a svoje obaveze u prvenstvu tokom večeri je obavio i vicešampion Ukrajine.

Za razliku od crno-belih koji su po beogradskoj snežnoj mećavi ispustili prednost i remizirali sa Vojvodinom, fudbaleri kijevskog Dinama bili su više nego ubedljivi na svom terenu.

Dinamo je na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu ugostio ekipu Mariupolja i slavio sa 5:1 (2:1) u susretu 18. kola ukrajinske Premijer lige.

Ekipa Aleksandra Hackeviča slavila je posle preokreta, pošto je gostujući sastav stigao do prednosti u 27. minutu igre preko Sergeja Bolbata. Domaći su do poluvremena prekorenuli golovima Denisa Garmaša i Viktora Cigankova.

Rezultat 2:1 bio je aktivan sve do 75. minuta, a onda je Dinamo za samo četvrt časa postigao još tri gola i napunio mrežu Mariupolja do vrha za ubedljiv trijumf pred okršaj sa Partizanom.

U drugom poluvremenu dva gola je postigao Partizanov dželat iz Humske Žunior Moraeš, a "petarda" je kompletirana golom Derlisa Gonzalesa u 90. minutu utakmice.

Dinamo je večeras nastupio u sastavu: Buščan - Kedžiora, Hačeridi, Kadar Pivarić - Šepelev, Bujalski - Morozjuk, Garmaš, Cigankov - Mbokani;

Priliku su sa klupe dobili Šaparenko, Moraeš i Gonzales, a treba istaći da u timu nije bilo četvorice igrača koji su nastupili protiv Partizana u Humskoj. Radi se o Maksimu Kovalu, Domagoju Vidi, Sergiju Sidorčuku i Artemu Kravecu.

Dinamo se nakon sedamnaest odigranih utakmica nalazi na drugom mestu premijerligaške tabele sa 38 osvojenih bodova, četiri manje od vodećeg Šahtjora koji ima meč više.

Utakmica Dinamo Kijev - Partizan igra se u četvrtak, 7. decembra od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke