Di Frančesko već našao novi posao?

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.03.2019.
16:32
Izvor: Sportske.net

Italijanski stručnjak je nedavno dobio otkaz u Romi, ali izgleda da neće dugo čekati na novi posao.

Epa/Filippo Venezia
Epa/Filippo Venezia

Povezane vesti

Nakon serije slabih rezultata, predsednik Rome Džejms Palota je odlučio da sa mesta šefa struke otpusti Euzebija di Frančeska, koji je minule sezone klub iz Rima vodio do polufinala Lige šampiona.

Na njegovo mesto je kao privremeno rešenje postavio Klaudija Ranijerija, a očekuje se da od leta na klupu "Vučice" sednu Mauricio Sari ili Đan Pjero Gasperini.

Što se tiče Di Frančeska, njegova reputacija u italijanskom fudbalu je po svemu sudeći ostala neumrljana, kako već ima ponudu za novi posao.

Naime, Fiorentina je otvorila pregovore sa italijanskim stručnjakom, ali je klub iz Firence naišao na problem.

"Korijere delo Sport" prenosi da su se predstavnici "Viole" sastali sa Di Frančeskom, kako u njemu vide idealnu zamenu za Piolija, koji ove sezone ne ostvaruje očekivane rezultate.

Ipak, zahtevi bivšeg trenera Sasuola ne odgovaraju upravi kluba sa "Artemio Frankija".

Di Frančesko je još uvek na platnom spisku Rome, "Vučica" je u obavezi da mu na godišnjem nivou do leta 2020. godine isplaćuje tri miliona evra, koliko mu je garantovano ugovorom.

Fiorentina može da mu ponudi maksimum dva miliona godišnje, što je gotovo dvostruko više od plate koju ima Pioli (1,1 milion evra).

Ukoliko se ne dogovore sa Di Frančeskom, okrenuće se ka drugim metama, na spisku želja uprave su Mauricio Sari, trener Parme Roberto D'Aversa, zatim šef struke Sampdorije Marko Đampaolo i nekadašnji reprezentativac Italije Alesandro Nesta, koji trenutno predvodi drugoligaša Peruđu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke