DFB Pokal - Volfsburg i Dortmund u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 07.04.2015.
23:04
Izvor: Sportske.net

Volfsburg i Borusija iz Dortmunda su pronašli put do polufinala kupa Nemačke. Gol Nevena Subotića.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ekipa Volfsburga je golom iz penala savladala ekipu Frajburga i sasvim zasluženo je na kraju slavila prolazak dalje u polufinale kupa Nemačke. Jedini gol na tom meču postigao je Rodrigez.

Imali su gosti dve prilike da savladaju Benalja do kraja meča, ali im nije to pošlo za rukom.

U drugom meču danas ekipa Borusije iz Dortmunda je vodila, pa gubila, da bi na kraju ipak slavila prolazak dalje u meču sa Hofenhajmom.

Neven Subotić je postigao prvi gol na ovom meču nakon kornera koji je izveo Kuba Blaščikovski, ali je radost domaćih veoma kratko trajala.

Prvo je Kevin Foland dva minuta kasnije doneo izjednačenje gostima, da bi Roberto Firmino nakon kardinalne greške Nevena Subotića doveo Hofenhajm u vođstvo.

Izjednačenje Borusiji je doneo Obamejang u 57. minutu nakon asistencije Durma sa desne strane, sjajno je Gabonac zahvatio loptu glavom i savladao golmana gostiju.

Regularni deo završen je rezultatom 2:2, a u produžecima smo videli samo jedan gol, gol koji je lansirao Borusiju u polufinale.

Bilo je to remek-delo Sebastijana Kela sa 20-ak metara, uhvatio je polu-volej za pobedu svog tima.

Nisu gosti uspeli da savladaju golmana domaćih do kraja meča iako je Neven Subotić napravio u 120. minutu još jedan kiks, pa Borusija odlazi u polufinale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke