DFB Pokal - Bajern ubedljivo do duple krune!

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.05.2019.
22:05
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri minhenskog Bajerna objedinili su trofeje u nemačkom fudbalu ove sezone.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Izabranici Nika Kovača slavili su u finalu nemačkog kupa (DFB Pokal) protiv RB Lajpciga rezultatom 0:3 (0:1), te su tako osvojili duplu krunu u sezoni 2018/19.

Igrao se 29. minut kada su došli do prednosti, Alaba je centrirao sa leve strane, Levandovski je uspeo da zahvati nezgodnu loptu glavom i pošalje je u mrežu rivala za 1:0.

Do kraja prvog dela su Bavarci mogli i da uvećaju prednost, dobre prilike u imali Koman i Humels, Francuza je odbrana Lajpciga uspela da izblokira u poslednji čas, dok je Gulaši nekako odbranio dobar pokušaj nemačkog reprezentativca.

U nastavku, igrao se 78. minut kada su fudbaler Bajerna duplirali prednost.

Kimih je tukao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila jednog defanzivca Lajpciga i pala pred noge Komanu, Francuz je maestralnim prijemom izbacio celu protivničku odbranu i namestio se na udarac, nije mu bilo teško da nakon toga savlada Gulašija za 2:0.

Sve je postalo jasno u 85. minutu, fudbaleri Lajpciga su izgubili loptu na polovini rivala, Kimih je uočio da je Levandovski usamljen na protivničkoj polovini, poslao je sjajnu loptu ka poljskom napadaču, koji je pobegao odbrani Lajpciga i lob udarcem matirao Gulašija za konačnih 3:0.

Bajern je osvojio Bundesligu i DFB Pokal ove sezone, Kovač je često bio na meti kritika, ali je ekipi sa "Alijanc Arene" u prvoj sezoni u klubu, pored gomile problema, uspeo da donese duplu krunu. Treba dodati da je i minule sezone osvojio ovo takmičenje, ali sa ekipom Ajntrahta iz Frankfurta.

Sjajan način i da se od kluba oproste Riberi, Roben i Rafinja, koji su maltene od večeras slobodni igrači.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke