DFB-Pokal: Bajern šestom brzinom do finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.04.2018.
22:40
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke i polufinalista Lige šampiona deklasirao je Bajer u Leverkuzenu i overio plasman u finale kupa.

Epa/Sascha Steinbach
Epa/Sascha Steinbach

Povezane vesti

Branilac trofeja u nemačkom kupu plasirao se u finale bez velikih problema iako je za rivala imao Bajer i igrao na gostujućem terenu.

Četa Jupa Hejnkesa ugazila je "Farmaceute" u Leverkuzenu i rezultatom 6:2 (2:1) overila plasman u finale nemačkog kupa.

Manje od deset minuta bilo je potrebno Bavarcima da stignu do dva gola prednosti. Goleadu je otvorio Havi Martines nakon nepuna tri minuta igre. Španac je natrčao na odbijenu loptu i sa ivice kaznenog prostora šutirao u donji levi ugao gola Bernda Lena.

U devetom minutu na semaforu je stajalo 0:2. Sav posao je odradio Frank Riberi prodorom po levoj strani tako da je Robertu Levandovskom ostalo da neometan sa roglja peterca sprovede loptu u dalji ugao gola domaće ekipe.

Bajer se vratio u život u golom Larsa Bendera koji je pao posle pravog karambola u 16. minutu igre. Bender se najbolje snašao posle "flipera" i glavom sproveo loptu u mrežu.

Mogli su domaći do odlaska na odmor da anuliraju prednost Bajerna ali je udarac Svena Bendera u 32. minutu zaustavio sjajni Sven Ulrajh refleksnom intervencijom.

Nakon pet minuta igre u nastavku Bajer je imao novu šansu za izjednačenje i ponovo je Sven Ulrajh bio na visini zadatka nakon udarca Kevina Folanda.

Kazna za promašaje stigla je domaće već u 52. minutu. Tijago Alkantara odradio je najveći deo posla pa je Tomasu Mileru ostalo da nakon nešto slabijeg prijema lopte uloži dodatni napor kako bi je sproveo u mrežu što mu je na kraju pošlo za nogom.

Asistent kod trećeg gola gostiju preuzeo je ulogu realizatora u 61. minutu. Arjen Roben je ostavio loptu Alkantari koji je možda bio u ofsajdu ali igra nije prekidana tako da je Španac završio akciju golom.

"Petarda" je pukla tri minuta kasnije. Arjen Roben je šutirao nakon asistencije Rafinje ali mu je Tomas Miler "ukrao" gol pošto je loptu skrenuo u mrežu.

Jamajčanin Leon Bejli postigao je jako lep pogodak iz slobodnog udarca u 72. minutu, ali je poslednju reč na utakmici dao Tomas Miler šest minuta kasnije.

Kapiten minhenskog Bajerna kompletirao je het-trik posle dubinske lopte Alkantare, fenomenalnog prijema i "piruete" koju je izveo u kaznenom prostoru.

Bavarci su tako overili plasman u finale nemačkog kupa gde će za rivala imati boljeg iz duela Šalkea i Ajntrahta iz Frankfurta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Karambol
Wednesday, 18.04.2018
00:13

Bravo momci! Idemo sad jako na Real i po tripletu, Jup najbolji trener ikad!! Mia San Mia

avatar
Wednesday, 18.04.2018
00:04
avatar
Bayern ljubav
Tuesday, 17.04.2018
22:56

Šteta samo ovog golmana Urliha kad se vrati Noer on će na klupu kakav je to golman spada sada medju 5 na svijete. Svaka čast Bayernu sad ako Bog da pa i Real da prodjemo. Mia San Mia

avatar
Al(a)din
Tuesday, 17.04.2018
22:46

Protiv Reala samo odbrana da bude cvrsca i bice BUM. Ulle majstor, vec zasluzuje biti prvi golman dfb-a, i bila bi velika nepravda ako on ne bude isso u Rusiji

avatar
chaki
Tuesday, 17.04.2018
23:41

Pa nece ici, trap leno ter stegen nojer

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 17.04.2018
22:43

SUPER BAYERN SUPER BAYERN HEY HEY! 💪💪💪💪