Dete Barselone ušlo i srušilo Real Madrid! Katalonci opet na vrhu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.03.2020.
22:57
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica!

Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ
Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Betisa pobedili su na svom Benito Viljamarinu ekipu Real Madrida rezultatom 2:1 (1:1) u 27. kolu La Lige.

Heroj utakmice bio je rezervista Betisa, dete Barselone, Kristijan Teljo, koji je zamenio Hoakina i 82. minutu postigao pobedonosni pogodak.

Betis je bio fenomenalan večeras, naročito do nekog 60. minuta, odnosno do kada je čudesni veteran Hoakin imao snage da vuče Andalužane. Ipak, ispostavilo se da če njegov zamenik na kraju biti taličan, Teljo je iskoristio jednu loptu kao na tacni za 2:1.

U prvom delu igre, Tibo Kurtoa je spasio jedan siguran gol, posle sjajnog udarca Nabila Fekira, ali Belgijanac nije mogao ništa nekoliko minuta kasnije kada je Sidni "ubio" pauka.

U 40. minutu, Fekir je vratio loptu u šesnaesterac posle kornera, a Sidni je bio na pravom mestu, prihvatio je i zategao u bliže rašlje za 1:0.

Neposredno pre nego što je lopta stigla do Fekira, Kasemiro je tražio faul zbog sudara sa protivničkim igračem, tako je i zbunio malo svoje saigrače koji su za trenutak zastali, a onda je usledila "bomba" Sidnija za 1:0.

Koliko je Betis odigrao perfektno prvo poluvreme, do nadoknade, jeste i neverovatan podatadak da su domaći prvi put napravili faul u 44. minutu!

Uz to, Real nije imao nijedan udarac u okvir gola iz igre i ukupno samo dva ka Roblesu!

Ali, onda, Betis je sve prosuo, i to baš Sidni koji je u nadoknadi vremena nespretnom glupošću oborio Marsela  i napravio penal, a siguran izvođač bio je Karim Benzema i rezultat na poluvremenu je - 1:1.

Početkom drugog dela, Betis je nastavio da melje i da dominira, naročito Hoakin koji je u 55. minutu obišao Kurtou i umesto da šutira u prazan gol, odlučio je da proigra Lorena, ali je njegova namera pročitana.

Zinedin Zidan je nešto morao da menja i najpre je zamenio Marsela, ubacivši Mendija, a potom je i Tonija Krosa zamenio Marijano Dijaz.

Upravo je ubacivanjem još jednog napadača Real zaigrao bolje i u 70. minutu, Madriđani su imali dva odlična pokušaja u jednom napadu. Prvo je Modrićev udarac odbio Robles, a potom je golman Betisa zakačio Mendijev pokušaj iskosa dovoljno da lopta završi na prečki.

I onda, baš ni iz čega, u 82. minutu, Benzema daje jednu očajnu poprečnu loptu, koju seče Loren i spaja Kristijana Telja, koji izlazi sam na Kurtou i pogađa ugao za 2:1!

Real je do kraja išao na sve ili ništa, u napad je otišao i Serhio Ramos, ali to je bilo sve, Betis je sačuvao prednost i pobedio za Barselonu koja sada opet ima dva boda više od Madriđana! Borba se nastavlja do samog kraja!
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RMDmadritista
Monday, 09.03.2020
12:58

Svaka cast Betisu na odlicnoj igri, zasluzili su da daju i vise od dva gola. Real jos jednom potvrdio da je na ocajnom nivou, u prvom poluvremenu nijednu ozbiljniju sansu nisu kreirali i opasno me nervira kod Reala sto se trgnu i krenu da napadaju tek kada prime gol za vodjstvo protivnickog kluba ali naravno tad vec bude kasno.
Vinisijus previse izgubljenih lopti, Benzema bezopasan za protivnicku odbranu, Vaskeza stvarno nema potrebe komentarisati ne znam ni kako uspeva da ostane u Realu i s vremena na vreme igra prvu postavu. Koliko je Benzema bio bezopasan toliko je vezni red los zbog ne kreiranja prilika za napadace. Odbranu nema potrebe ni komentarisati.
Sve u svemu jedno veliko sivilo, bilo da Real ili Barsa osvoje ligu ne bi im trebalo cestitati, ovakvim igrama nisu je zasluzili.

avatar
Wolverine
Monday, 09.03.2020
10:19

Kao što rekoh, pobjeda protiv Barselone ništa ne znači. Evo... veze Real s vezom.

avatar
Goran Stanojkov
Monday, 09.03.2020
07:15

Barsa nikakva ovu sezonu real nece poklon

avatar
scofield
Monday, 09.03.2020
03:14

Ubio ih ali ubio Betis. Bravo Benzema majstore, pa ti si bre čudoo.

avatar
Danga
Monday, 09.03.2020
01:41

Eto koliko je zalizani znacio Realu , ko bi povjerovo u ovako slabe igre Reala. Kakva li će onda Barsa bit kad ostane bez Lesija.

avatar
Mirjevac
Monday, 09.03.2020
01:34

Rekoh ja da ce barca opet da bude prva, to se znalo posto je real ocajnolos! Barca je bas losa sad ove sezone, ali barca ima problema u upravi, i problema sa povredama, ali real nema problema sa tim, vec ima problema sto lose igra! Iskupovao rel sve neke mlade ali slabe igrace, platio ih je skoro 500 miliona eura, a oni slabo igraju! ja mislim da je tu problem Zidan, zato sto je on salb trener! Barca je i ona kupovala, barca je kupila tri igraca koje je dobro platila, dvojica se dokazuju sa dobrom igrom, a to su dembele, i Grizman, njih dvojicu je barca kupila sa novcem sto je prodala naymara, jedino sto je mozda kiksnula sa Kutinjom, ali Kutinjo je dobar igrac i njega trener mora da razume i da mu pronadje njegovu taktiku, a ne ko Valverde ga je zapostavio i covek se nije uklopio! Ja bi voleo da se on vrati u Barci i da ga Setien preuzme i da ga uposli i on ce da se dokaze!

avatar
Steffmajster
Monday, 09.03.2020
01:15

kako mi je milo em drago za gohardgohome :D :D :D

avatar
BayernMunchen
Monday, 09.03.2020
00:52

Najbolji klub u 21 veku? Najbolji napadac Benzema? Najbolji golman Kurtoa? Gde ste sada navijaci Reala? Var je ucinio svoje 😀😂. Sta kazete Realovci?

avatar
BayernMunchen
Monday, 09.03.2020
00:48

Hahahahhahahahhahahahahahahahahaha

avatar
zeks
Monday, 09.03.2020
00:26

Kao sto se i ocekivalo,Real se ne zadrzava dugo na prvom mestu. Vrlo losa sva tri spanska tima ove sezone,ne pise im se dobro u nastavku LS

avatar
Dorotej
Monday, 09.03.2020
00:18

Sada nema Jovića da je dežurni krivac.

avatar
BayernMunchen
Monday, 09.03.2020
00:53

Hahah pa da je i on jos igrao bilo bi 4_1🤣

avatar
Tristan
Wednesday, 11.03.2020
21:16

Jako mi je zao vas - nijedan narod tako ne kenja po svoijim sportistima! (mozda on i nije previse pametan - jos uvek ne prica zajednicki jezik sa ekipom i trenerom i to ni fudbalski ni razgovorni)
Jeste dobio za pola godine par sansi sa vise minutaze - ukupno koliko minunta 500 i nesto?
A po tvojoj logici ako Real nije veliki klub onda Jovic je taman igrac za takav klub, zar ne?
znaci sve sto pricas nema ni smisla ni pameti. Ne budi smesan - ni si ni blizu trener ili sportski analiticar, malo vise "fudbal menedzer sa kauca i racunara" a pravis se nekim znavaocem.

avatar
Tristan
Monday, 09.03.2020
05:14

pa svejedno je kriv posto nije dao gol!!!! (iako nije igrao) A ko sumnja da ce francuzo-alzirac staviti svog zemu u startnu postavu do 38me godine a svi ce svirati da Jovic ne opravda novac jer ne uradi nista u tih 3 i po minute koje dobija kad tad...

avatar
04
Monday, 09.03.2020
00:11

Ahaha, kakvo razbijanje kraljevskog kluba... Moglo je to i moralo biti mnogo ubedljivije da je Betis iskoristio bar polovinu šansi, da ne pominjem Joaquina koji je pokušao da uposli saigrača umesto da loptu bukvalno gurne u potpuno prazan gol udaljen svega 3-4m, što se ne sećam da sam ikada video.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 09.03.2020
00:06

Mislim da je vreme da Benzema ode na malo hladenje...igra Vaskez koji ne zna loptu da primi a ne zna ni da centrira a Rodrygo zakovan za klupu...realno i Real i Barsi veoma tanki ove sezone kao da se trude da ne osvoje titulu...bice jos klackanja do kraja sezone

avatar
Benz9
Monday, 09.03.2020
00:03

Zaslužena pobjeda Betisa, razbili su nas i samo nas je sreća čuvala od katastrofe večeras... Opet se pokazalo da 10-15 minuta fudbala nije dovoljno za pobjedu... Ekipi treba ozbiljan remont koji će nadam se sprovesti Zidan, jer realno ovo je više od maksimuma ove ekipe...

avatar
Mirjevac
Monday, 09.03.2020
01:44

Mnogi realci i mnogi navijaci PL pitaju gde su barcini igraci iz barcine skole, eto ih sirom evrope i sirom spanije gde pobedjuju real i mnoge druge klubove! Nekoliko mladih iz barcine skole pobedi Inter u LS, i to skoro svi sa rezervne klupe, eto gde su ti barcini mladi!

avatar
Benz9
Monday, 09.03.2020
13:17

Ako se ne varam Odegard je rasturio Barsu na Anoeti, a ni na Kampu nije bio loš... O ostalima da ne pričamo... Ima Real gomilu igrača koji su prošli kroz Kastilju i koji su odlični, ali nisu dočekali da za igraju za Real... I to svi znaju i niko se ne hvali time, već proziva Barsu koja svojoj djeci daje šansu za razliku od ostalih... A niko me ne može uvjeriti da su Vidal i Rakitić u trenutnom stanju bolji od Alenje ili Puiga i da je Grizman korisniji od Fatija... A tek reći da je Brajtvajt bolji od Pereza...

avatar
Rise up
Monday, 09.03.2020
00:02

Uze Kike Setijen titulu ni kriv ni duzan 😀

avatar
Goran Stanojkov
Monday, 09.03.2020
09:01

Koju titulu bre Barsa nikakva svi cekaju na Mesija ostali Mars iz Barse kakvu titulu da das Alba Semedo Lengle Umtiti Vidal najvece drvo Pike Dembele Grizman Rakitic sta su pokazali celu sezonu da uzmu titulu Buskets treba da ih sramota sto nose Dre's Barse netreba se sladiti onome sto be vredi

avatar
Don Andres
Monday, 09.03.2020
00:02

sta ce sada reci 'objektivni' navijaci reala? momci rekao sam vam vec da sto se prije pomirite sa cinjenicom da je real ocajan koliko i barsa to ce lakse biti za vas. tragicno je ovo sto se desava tako mocnik klubovima. a sve zbog loseg izbora trenera i pojacanja

avatar
ViniciusJR
Monday, 09.03.2020
00:02

Iskreno se nadam da ce Zidan otici sto prije, ako ne moze nocas, onda na kraju sezone. Ono sto on radi, kosi se sa zdravim razumom. Isto ovo sam rekao i nakon meca sa Barsom u kojem je realno Barsa bila losija od loseg Reala i imao srece. Svaki mec mu je isti, igre nema, protiv koga god da igra uglavnom iza lopte, bez nekog normalnog i tecnog napada. Nema onu stvar da dovede pravog napadaca, vec zamjenu Benzu, nema onu stvar da Marsela skloni, ugusio je Mendija. I on je sigurno jedina osoba koja nesto vidi u Lukasu Vaskezu na ovom nivou. Nije osvjezio sredinu, koja je istrosena. Blago receno, covjek je katastrofa. Hvala za sve, ali nista da se ne ljubimo na rastanku, kumim te Bogom idi sto prije.

avatar
Mak-Juventino
Monday, 09.03.2020
00:02

Da budes iza ove Barcelone , treba da budes stvarno los i nikakav

avatar
Mirjevac
Monday, 09.03.2020
01:45

Jest da je barca losa ove sezone, ali ni Juvetu ne cvetaju ruze! Tako da pokledaj prvo iza sebe pa onda nesto o naj boljem klubu na svetu barci!

avatar
GoHardV3
Monday, 09.03.2020
00:00

Odlican naslov, dete barselone odlucilo utakmicu, prvi gol faul nad Ramosom, drugi gol nad Benzemom, odlican posao dece Barselone. Visca Referee, Mes Que un Referee😍

avatar
BayernMunchen
Monday, 09.03.2020
00:55

Decko ti si uvek u suprotnom smeru tako da ti nebi trebalo zameriti

avatar
Don Andres
Monday, 09.03.2020
01:10

hahahah a sudije vam i penal poklonile

avatar
Badr Hari
Sunday, 08.03.2020
23:57

Malo je reći da je Betis odučio Real od fudbala. Ali kakva pljačka Gonzalesa ne samo izmišljenim penalom kada se Marselo poturio, već i sa nesviranjem čistog penala Ramosa nad Lorenom u 85. minutu, da i ne pominjem dozvoljavanje Kazemiru i društvu da batinaju igrače Betisa bez sankcija, smešna produžavanja oba poluvremena koliko je Realu trebalo itd. Ali eto ni Gonzales nije svemoćan pa tako Real ponovo ide na mesto koje im pripada. :D