Despotović glumi Mesija u Kazahstanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.05.2015.
20:22
Izvor: Sportske.net

Napadač Crvene zvezde koji se nalazi na pozajmici u kazahstanskom Žetisuu postigao je u četvrtak jako lep gol u porazu svog tima od Astane. Na terenu bila još četvorica Srba a Ivan Cvetković je meč završio ranije zbog crvenog kartona.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Čak petorica srpskih internacionalaca našla su se u četvrtak popodne na terenu kada su snage odmerile ekipe Žetisua i Astane.

Duel 11. kola kazahstanske Premijer lige završen je trijumfom Astane rezultatom 1:3 (1:1), a slobodno se može reći da su srpski fudbaleri obeležili meč svojim dobrim i lošim potezima.

Za gostujući sastav nastupali su iskusni golman Nenad Erić i mladi reprezentativac Nemanja Maksimović, dok su za Žetisu igrali Miloš Mihajlov, Ivan Cvetković i Đorđe Despotović.

Gosti su golom Rodžera Kanasa stigli do prednosti u 27. minutu susreta, ali je prednost Astane bila kratkog daha. Izjednačenje Žetisuu doneo je napadač Crvene zvezde Đorđe Despotović majstorijom koju je izveo u 30. minutu meča.

Momak koji za Žetisu nastupa kao pozajmljeni igrač šampiona Srbije petom je primio loptu i u isti mah dao sebi for nakon čega je lobovao Nenada Erića u stilu Lionela Mesija.

Nerešen rezultat bio je aktivan sve do 57. minuta kada je Ganjanin Patrik Tvumasi doneo novu prednost Astani, a svemu je prethodnio neuobičajen postupak glavnog arbitra koji je zbog prigovora dao direktan crveni karton Ivanu Cvetkoviću.

Vezni fudbaler Jagodine takođe je pozajmljen Žetisuu a njegova nesmotrenost danas je skupo koštala ekipu koja tavori na samom dnu tabele.

Tačku na trijumf Astane stavio je Aleksej Ščetkin prvim golom u sezoni pa su gosti iz kazahstanske prestonice na kraju slavili sa 3:1.

Đorđe Despotović postigao je svoj četvrti gol u dresu Žetisua čime je dobrano nadmašio svoj učinak iz jesenjeg dela sezone kada je za Zvezdu dao samo jedan prvenstveni gol u trijumfu nad OFK Beogradom.

Despotovićev gol se nalazi na 39:30 minutu priloženog snimka, a Cvetkovićevo isključenje na 1.19:40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke