"Desima" sve bliža!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 03. april 2014.

 • 09:40

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Real pregazio Borusiju i čini se da je već u polufinalu. Razlika u kvalitetu vidljiva, umorni i ranjeni Nemci ni senka tima od prošle sezone.

Očigledno da su procene ovoga puta bile dobre, Real i jeste priželjkivao Dortmund pred žreb, želeći osvetu za eliminaciju prošle sezone, ali i zbog činjenice da je ova Borusija mnogo slabija nego prošle sezone.

Glavni razlog su odlazak Gecea i povrede, Klop krpi tim, za Levandovskog zamenu nema, i sada se vidi koliko će to teško ići naredne sezone. Lako su sinoć primili gol, praktično poklonili Realu prvo poluvreme, možda su zaslužili jedan pogodak koji bi dodao notu kakve-takve neizvesnosti revanšu, ovako čini se da je priča završena za madridskih 90 minuta.

"Možemo da igramo mnogo bolje, ali delovali smo smušeno i naivno kod golova. Ovaj tim ima potencijal, ali nije to pokazao", ne želi opravdanja Klop.

U Madridu uživaju u trijumfu. Tamošnji mediji veličaju igru ekipe, preovladava stav da ovakav Real ima pristojnu šansu da se dokopa opsesivne "Desime", desete titule prvaka Evope.

Zabrinutost oko Ronalda je raspršio Anćeloti uz ocenu da je Portugalac dobro, da je u pitanju zamor mišića, a ne povreda. Italijan je iznenadio sve kada je umesto bolesnog Di Marije od prvog minuta krenuo sa Iskom, umesto Iljaramendijem što su svi očekivali. Na kraju se iskazao kao vizionar, talentovani vezista je postigao gol i odigrao odlično i u defanzivi, što mu je obično slaba tačka.

Ronaldo je izjednačio Mesijev rekord, stigao je Argentinca u broju golova u Ligi šampiona, sada je na koti 14 i ne treba sumnjati da će uskoro ostati sam na čelu večne liste. On je i na Realovoj listi uspeo da dostigne Alfreda Di Stefana sa 49 golova u elitnom evropskom takmičenju.

Prema ocenama medija Pepe, Karvahal i Isko su bili najbolji što pokazuje da Real nije samo BBC i da su ostali igrači spremni da ponesu teret u najvažnijim utakmicama sezone.

Inače, "AS" najavljuje da će Ronaldo propustiti gostovanje u San Sebastijanu kako bi odmorio povređenu tetivu, ako ne dobije taj meč, Real bi mogao da se oprosti od snova o tituli. Nekako sada Liga šampiona izgleda kao realniji cilj, mada to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi.

"Ako ne dobijemo na Anoeti, to je kraj, možemo da se pozdravimo sa titulom", iskren je Ramos pred veoma teško gostovanje.

Revanš sa Dortmundom ne bi trebalo da bude više od formalnosti.

"To se nikada ne zna", izustio je Isko, koji sada pokazuje da bi uloženi novac mogao da počne da se isplaćuje već naredne sezone, ako nastavi da popravlja igru u odbrani i prihvati zahteve velikog kluba.

Na kraju, Bejl. Oni koji su ga osporavali bi trebalo da pogledaju brojke, i kada ne igra dobro, on asistira i postiže golove. Sinoć je načeo Dortmund, na kraju zaradio ovacije, uspeo je da se nametne i podeli odgovornost kod slobodnih udaraca sa Ronaldom. To ne može baš svako, a očigledno ga i sujetni Portugalac priznaje kao ravnopravnog...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari