Dešan "tera" Žirua iz Čelsija, selektor Francuske dao rok napadaču

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 17.11.2020.
21:29
Izvor: Sportske.net

Slaba minutaža na Stamford Bridžu alarmirala selektora "trikolora".

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan upozorio je iskusnog napadača Olivijea Žirua da što pre reši situaciju u Čelsiju budući da je u drugom planu kod Frenka Lamparda.

Žiru je krajem prošle sezone odigrao briljantnu završnicu šampionata postigavši čak osam golova na 11 utakmica.

To mu ne omogućilo ulaznicu za narednu, ali je dolaskom Tima Vernera i oporavkom Temija Ejbrahama zapao u drugi plan.

Dovoljno da upali alarme u redovima svetskog šampiona.

"Olivije Žiru zna - situacija koja je trenutno na snazi ne može trajati večno. Do marta bi trebalo da pronađe drugačije rešenje od trenutnog" - rekao je Dešan aludirajući na start kvalifikacija za Mondijal u Kataru.

Dodao je da je na iskusnom napadaču da donese odluku, ali da bi zbog Francuske bilo dobro da od januara češće provodi vreme na terenu.

"Nakon svega on će ostati ili otići. On zna šta ja mislim o svemu i to sam mu rekao uprkos tome što znam šta je sve činio i šta je u stanju i sada da uradi" - poručio je Dešan.

Žiruu ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone i jasno je da nema previše izbora.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 18.11.2020
05:16

Giroud je smeker i klasa i sa 34 godine jako koristan igrac u napadu ali jednostavno pored Abrahama a pogotovo Wernera nema sta trazit u napadu osim toga tu su i te godine gdje su ova dvojica mnogo mladji i bolji.Razumljivo je da iako dugogodisnji reprezentativac uvjek je ulogu igralo da li se igra u klubu ali pored Abrahama i Wernera tesko ce igrati iako je dobro imati ga u ekipi jer kada udje kao joker moze neke stvari da promjeni pogotovo u skok igri glavom ili da spusti nekome loptu.Dao je Giroud mnogo Francuskoj a vec je i na zalasku karjere tako da vjerujem da ce odigrat jos ovo Evropsko prvenstvno i jos malo u Celziju i to je to posle mozda Kina Amerika ili povratak u Francusku i moze stavit pecat na jako uspjesnu fudbalsku karjeru .