Dešan o Seriji A, Zidanu i Pogbi

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 10.10.2018.
16:56
Izvor: Sportske.net

Govorio je i o Juventusu, svom bivšem klubu.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Didije Dešan, trener francuske reprezentacije je nedavno hvalio Juventus i Seriju A. On je igrao za klub iz Torina u periodu od 1994. godine do 1999., a bio je i trener ovog tima i pomogao mu je da se vrati iz Serije B u Seriju A nakon skandala koji je poznat kao "Kalčopoli".

"Juventusov projekat može da pomogne svima u italijanskom fudbalu. Serija A je vrlo snažna, neki timovi poput Rome i Napolija se vraćaju i ostvaruju odlične rezultate u Evropi, a i veliki investitori se vraćaju u Inter i Milan."

"Dolazak Ronalda vam garantuje da će ova liga i dalje da napreduje, to je nešto poput dolaska Nejmara u Ligu 1. Naravno da su ljudi i pre pričali o Juventusu, ali CR7 je marketinški efekat i sada je Juventus još popularniji."

Fantastični trener je zatim upitan da li bi se vratio i vodio ovaj klub iz Torina, kao i to šta misli o Zidanu i Juventusu:

"Ovaj projekat je vrlo ambiciozan i moderan, i ja ću uvek voleti taj dres jer mi je dao mnogo u prošlosti. Ipak, srećan sam sa francuskom reprezentacijom."

"Zidan? Na toj poziciji se već nalazi veliki stručnjak kakav je Alegri, radi odličan posao, ali ko zna, možda Zidan nekad sedne na klupu Juventusa."

Na kraju, on se osvrnuo i na mogućnosti da Pogba ponovo obuče dres "Stare dame". Rekao je da ukoliko Juventusovi navijači sanjaju da se on vrati, da se možda neki snovi i ne ostvaruju i da u slučaju da on pređe iz Junajteda, sigurno bi koštao mnogo više nego pre par godina kada je napuštao Torino.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke