Derbi u vrhu, derbi na dnu, čeka se debi Obamejanga (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 03.02.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

Imamo jedan važan meč u borbi za Ligu šampiona, jedan pravi derbi začelja, a očekuje se i nekoliko debija.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Hteli bismo da napišemo da će stvari biti jasnije u Premijer ligi posle 26. kola, ali to prosto nije tačno. Za sada sigurno deluje "samo" činje da je Mančester siti šampion, a sve ostalo je krajnje otvoreno. U ovom kolu nas čekaju dva derbija – jedan u vrhu i jedan na dnu tabele, a željno se iščekuje i debi Obamejanga.

Kolo u subotu rano po podne počinju Barnli i Siti. "Klareti" su odlično odigrali prvi deo sezone, ali nemaju pobedu u prvenstvu još od sredine decembra i trenutno su u seriji od osam mečeva bez trijumfa. Barnli je ipak ostao sedmi na tabeli, ali sa samo bodom više od Lestera. Barnli je umeo da igra dobro, ali je sada u padu ipitanje pobednika se ovde praktično i ne postavlja. Ovo će Emeriku Laportu biti prvi ozbiljni test, a ljubitelje fudbala ovde zanima i šta će Gvardiola napraviti bez Silve i Sanea, ali i bez Mareza, koji ipak nije došao.

Bornmut popodne dočekuje Stouk posle jednog od najboljih rezultata u istoriji kluba. "Trešnjice" su u prošlom kolu razbile Čelsi u gostima 3:0, vezale sedmi prvenstveni meč bez poraza, popele se u gornji deo tabele i sada imaju pet bodova više od opasne zone. Sada su u centru pažnje i pitanje je kako će reagovati posle šokantnog rezultata. Stouk je prošle nedelje odigrao nerešeno sa Votfordom i sada je van opasne zone za tačno bod. "Grnčari" su u grupi od četiri ekipe sa po 24 boda (društvo mu prave novajlije Njukasl, Brajton i Hadersfild), odnosno četiri manje od Bornmuta.

Cupo Moting Stouk Brajton

Brajton dočekuje Vest Hem u utakmici koju u najavi možete preskočiti. Vest Hem je 12. sa 27 bodova, tri više od Brajtona. Ovo su ekipe koje dele drugo i treće mesto sa najviše remija u sezoni, po devet, Brajton deli prvo mesto kao najneefikasniji klub prvenstva sa samo 18 golova. Vest Hem doduše nema poraz već šest mečeva, a Brajton nema pobedu u isto toliko.

Zanimljivosti se, međutim, očekuju na stadionu King pauer.  Lester je u prošlom kolu izgubio od Evertona, Rijad Marez je posle neodlaska u Mančester siti stupio u štrajk i sada je pitanje da li će igrati protiv Svonsija. "Labudovi" su se pomerili sa dna tabele i igraju vidno bolje. U prošlom kolu su pobedili Arsenal 3:1, a pre toga Liverpul 1:0, tako da novo iznenađenje nije sasvim isključeno.

Mančester junajted se u sredu raspao protiv Totenhema i odigrao jako loše, a sada ima idealnu priliku da istrese bes na Hadersfildu. "Terijeri" nemaju pobedu u sedam mečeva, nalaze se u seriji od četiri poraza i trenutno su prvi kandidati za ispadanje iz lige, iako imaju bod više od opasne zone. Ovde se očekuje da "đavoli" iskale bes, ali bi trebalo da bude zaista zanimljivo na Hotornsu. "Fenjeraš" VBA dočekuje 18. Sautempton, poslednji tim u opasnoj zoni. "Sveci" imaju tri boda više, ali ovde se stvarno igra za poslovičnih šest bodova. Sautempton nema prvenstvenu pobedu još od kraja novembra i realno sve sem pobede ovde Pelegrinija koštalo posla.

Mesut Ozil

Subotu zatvara duel Arsenala i Evertona, dva velika imena engleskog fudbala, ali sa jednim izrazitim favoritom. Arsenal je ispao iz FA Kupa, a vikend odmora je iskoristio da izgubi od Svonsija, tako da sad ima šest bodova manje od Totenhema na petom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu. Ovaj loš period mogao bi da se popravi debijem Obamejanga, koji bi trebalo da opet zaigra sa Henrihom Mhitarjanom, sa kojim je činio čuda u Borusiji Dortmund.

Doduše, januarsko pojačanje Evertona Tio Volkot je bio sjajan u trijumfu nad Lesterom 2:1, u kome je dao oba gola i delovao odlično, ali će njegov prvi meč protiv Arsenala, u kome je proveo 12 godina, ovde ipak biti u prvom planu. Arsenal je apsolutni favorit, naravno, ali porazi od Svonsija i Bornmuta u poslednje tri utakmice svakako daju nadu "karamelama".

Nedeljni program otvaraju Kristal palas i Njukasl. "Orlovi" su 13. na tabeli, sa dva boda više od Njukasla, ali nijedan tim nije previše udaljen od opasne zone. Benitez je u poslednji čas doveo Islama Slimanija, ali ne znamo koliko će to doprineti uzbuđenjima, jer nijedan tim ne igra ofanzivno.

Derbi kola igra se na Enfildu, na kome trećeplasirani Liverpul dočekuje peti Totenhem. Razlika među njima je samo dva boda, tako da je teorijski moguće da Totenhem eventualnom pobedom izbije i na treće mesto, ali bi trijumfom svakako došao u prva četiri, što mu je i cilj. Liverpul je prošle godine takođe imao pad forme u januaru i zamalo ostao bez Lige šampiona.

Jirgen Klop

Delovalo je da je na istom putu i sada, posle poraza od Svonsija u prvenstvu i VBA u kupu, ali je rutinskom pobedom 3:0 nad Hadersfildom nagovestio da od toga nema ništa. Na ruku "crvenima" su išli i porazi Junajteda i Čelsija. Totenhem je delovao odlično u pobedi protiv "đavola", kad igra kako zna, ume svakog da namuči, ali Enfild je prava tvrđava. Liverpul i dalje nema prvenstveni poraz kod kuće u sezoni (jedini uz Siti), a treba imati u vidu i da  Totenhem ove sezone stvarno igra slabo u gostima, jer je u poslednjih 11 utakmica na strani zabeležio samo tri pobede.

Čelsi je porazom od Bornmuta pao na četvrto mesto i sada jednostavno ne sme da izgubi. Sve osim trijumfa "plavaca" predstavljalo bi pravi šok, a ova utakmica je dodatno zanimljiva jer se očekuje i debi Žirua. Votford jeste domaćin, ali je i autsajder, jer u poslednjih pet kola ima tri poraza i dva remija.

Parovi 26. kola premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16 sati, osim ako nije naglašeno):

Barnli - Mančester siti (13.30)
Bornmut - Stouk
Brajton - Vest Hem
Lester - Svonsi
Mančester junajted - Hadersfild
VBA - Sautempton
Arsenal - Everton (18.30)

Nedelja:

Kristal palas - Njukasl (15.15)
Votford - Čelsi (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xman
Saturday, 03.02.2018
15:14

ovo moramo da pobijedimo, nadam se da ce VVD konacno da zakljuca odbranu, a u napadu da udaramo sa svih strana, Mane je bio dobar protiv sitija, nadam se da ce i sjutra tako biti. Enfild mora ostati neosvojena tvrdjava, to je prvi korak ka povratku na mjesto koje nam pripada

avatar
Gorila u magli! LFC
Saturday, 03.02.2018
14:10

Jedva cekam nedelju!bice jako dinamicma utakmica i otvorena,za gol vise tako da ce biti uzivanje.a zamolio bi redakciju da ako moze malo detaljnije pregleda tekstove pre objave i da dezinformacije i stamparske greske svede na minimum ipak je nas dosta na ovom sajtu koji vas verno pratimo i smatram da zasluzujemo detaljnije i tacnije tekstove.hvala na razumevanju,sportski pozdrav

avatar
mihac_reds
Saturday, 03.02.2018
12:48

Proveri greske u tekstu pre nego sto ga objavis