"Derbi" u Torinu, Napoli vežba za "Marakanu", Inter i Roma favoriti (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 15.09.2018.
10:03
Izvor: Sportske.net

Nakon dvonedeljne pauze, lopta se ponovo kotrlja Apeninima, na programu je 4. kolo.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Italijanski šampionat nastavlja se nakon dve nedelje, čeka nas "derbi" ako je gledati tabelu, jedini tim sa maksimalnim učinkom, Juventus, dočekuje drugoplasirani Sasuolo koji je takođe neporažen.

Čeka se gol Kristijana Ronalda, klubovi su u prijateljskim odnosima, ali to nije sprečilo Juve da prošle godine do vrha napuni mrežu gostiju iz Ređo Emilije.

Dibala će ponovo na klupu, kao i Daglas Košta i Kuadrado koji su se vratili sa reprezentativne dužnosti. Filip Đuričić će meč početi na klupi crno-zelenih.

Kolo u subotu otvaraju Inter i Parma, Lautaro Martinez je povređen, Ikardi takođe umoran od puta, pa bi napad domaćina trebalo da predvodi Keita. Pred pauzu Inter je konačno pobedio, ali pritisak nije manji, svakako su veliki favoriti protiv Parme koja je pokazala zube Juventusu.

Napoli će pred sablasnim "San Paolom" pred "Marakanu" dočekati Fiorentinu, bojkot navijača traje, vlasti se plaše nereda, Fiorentina je dobro startovala, a prošle godine je sprečila Napoli da uzme možda i titulu. Anćeloti neće rotirati pred Zvezdu, Bleki Milenković počinje za "Ljubičaste", Pjaca vuče lakšu povredu, Dušan Vlahović je na klupi. Takođe, kod domaćina Nikola Maksimović među rezervama.

Subotu zatvaraju Frozinone i Samp u Laciju, Dorijani su preslišali Napoli, povratnik u Seriju A Frozinone uvek može da se podiči sjajnom atmosferom na svom stadionu, videćemo mogu li do prve pobede i prvog gola u sezoni.

U nedelju se vraća matine, Roma dočekuje Kjevo koji je kažnjen sa tri boda zbog "peglanja" računa pa su sada na -2. Loše su počeli, Veronezi imaju problema na startu, i pre sezone slovili su za jednog do glavnih kandidata za ispadanje.

Kolarov starter kod Rimljana, na drugoj strani Tomović i Radovanović u timu, Đorđević je lakše povređen, propustiće "Olimpiko".

Đenova čeka Bolonju, Udineze traži drugu pobedu u sezoni protiv Torina, "Friulani" nadu u mirnu sezonu baziraju na pobedama na svojoj "Dačija Areni". Krunić će predvoditi Empoli, Sergej pod pritiskom kao i ceo tim, u ovom meču Lacio mora da odnese bodove sa "Kastelanija", a nedeljni program zatvara gostovanje Milana na Sardiniji.

Igra se i u ponedeljak, u Ferari  gostuje Atalanta koja je eliminisana u kvalifikacijama za EL, pa sada može da se posveti u potpunosti prvenstvu i da ponovo juri Evropu.

Parovi:

Subota:

Inter - Parma 15:00
Napoli - Fiorentina 18:00
Frozinone - Sampdorija 20:30

Nedelja:

Roma - Kjevo 12:30
Juventus - Sasuolo 15:00
Udineze - Torino
Đenova - Bolonja
Empoli - Lacio 18:00
Kaljari - Milan 20:30

Ponedeljak:

SPAL - Atalanta 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 15.09.2018
11:01

Hajde da vidimo i tog keitu koji kaze da ce postici 20 golova ove sezone

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Saturday, 15.09.2018
10:49

Emilije-Romanje, ne Redjo Emilije, Redjo Emilija je grad, a Emilija oblast.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Saturday, 15.09.2018
10:47