Derbi Severnog Londona kakav se ne pamti, dva penala, varnice, koškanja i preokret za poluvreme!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.12.2018.
15:56
Izvor: Sportske.net

Derbi opravdao očekivanja, u jednom segmentu ih i prevazišao.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

U velikom derbiju Severnog Londona su se na stadionu "Emirejts" sastali Arsenal i Totenhem, prvi put posle 52 uzastopna duela ove dve ekipe na klupi "Tobdžija" ne sedi Arsen Venger.

Dobro je počelo za Emerija na debiju u jednom od najvećih derbija u engleskom fudbalu, igrao se 10. minut kada je Vertongen igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Majk Din je pokazao na kreč.

Nije se bunio Belgijanac, Obamejang je preuzeo odgovornost i pogodio.

Imao je i u nastavku Arsenal više od igre, pretili su u nekoliko navrata, najbolju šansu propustio je Ivobi, kada mu je Ljoris sačuvao udarac iz dobre pozicije.

Totenhem je tek povremeno pretio iz kontri, videli smo jednu dobru interveniciju Lena nakon pokušaja Sona, a onda je u 30. minutu nemački golman užasno intervenisao nakon jednog slobodnog udarca za goste.

Eriksen je uputio centaršut iz slobodnjaka, Dajer je zakačio loptu glavom, a Leno je jako loše reagovao na prvoj stativi, 1:1 na stadionu Arsenala.

Proslavio je svoj pogodak vezista Totenhema pred tribinom sa navijačima Arsenala, to je razljutilo igrača sa najmanjim stažom u domaćoj ekipi, iskusnog Lihštajnera, usledilo je koškanje, napravila se gužva uz levu korner zastavicu, skočile su obe klupe, ali se na svu sreću ubrzo sve smirilo bez većih posledica.

Samo četiri minuta kasnije, kontra za Sparse, odlično ju je istračao Son, a onda je pao pred golom rivala, Majk Din pokazuje na kreč. Diskutabilno je koliko je glavni arbitar doneo pravu odluku, na usporenom snimku se nije video kontakt, još jedan dokaz da je VAR neophodan Premijer ligi.

Hari Kejn je preuzeo odgovornost i zatresao mrežu Arsenala za potpuni preokret u samo četiri minuta.

Videli smo i novo koškanje, Kolašinac je hteo da se obračuna sa Sonom, usledio je i verbalni konflikt Bosanca sa Sisokom, umešao se i Mustafi, koji je na kraju izvukao deblji kraj, dobio je žuti karton.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dax89
Sunday, 02.12.2018
17:21

Ovaj sudija je totalni slijepac... Penal za tot nije bio

avatar
The Bear of Highbury
Sunday, 02.12.2018
17:05

Sa jedne strane Arsenal je morao da uvali jos koji gol , ali da je jedan sudija ovoliko nesposoban ne ide mi u glavu...

avatar
vojin denic
Sunday, 02.12.2018
16:58

Arsenal je morao da iskoristi one prilike od onolikih promasaja morala je kazna da dodje,videcemo u drugom poluvremenu sta ce biti.