"Derbi Italije" odložen, pakao pred Interom, kad se igra finale kupa?

Autor: Stefan Matić
subota 29.02.2020.
13:40
Izvor: Sportske.net

Konteovi puleni će morati dobrano da se potrude u zadnja tri kola.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Korona virus je presudio, to jest opasnost od istog.

Vlada Italije i čelnici Serije A su se složili da je najbolje sutrašnji spektakl odložiti. To znači da će se Juventus - Inter igrati 13. maja što je tek početak paklenog raspored u poslednja tri kola za "neroazure".

Pored gostovanju Juventusu, Inter u zadnja dva kola dočekuje Napoli a onda 24. maja gostuje Atalanti u Bergamu.

Baner

Sa druge strane "bjankoneri" imaju lakši raspored, posle Intera gostuju Kaljariju a onda u Torinu u 38. kolu dočekuju "vučicu". Razlika između dva rivala trenutno je šest bodova, Inter ima utakmicu manje koju takođe mora nadoknaditi sa Sampdorijom.

Uz sve to tu su i evropska takmičenja u kojima još uvek učestvuju oba kluba, biće to pakleni maj na Apeninima.

Pomereno je i finale Kupa Italije, koje je trebalo da se odigra pomenutog 13. maja, ali će se odigrati nedelju dana kasnije, i "Neroazuri" i "Bjankoneri" se nadaju da će biti u njemu, kao i ekipa Milana, koja će takođe igrati odloženo kolo sredinom maja.

Nakon prvih polufinalnih mečeva situacija je sledeća, Napoli je sa 1:0 dobio Inter na "Meaci", revanš se igra 5. marta (20:45h), Milan je odigrao 1:1 sa Juventusom kod kuće, revanš u Torinu je 4. marta (20:45h).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Saturday, 29.02.2020
17:49

Nisu u formi, odlaganje im super dodje...Moguce da su to i trazili...

avatar
iL dRaGoNe
Saturday, 29.02.2020
15:30

Sad sam čitao na italijanske portale, piše svuda da je Juventus predhodnih dana izvršio neviđeni pritisak na fudbalski savez da se ovo ne odigra sutra. Pada im u najtežem delu sezone, i dolazi im posle poraza od liona, i pred utakmicu u kupu sa Milanom, a još su u očajnoj formi. Ali treba samo sačekati hoće li se odigrati utakmica u kupu, ako je ne odlože onda je sve jasno da se muti ovo za Juve ... Okačit ću link ovde , samo da opet pronađem tu vest ...

avatar
iL dRaGoNe
Saturday, 29.02.2020
17:16

Evo ga, sa CORRIERE DELLO SPORT

A breve si conoscerà la decisione del governo. Le porte restano chiuse (per il pericolo coronavirus) ma c'è anche l'ipotesi di un rinvio delle gare nelle regioni a rischio. Al momento tutto rimane congelato e duenque 5 delle 10 gare in programma si giocheranno senza tifosi. Il nodo principale resta il big match scudetto tra Juve e Inter in programma domani sera. Le porte chiuse in mezzo campionato non piacciono e creano enormi problemi non solo economici, ma anche di immagine in tutto il mondo. Specialmente in una stagione dove la lotta scudetto è più accesa che mai. Giocare il big match con vista tricolore senza tifosi oltre ad un mancato incasso di quasi 5 milioni di euro è un danno alla reputazione a livello planetario che in qualche modo accende ancora di più la luce sul nostro Paese già guardato con molta diffidenza. La Juventus ha fatto fortissime pressioni sui vertici per rinviare la partita. Al questo momento le porte restano chiuse, ma c'è forte attesa per una decisione che potrebbe addirittura far rinviare la gara.

avatar
Japanac
Saturday, 29.02.2020
19:38

Opet Juve nastimao,mozda je i Corona doveo u Italiju ( iako znamo ko su made in China ) prosle nedela Inter Sampa su odlozili pa niko nista

avatar
pazza.INTER.amala
Saturday, 29.02.2020
15:05

I jos se ne zna kad ce se igrati Inter-Sampdorija jer je prvi slobodan termin 20 maj(ako Inter ispada iz kupa).

avatar
NikkiCFC
Saturday, 29.02.2020
14:54

Ne moze Juve cisto da uzme titulu kako god okrenes.

avatar
Amalainter
Saturday, 29.02.2020
14:50

Znaci nije regularno...opet se muti-zna se i za koga..