''Derbi dela Skala'' obilovao golovima, Kjevo slavi veliki trijumf!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.10.2017.
14:27
Izvor: Sportske.net

Današnji program u Seriji A počeo je gradskim derbijem u Veroni, gde je Kjevo u zanimljivom duelu odneo bodove. Verona meč završila sa igračem manje.

Epa/Filippo Venezia
Epa/Filippo Venezia

Povezane vesti

U prvoj današnjoj utakmici devetog kola italijanske Serije A, Kjevo je na svom terenu savladao Veronu rezultatom 3:2.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog, pošto je Verde u šestom minutu doveo Veronu u vođstvo, ali se nije dugo čekalo na potpuni preokret.

Režirao ga je dvostruki strelac Roberto Ingleze, koji je svojim pogocima u 23. i 30. minutu doveo Kjevo u vođstvo od 2:1.

To nije bio kraj lošim vestima za navijače Verone, pošto je pet minuta pre kraja poluvremena Zukulini zaradio drugi žuti karton, pa su gosti u današnjem meču morali sa igračem manje u nastavku.

Iako brojčano oslabljeni, iznudili su jedanaesterac u 55. minutu, kada je Pacini sa bele tačke izjednačio na 2:2.

Trenutak odluke u ovom meču dogodio se osamnaest minuta kasnije, kada je rezervista Pelisije krunisao odličan centaršut Kaćatorea u petarac i iz nepoosredne blizine sproveo loptu u mrežu.

Mogao je trijumf domaćih da bude i ubedljiviji, Stepinski je u 86. minutu pogodio mrežu, ali taj njegov gol nije priznat zbog ofsajda.

U pobedničkoj ekipi nastupio je i naš nekadašnji reprezentativac Ivan Radovanović koji je odigrao svih 90 minuta i ostavio sasvim solidan utisak.

Kjevo je ovim trijumfom prekinuo trogodišnji niz bez pobede u duelima sa Veronom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke