Depresivno popodne u Premijer ligi, Arsenal slavi VAR, Palas u seriji, minimalci Šefilda i "Svraka"!

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.03.2020.
17:58
Izvor: Sportske.net

Pet mečeva, četiri gola.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

U okviru 29. kola Premijer lige, u terminu od 16h odigrano je pet mečeva.

Kolo je pobedom otvorio Liverpul, više OVDE.

U nastavku runde je Arsenal dočekao Vest Hem u londonskom derbiju, Palas je ugostio Votfrod, dok su "Kanarinci" gostovali na "Bramal lejnu".

Sautempton je dočekao Njukasl, dok je na "Molinou" gostovao Brajton.

Arsenal - Vest Hem 1:0 (0:0)


Već u trećem minutu su "Čekićari" ozbiljno pripretili, Boven je pogodio stativu.

U 22. minutu velika šansa na drugoj strani, Obamejang šalje loptu pred gol rivala, odlično skače Sokratis, šutira glavom iz odlične pozicije, ali pogađa prečku.

Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon osam mintua igre u nastavku gostima pripretio Nketija, ali je Fabijanski bio oprezan, pa je sačuvao mrežu.

Fenomenalnu priliku je u 58. minutu da donese prednost Vest Hemu imao Antonio, izbio je sam pred Lena, ali je nemački golman odlično istrčao, skratio mu ugao i sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

A onda, 78. minut, Lakazet postiže pogodak, koji je na prvu poništen zbog ofsajda.

Usledila je VAR provera, ustanovljeno je da Ozil ipak nije bio u ofsajdu pre nego što je prosledio loptu do Francuza, gol je priznat, Arsenal je poveo, a što je još važnije, ispravna odluka iz VAR sobe, kada su milimetri odlučivali.

U finišu su gosti pokušali da dođu do boda, pretili su preko Antonija, Bovena i Alea, ali promene rezultata nije bilo, pobeda Arsenala.

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)


Domaćin se našao u velikom problemu već u 28. minutu, Đenepo je bio jako neoprezan, izgubio je loptu na protivničkoj polovini, a onda je u pokušaju da je povrati užasno zgazio protivnika, nakon intervencije iz VAR sobe sudija Skot mu je pokazao crveni karton.

Gosti su imali veliku šansu u 45. minutu da iskoriste brojčanu prednost, tačnije najbolju moguću šansu, dobili su penal.

Odgovornost je preuzeo Riči, ali je Mekarti uspeo da odbrani njegov pokušaj sa kreča u finišu prvog dela igre i da tako sačuva mrežu.

Gosti su u nastavku ipak iskoristili igrača više, igrao se 79. minut kada su poveli, Sent-Maksiman je ukrao loptu neopreznom Valeriju i poslao je u mrežu Sotona.

To je bio i jedini pogodak na susretu, važna pobeda za ekipu Stiva Brusa.

baner

Kristal Palas - Votford 1:0 (1:0)

"Orlovi" su ugostili "Stršljenove", koji su u minulom kolu srušili Liverpul i ugasili lideru snove o sezoni bez poraza.

Ipak, protiv ekipe Roja Hodžsona nisu uspeli da osvoje ni bod, Palas je slavio na "Selrhstu", gol odluke pao je u 28. minutu.

Mekartur je dodao loptu Ajuu, ovaj se namestio na udarac na ivici kaznenog prostora rivala i poslao pravi projektil u mrežu gostujućeg sastava za 1:0.

Bilo je prilika na obe strane u nastavku, najpre je Guaita nakon 20ak minuta igre u drugom delu sprečio Dinija da poravna rezultat, da bi potom Benteke bi u prilici da otkloni sve dileme, ali je neoprezno šutirao.

U nastavku nje bilo izglednijih prilika, Palas je zadržao prednost i slavio po treći put zaredom, Luka Milivojević se oporavio, kapiten je odigrao poslednjih 20ak minuta za "Orlove".

Šefild junajted - Norič 1:0 (1:0)

"Blejdsi" nastavljaju bajku, slavili su protiv "Kanarinaca" golom Bilija Šarpa.

Iskusni napadač je mrežu rivala zatresao u 36. minutu, nakon sjajnog centaršuta Džona Lundstrama.

Lundstram je do kraja prvog dela igre imao i dve šanse da duplira prednost domaćina, ali je najpre neprecizno šutirao, potom mu je Krul odbranio udarac.

U drugom delu su gosti pokušali da se vrate preko Drmića i Džamala Luisa, ali im je nedostajalo sreće, a i Henderson je bio raspoložen, te promene rezultata nije bilo.

Vulverhempton - Brajton 0:0

Neočekivano nezanimljiv susret na "Molinou", golovi su izostali, očekivano je domaćin bio opasniji, ali je Meti Rajan bio na visini zadatka.

Najpre je Himenez tukao tik pored gola "Galebova", potom je Rajan uspeo da odbrani jedan njegov odličan pokušaj, u samom finišu je Dendonker umalo izrastao u junaka, ali je Belgijanac tukao tik preko gola rivala.

Na kraju su mreže ostale prazne, podela bodova, sa kojom gosti mogu biti zadovoljni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Saturday, 07.03.2020
20:02

Ocaj igra i jako dosadna utakmica.Jeste da je Arsenal imao ovde srece al malo i njih da "gurnu" u PL,dosta su ih srozavali kao da nisu dovoljno sami sebe unistili...

avatar
Monte_Kristo
Saturday, 07.03.2020
19:11

Koliko se srozala ova PL,to nije humano,aj sto u derbijima na preko 80 posto utakmica ne moze vise od dva gola da padne,vec u svakom drugom mecu teska mrtvila,niti jedan lep potez,samo neko nabadanje pa sta bude,uzasna liga za gledanje,ono pre 10 godina i ovo sad nebo i zemlja,najveci uticaj na to su naravno kladionice...upropastise prelep sport

avatar
_mladen_
Sunday, 08.03.2020
12:33

Gluposti, uopste nije tako, kao u svakoj ligi imas po neko losije kolo, ali brate najzanimljivija za gledanje je Premier liga.

avatar
_mladen_
Monday, 09.03.2020
13:15

Za dobar derbi nije potrebno 5 golova, potrebni su dobri mecevi. Sad ni u jendoj ligi svaki mec i derbi nije na najvecem nivou ali i dalje tvrdim da je Premier liga najbolja za gledanje.

avatar
Monte_Kristo
Sunday, 08.03.2020
16:37

Ja samo kazem da PL nije ni bleda senka one lige od pre 10 godina,ako imas preko 25 godina shvatices to,pa reci mi jedan derbi gde je bilo nadigravanje sa golovima,secam se ranije dok je Suarez bio u Liverpulu svaka tekma 5 plus,uzivanje,sad sve jedan do dva gola,malo lepih poteza,mnogo taktike,radi cega,da bi prvi bio 25 bodova u prednosti,nikad nezanimljivija liga nije bila nego sad

avatar
Saturday, 07.03.2020
19:03

Šteta je što Lakazet i Auba tavore u ovako prosečnom klubu...

avatar
Непобедиви
Saturday, 07.03.2020
19:00

Razumem da je Lakazet na hladjenju jer je u očajnoj formi, ali mi nije jasno kako je to Nketija dobio prednost u odnosu na Martinelija. Pritom, da igra Martineli i Obamejang bi bio spic, a ne krilo. Mari mi deluje kao Mertesaker, ali sa znatno slabijim fudbalskim mozgom da se tako izrazim. Sebaljos previse davi loptu, dok za Dzaku nikad ne znas kakvu glupost moze da napravi. Ozil konstantno dovlaci vise igraca na Pepea, umesto da ga izoluje jer je dobar dribler. O tome koliko je Sokratis losije rešenje na desnom beku od Beljerina i Mejtland-Najlsa ne treba mnogo pricati.