Dele Ali - Svetla budućnost engleskog fudbala

Autor: Pavle Lazarević
ponedeljak 25.04.2016.
12:48
Izvor: Sportske.net

Najbolji mladi igrač Premijer lige ima sve što je potrebno da bude naslednik Džerarda i Lamparda.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Kada dođete iz treće lige u ambiciozan tim, kao što je Totenhem i još debitujete sa 19 godina u Premijer ligi, teško da očekujete 'sezonu iz snova', debitovanje u reprezentaciji Engleske, borbu za titulu Premijer lige i proglašenje za najboljeg mladog igrača lige.

Sve to je upravo doživeo sjajni univerzalni vezista "Pevaca", Dele Ali. Suma od 6,5 miliona evra se svakako čini mnogo na prvi pogled, a i ogromna je kada dovodite mladog talenta, još nedokazanog na velikoj sceni. Ipak, ovaj sada 20-godišnjak je probio sve stereotipe i osvojio poštovanje mnogih fudbalskih ljubitelja širom sveta.

Ali je potpisao za londonski tim u februaru 2015. godine, ali je do kraja te sezone ostao u Milton Kejns Donsu i sa njima izborio plasman u Čempionšip, a proglašen je i za najboljeg mladog igrača treće lige.

Kada je debitovao za četu Maurisija Poketina na startu prvenstva, krenula je njegova 'priča iz bajke'. Ipak, u toj kategoriji, pošteno gledano, ispred njega su ove sezone Rijad Marez i Džejmi Vardi, ali reklo bi se potpuno zasluženo.

Ali je do sada upisao 32 ligaške utakmice i zabeležio 10 golova i 9 asistencija, sasvim dovoljno za titulu najboljeg mladog igrača. Ima sve što je potrebno da postane jedan od najboljih vezista na ostrvu, 'njuh' za gol, asistenciju, disciplinovana igra u odbrambenim zadacima i sjajno kretanje bez lopte.

Činjenica da je osvojio nagradu ispred igrača kao što su, njegov klupski saigrač, Hari Kejn, Liverpulova 'desetka' Felipe Kutinjo i Evertonov dvojac Romelu Lukaku i Ros Barkli, dovoljno govori na kom nivou već sada igra reprezentativac Engleske.

On će se sigurno naći u selekciji Roja Hodžsona za evropsko prvenstvo u Francuskoj, a ko zna, možda će i to biti njegov sledeći iskorak u karijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Monday, 25.04.2016
14:46

A gde je tu Marsijal? Koga je on imao pored sebe u navali JunaJteda. Tehnicki najbolji mladi igrac u PL

avatar
realmadridCG4
Monday, 25.04.2016
14:17

Preedobar igrac.

avatar
The KING(guapo)
Monday, 25.04.2016
14:14

Bice veci od lamparda i Dzerada a to su moji ljubimci.https://www.youtube.com/watch?v=ZOk4zLw440Q

avatar
Black Casper
Monday, 25.04.2016
14:01

E moj komitetu za transfere....Ne dovodjenje ovog momka kada ste mogli vam je veća greska nego dovodjenje svih onih skupih propalih fudbalera sa Kerolom na čelu!!! Jedino me teši to što ni ljudi iz Bajerna nisu verovali da neki klinac vredi 5 miliona funti.... A da vredi-VREDI !!!!nY N W A !!!

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 25.04.2016
13:57

Nzm da li je ovaj igrao u onoj cuvenoj utakmici MKD protiv Uniteda.

avatar
yeah
Tuesday, 26.04.2016
10:55

Jeste, skrcao je iako nije dao gol.

avatar
Monday, 25.04.2016
13:44

Da je Rašford ranije debitovao, možda bi i uzeo nagradu, mislim da je osvaja sledeće godine..

avatar
The KING(guapo)
Monday, 25.04.2016
13:22

Ruben Loftus Cik decko je 3x veci talenat od ovog Alija okej decko ima dobru sezonu,ali kad uporedis na visinu Rubena od 192cm brzinu,motoriku,snagu i tehniku prosto ovaj ne moze da pridje Rubenu!

avatar
John Cena
Monday, 25.04.2016
13:44

Nemoj da nas zasmejavas. Ruben je veliki talenat ali daleko od toga da je bolji od Alija. Videces kakav ce igrac Ali postati za par godina

avatar
The KING(guapo)
Monday, 25.04.2016
14:10

Kako nije bolji pa ja analiziram,ja analiziram citi fudbalski talenat ti anlaizras ucinak...Golim okom se vidi da je po talentu 3x iznad Alija,jel si ti njega gledao kao rola loptu,kakvu prenosnu brzinu ima,motoriku kad se sjuri prema protivnickom golu nalik Tureu iz najbolji dana...

avatar
Ronaldo da Lima
Monday, 25.04.2016
13:57

Hahahaha. Vidi decko Ruben je cini mi se prosle debitovao za Celzi u ligi, dok je Ali dosao iz trece lige, sto je opet prednost za tvog mezimca jer je vec imao iskustva. A sad isto su godiste, samo je Ali mladji ako to nesto znaci. A glavna stvar je to da je ove sezone Ali odigrao 3x vise utakmica od Rubena i ima ucinak od 10 golova i 9 asistencija u ligi, dok tvoj mezimac je postigao samo jedan gol. Takodje Ali je proglasen za najboljeg mladog igraca lige sto nije mala stvar ako vam je to debitantska sezona. Mislim da to dovoljno govori ko je bolji, pitam se samo kakav bi ucinak imao Ali da je igrao par utakmica i prosle godine kao Ruben

avatar
dejandoc
Monday, 25.04.2016
13:15

Svi koji igraju FM znaju za njega jos od 2014ice, ako se ne varam. Paklen igrac kako u igri, tako i u stvarnosti!