Dele Ali igrač meseca u Premijer ligi

Autor: Boban Filipović
petak 10.02.2017.
13:53
Izvor: Sportske.net

Ofanzivni vezista Totenhema izabran je za naboljeg fudbalera Premijer lige u janaru.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Totenhem je tokom prvog meseca u 2017. godini odigrao pet prvenstvenih utakmica i upisao tri pobede i dva remija.

Dele Ali je zablistao već prvog dana u godini, pošto je u ubedljivom trijumfu protiv Votforda u gostima (1:4) bio dvostruki strelac.

U istom ritmu nastavio je i na sledećem meču protiv Čelsija (2:0) tri dana kasnije. Na 'Vajt Hart Lejnu' je prekinuta serija 'Plavaca' od 13 pobeda u nizu, a oba gola postigao je Ali posle asistencija Kristijana Eriksena.

Sparsi su sredinom januara demolirali Vest Bromvič Albion pred svojom publikom (4:0), Dele Ali se na toj utakmici nije upisao u strelce, ali je zabeležio asistenciju za het-trik Harija Kejna.

Bio je jedan od najzaslužnijih što su 'Pevci' ostali neporaženi na 'Etihadu' protiv Mančester Sitija, vratio je golom posle sata svoj tim u život kada su 'Građani imali dva gola prednosti'. Meč je završen rezultatom 2:2.

Poslednja utakmica koju je Totenhem odigrao u januaru završena je bez golova, i to u gostima u Sanderlendu.


Za najboljeg menadžera u januaru proglašen je Pol Klement, koji je prenuo Svonsi iz latargije. "Labudovi" su dobili tri od četiri utakmice u tom periodu i osvojili devet od ukupno 21 boda u tekućoj sezoni.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
aleksaGGMU
Saturday, 11.02.2017
01:19
avatar
Rooster
Friday, 10.02.2017
21:10

Potrebno je vreme da jedan klub postane velik! Ne ide to preko noci. Totenhem nikad nije bio plastika. Temeljno , strpljivo i postepeno prave odlican tim. To je Poketinjov projekat. Ali ne ide nikuda, ni Kejn, Rouz, Walker, ni Eriksen. Zato su nekima skrnavi, jadni, kljakavi i u isto vreme bodu oci onima koji se cude, otkud Totenhem medju top 4?! Ne cini snagu tima ime, nego igraci!

avatar
MSSZRMK
Friday, 10.02.2017
16:44

Zasluzeno samo da se razvija ima vremena da predje u neki veci klub.

avatar
NIKE
Friday, 10.02.2017
15:06

Prekinut niz Kontea od 3 uzastopne titule menadžer mjeseca, ovo mu je prva sezona, pa mislim da je dosta rekorda već oborio, sad samo privesti sezonu kraju i osvojiti i FA kup, sa ovakvim strojem ne bi trebalo biti problema.