Deki među legendama, Stanković uveden u Kuću slavnih

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
23:06
Izvor: Sportske.net

Poslednjoj utakmici 36. kola Serije A prethodila je ceremonija uvođenja legendi Intera u Kuću slavnih.

FC Inter/Claudio Villa
FC Inter/Claudio Villa

Povezane vesti

Fudbalski klub Inter osnovao je prošle godine Kuću slavnih povodom 110. godina postojanja, a danas je drugi put od osnivanja organizovano uvođenje legendi.

Prošle godine u Interovu Kuću slavnih uvedeni su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo, a večeras je na red došla nova četvorka.

Novim članovima Interove Kuće slavnih večeras su proglašeni Frančesko Toldo, Đakinto Faketi, Đuzepe Meaca i Dejan Stanković.

"Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sprtskom smislu, daju neku vrstu bemstrnosti i to me čini vrlo srećnim", rekao je Stanković.

Dejan Stanković je dres Intera nosio u periodu od 2004. do 2013. godine, upisao 326 nastupa i postigao 42 gola.

"Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše", poručio je Stanković.

Bivši reprezentativac Srbije dobio je najviše glasova navjača u konkurenciji veznih igrača i ispred Sandra Macole i Nikole Bertija uveden je u Kuću slavnih.

Inter je večeras savladao Kjevo u poslednjoj utakmici 36. kola Serije A čime je praktično obezbedio plasman u Ligu šampiona iako do kraja ima još dva kola, a "Neroazuri" imaju četiri boda više od petoplasiranog Milana i šestoplasirane Rome.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke