Dejvid Mojes koštao Junajted 10 miliona funti

Autor: Miloš Marković
utorak 18.11.2014.
15:08
Izvor: Sportske.net

Najnoviji finansijski izveštaji otkrivaju koliko je katastrofalni učinak Dejvida Mojesa koštao Mančester Junajted od kraja septembra minule godine.

Beta/AP Photo/Clint Hughes
Beta/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Prihodi i uopšteno finansijsko stanje u prvom kvartalu nove sezone prikazuju pad u prihodima kluba od 9.8 miliona funti, na 88.7 miliona.

Sezona bez Evrope, prva od 1995. godine koštala je klub u različitim oblastima finansijskog poslovanja. Najviše se pad osetio u broju prodazih karata, a neigranje u Ligi šampiona je izazvalo pad od 21.8 procenata kada su ulaznice u pitanju.

Prihodi od televizijskih prava su takođe umanjena, i to za 13 posto, na 16.8 miliona, dok su komercijalni prihodi pali za 5.2% na 56.8 miliona funti, obzirom da je Junajted morao da plati nadoknadu kompaniji Najki usled neigranja u Ligi šampiona.

Dobre vesti za Junajted su te da su smanjeni troškovi plata za 6.6% usled odlazaka igrača kao što su rio Ferdinand, Nemanja Vidić i Patris Evra. Ipak, klub se u međuvremenu pojačao Anhelom Di Mariom, Radamelom Falkaom...te će ovaj aspekt biti realno prikazan tek u narednom finansijskom izveštaju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoG
Wednesday, 19.11.2014
08:08

Cekamo komentar onog HallaMadrid da napise "Ronaldo je bolji od Mojesa"