Decenija i po brazilske čarolije - dan kada se Bernabeu poklonio Ronaldinju

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 19.11.2020.
11:55
Izvor: Sportske.net

Mnogo je El Klasika iza i ispred nas, ali onaj novembarski iz 2005. je bio nešto posebno.

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Kao dlanom o dlan prošlo je 15 godina od kada je Ronaldinjo zasenio čitav Santjago Bernabez na kome je svojom fudbalskom čarolijom razmotirao Real Madrid.

Bio je to 19. novembar 2005. godine, dan koji će ostati upamćen kao prvi El Klasiko tada golobratog Lionela Mesija, ali i veče u kome je Ronaldinjova magija naterala čak i navijače Reala da mu aplaudiraju.

Meč je završen pobedom katalonskog kluba sa 3:0, a Ronaldinjo i Samjuel Eto su se doslovno igrali sa suparnicima iz Madrida u igri u kojoj je legendarni Iker Kasiljas nije imao šanse kao poslednji bedem pred golom domaćih.

Posebno će ostati upamćen kadar toko TV prenosa kako otac i sin, koji navijaju za Real, aplaudiraju Ronaldinju posle drugog gola.

Prvi put se u ulozi protagoniste El Klasika obreo i Serhio Ramos, koji je već na vatrenom krštenju shvatio koliko je teško kad si "na štitu" u najvećem meču španskog fudbala.

Najpre je Eto već u 15. minutu savladao Kasiljasa, a drugo poluvreme proteklo je u znaku Ronaldinja koji se sa dva gola zapečatio sudbinu "kraljevića".

Samo dve i po godine kasnije Barselona je slavila protiv Reala sa 6:2 u Madridu, ali nikad kao u ovom novembarskom derbiju nismo imali takvo klanjanje domaće publike zvezdi ljutog rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 19.11.2020
13:31

Stvarno je bio majstorčina fudbala!

avatar
Paul Kersey
Thursday, 19.11.2020
13:06

Najbolji ikada. Posle njega Ronaldo Brazilac. Treći Maradona. Kakve zlatne lopte i gluposti.