Decenija Anrijeve ruke, sudija da ga ne vidi!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 18.11.2019.
12:24
Izvor: Sportske.net

Godišnjica poteza koji je šokirao svet, ali i ubrzao implementaciju VAR-a.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Osamnaesti novembar 2009. godine će ostati u pamćenju kao jedan od najsramnijih dana Tjerija Anrija, ali isto i kao veliki bol hrabre reprezentacije Irske. U srcu Pariza sudija Hanson prihvata gol Galasa na asistenciju Anrija za 1:1 i ukupnu pobedu od 2:1, što je poslalo "trikolore" na završni turnir u Južnu Afriku naredne godine.

Glavni sudija tog meča Hanson je u izjavi za engleski Atletik izjavio kako se osećao po kraju meča.

"Kada smo otišli nazad u sobu osećao sam se da je ovo bila jedna od najboljih utakmica u mojoj karijeri. Nije tako često, da se kao sudija, radujete produžecima, ali tako sam se osećao za ovu utakmicu. A onda su ušli ljudi iz FIFA organizacije i tek tada sam shvatio šta se ustvari zbilo"

"Znali smo šta je ta utakmica značila Ircima, ali smo isto tako znali da neće biti ni mene ni mog tima u Južnoj Africi. Zvaničnik FIFE se rukovao sa nama, rekao je da razume situaciju i da je u pitanju velika prevara od strane samog igrača"

"Na kraju ovo je bila ustvari najgora utakmica u karijeri, sa Anrijem nemam šta da razgovaram. Zahvalan sam mojim drugim kolegama koji su mi pružali podršku u tom teškom trenutku, to nisam očekivao", izjavio je Hanson za Atletik.

Francuzi su kasnije otišli u Južnu Afriku i u grupi A gde su bili još sa domaćinom takmičenja, Urugvajem i Meksikom zauzeli zadnje mesto u grupi A.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
14:47

Ireland officially asked FIFA for the second leg to be replayed after Thierry Henry clearly handled the ball twice during the build-up to the French goal. This request was denied. Ireland eventually pursued legal action against FIFA over the decision until ultimately receiving a 5 million Euros settlement.

avatar
jv
Monday, 18.11.2019
14:12

Uvek su ih gurali. Seća li se iko finala 98 i Ronalda?

avatar
Wolverine
Monday, 18.11.2019
13:43

Jedna od manjih prevara Francuza, naspram one kada se Ronaldo 1998.misteriozno razbolio. Da je bio zdrav ubio bi ih sam u pola Francuske.