Dečak iz Pariza doneo Bajernu šestu titulu prvaka Evrope!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.08.2020.
22:53
Izvor: Sportske.net

Minhenski Bajern osvojio je trofej Lige šampiona za sezonu 2019/20.

EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL
EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna slavili su sa 1:0 (0:0) u velikom finalu Lige šampiona u Lisabonu protiv Pari sen Žermena, te su se tako domogli šeste titule prvaka Evrope u istoriji.

Prvi su ozbiljnije pripretili Parižani, Nejmar je pobegao odbrani Bajerna, opalio je iz dobre pozicije, ali je Nojer odlično istrčao i uspeo da zaustavi njegov udarac, sprečio je potom Nejmara i da centrira, igrao se tada 18. minut.

Samo četiri minuta kasnije, Levandovski prihvata loptu u kaznenom prostoru rivala, odlično se okreće i u okretu šutira, savladao je Navasa, ali je lopta pogodila stativu, odbitak kupi kapiten Silva i šalje loptu što dalje od svog gola.

Nakon toga Di Marija je nakon odlične kombinacije sa Ererom pripretio iz izgledne pozicije, ali je tukao preko gola Bavaraca.

U 25. minutu i peh za Bajern, povredio se iskusni Boateng, koji je i pred početak susreta bio pod znakom pitanja, ušao je u igri Zile.

Nova sjajna prilika za Levandovskog u 31. minutu, tukao je glavom sa par metara nakon centaršuta sa desne strane, ali je lopta otišla pravo u Navasa, koji je bio dovoljno skoncentrisan da sačuva mrežu.

Velika šansa za PSŽ u samoj završnici poluvremena, nakon greške Alabe u prilici se našao Mbape, tukao je sa ivice peterca, ali traljavo, pravo u Nojera, koji je sačuvao mrežu bez problema.

U poslednjim sekundama je Koman pao pred golom Parižana, ali je Orsato procenio da nema materijala za najstrožu kaznu.

Na kraju prvo poluvreme bez golova, detalje pogledajte u nastavku.



Početak drugog dela igre obeležila je nervoza, tačnije gužva koja je nastala nakon jednog neopreznog starta Gnabrija nad Nejmarom.

Sudija Orsato mu je pokazao žuti karton, Paredes je tu dobacivao, pa je i on zaradio javnu opomenu, pokoškali su se igrači Bajerna i Pari sen Žermena nakon svega, ali su se strasti ubrzo smirle.

A onda, samo par minuta kasnije, briljantan centaršut Jouze Kimiha, lopta je otišla na dalju stativu, tamo je usamljen bio Koman, koji glavom matira Kejlora Navasa za 1:0 u korist nemačkog šampiona.

Kingsli Koman
Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez / POOL

Nisu se Parižani ni opasuljili, malo je falilo da prime i drugi gol i ponovo je koban mogao da bude njihov bivši igrač.

Slična situacija, Koman pred golom, ali ovoga puta je odbrana uspela da ga izblokira.

Usledila je inicijativa francuskog tima, prvo solidna prilika za Mbapea, ali siguran Nojer, a potom u 70. minutu i jako dobra prilika za Markinjosa, Brazilac je šutirao iskosa, sa svega par metara, ali je Nojer odlično odreagovao i zaustavio udarac fudbalera Pari sen Žermena.

Baner ostale lige

U 73. minutu sumnjiva situacija pred golom Bajerna, Mbape je pao nakon jednog duela, sudija Orsato je pokazao da je start bio na loptu.

Trudili su se Parižani, Bajern je strpljivo čekao priliku iz kontranapada, vodila se velika borba na sredini terena.

U samo pet minuta tri igrača Pari sen Žeremana su zaradila žute kartone, Nejmar, pa potom Tijago Silva, koji je zaustavio Levandovskog u dobroj kontri, na kraju i Kurzava.

Dobro se Bajern branio, "Sveci" nisu imali ideju kako da probiju bedem ispred Nojera, a onda Levandovski pada pred golom Parižana nakon duela sa Kererom, sudija Orsato je pokazao da je start bio na loptu, pukla je kontra, Mbape je proigrao Nejmara, ovaj je ubacio loptu ka Čupo-Motingu, ali Kamerunac nije uspeo da pronađe put do mreže Bavaraca. Igrao se tada 92. minut.

Levandovski je potom izvukao slobodnjak duboko na polovini Pari sen Žermena u trećem minutu nadoknade, meč je produžen za ukupno pet minuta, delovalo je da je sve gotovo.

Tako je i bilo, Bajern je izdržao i došao do šeste titule prvaka Evrope u istoriji!



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bádr Hari
Monday, 24.08.2020
09:43

ne znam sto se ovi toliko raduju kad su Barsu i mog idola Messija izbacili pomocu sudija. :D

avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 24.08.2020
01:57

Bajern zasluzeno osvojio trofej, PSG se u finalu nasao slucajno kao i Totenhem prosle sezone, splet srecnih okolnosti...Kad samo pogledas vezni red PSG-a jasno je da ne mogu parirat Bajernu iako imaju napadacki trio koji spada u top 3 na svijetu...Sto se tice samog meca Bajern je u drugo poluvrijeme usao jako dobro napadacki i u visokom presingu,zabili gol i sacuvali mrezu...Bajern uz Liverpul trenutno igra najatraktivniji fudbal i sasvim zasluzeno dosao je do trofeja...Cestitke Bajernu dogodine da se opet nadju u finalu sa Liverpulom ...
PS Alkantara dolazi u Liverpul, Jirgenu je falilo 5 miliona da ga kupi al ne brinite vec ujutro ce Barselona poslat hediju Liverpulu,hvala Bajern hvala Kutinjo.

avatar
magister
Monday, 24.08.2020
00:37

Nekako uvek navijam za Francuze protiv Nemaca, pa tako i sad iako sad više ne može tako da se gleda, em je PSG u vlasništvu nekakve arapske kuće, em u oba tima igraju sve same međunarodne zvezde.

Dobra i teška utakmica, ali kao da je ozbiljnije shvaćena od strane Bajerna, kao da se u pripremi Bajern više bavio načinom odbrane od Nejmara i brzih dodavanja i istrčavanja u prazan prostor Mbapea... nego što se Tuhel bavio alternativnom varijantom, ako Neimar bude - zaključan. A bio je i sveden je na 2 ili 3 dobra dodavanja, skoro iz dodira, i na niz bezveznih i besmislenih pokušaja na 50m od gola da napravi nešto spektakularno, ali se izgubilo u tome mnogo lopti, podignuta tenzija zbog faulova i provokacija... sve u svemu, Bajern je uspeo da Neimara skoro - isključi i utakmice. Osim toga - Mbape je propustio neke šanse koje nije smeo da propusti. PSG srednjaci-radnici, Erera, Paredes i Markinjos su svi odigrali sjajno, ali - oni su - radnici. Nije bilo dovoljno kreacije u tranziciji da zamene zaključanog Neimara, pa se u drugom poluvremenu Mbape skoro nije ni video. Čudno je Tuhel odlučio da to što treba da nešto menja - bude Di Maria, koji je fantastičnim proturanjima napravio možda i jedine 3 šanse u drugom (ok, možda je bilo još jedna ili dve pored njih, pre izlaska Di Marie).

I, najvažnije, Bajern inače ima mnogo veći procenat iskorišćenja šansi od PSG, ali u prvom poluvremenu, što zbog sjajnih odbrana Nojera (mada je i Keylor Navas branio vrhunski), što zbog olake i nedovoljno koncentrisane završnice igrača PSG, tek, kao i protiv Liona, Bajern nije primio golove u trenucima kad je PSG baš pravio šanse i moglo se i pretpostaviti da će to imati epilog kakav je imalo. Opasni Koman je sve vreme pretio po krilu, a onda ga dao glavom. Manje primetni Gnabri i Tomas Miler, Levandovskom Navas odbranio par sjajnih šuteva... Sjajni Alkantara i odbrana...

Manje spektakla nego što smo želeli da vidimo, ali sjajna ozbiljna utakmica na vrhunskom nivou, uz podbačaje pomenutih pojedinaca.

avatar
magister
Monday, 24.08.2020
11:21

Da dodam: žao mi je Tuhela. Izuzetan trener, koji jeste potpuno *nadigran* u drugom poluvremenu najvažnije utakmice. Verovatno je Verati morao da uđe ranije, da Neimar ode više na krilo, a Mbape da striktnije igra centarfora. Nije tako teško posle bitke biti general...

Ali Tuhel jeste i doneo prvo finale toj legiji stranaca. Verovatno bi za PSG bilo ipak pametnije da zadrži trenera i zaista poradi na dovođenju malo više Francuza u klub (Pogba, Matuidi, Kante, Pavard...), čak se čini da osim Pogbe to sad i ne bi bila neka prevelika investicija.

avatar
scofield
Monday, 24.08.2020
00:36

Tiago Alkantara doktor fudbala.

avatar
Manchester City F.C.
Sunday, 23.08.2020
23:58

Nije loša utakmica, mada sam očekivao više... pre svega golova. Bilo mi je bolje finale LE. Bayern zasluženo, bili su bolji...

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 23.08.2020
23:47

Zasluzeno ! Cestito !!!

avatar
Lecter
Sunday, 23.08.2020
23:25

Zasluzena pobeda i titula Bajerna. Psz je previse povucen bio.

avatar
Savoa
Sunday, 23.08.2020
23:21

Po sansama Psg bolji, fali im vezni red, nmg da zadrze loptu ni minut. Tuhel ocajan, ubacuje u igru Cupu Motinga, najgoreg spica ikada, a Ikardi sedi na klupu... Di Maria najbolji na utakmici, covek za velike meceve. Cist penal nad Mbapeom...

avatar
_mladen_
Sunday, 23.08.2020
23:16

Nikad ovo PSG neće osvojiti, kada je bilo najpotrebnije nijedna zvezda se nije videla na terenu. Za osvajanje LŠ treba nešto više od vrhunskog tima. Bajernu svaka čast, zasluženo, igraju lep fudbal i nadam se da će ovi iz Liverpula biti pametni i dovesti Tijaga, dečko bi transformisao ekipu i dao im novu dimenziju.

avatar
Badr Hari
Sunday, 23.08.2020
23:14

Više sreće dogodine za naftaše, Bayern zasluženo. Plakali su PSG-ovci za Navasa k'o Real kada im je povređen bilo koji igrač - taj je najvažniji i užasno su hendikepirani bez njega. Sa druge strane Bayern jedva i da je pominjao Boatenga, a njegovo neigranje je već ozbiljan hendikep. Na kraju Navas je branio celu utakmicu, a Boateng igrao samo 25 minuta.

avatar
adidas forever
Sunday, 23.08.2020
23:07

Bayern realno i nije mogao ništa da menja u taktičkom smislu osim da uspori tranziciju kako bi dobili na sigurnosti pasova plašeći se izgubljenih lopti i kontri Neymara i Mbapea. To su i radili prvih pola sata, a kako je utakmica odmicala tako su se sve više vraćali svojoj uobičajenoj tranziciji i igri na prvu loptu što ih je dovelo i do titule. PSG malo previše povučen, siguran u kontru ali im se to nije isplatilo. U svakom slučaju Bayern je bio bolji i zasluženo su osvojili titulu. Tri sporne situacije oko penala, dve za Bayern i jedna za PSG, ali ako je na kraju prvoga poluvremena Orsato odlučio da ne svira penal za Bayern onda je ok što nije svirao nijedan do kraja utakmice.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 24.08.2020
07:37

OK je samo ona kompenzacija, zasto nije svirao nad Milerom? Ukinuo lik sviranje penala :-)

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 23.08.2020
23:06
avatar
Stevan Mikša
Sunday, 23.08.2020
23:04

Pobeda fudbala nad obrtanjem arapskog novca.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 23.08.2020
23:40

Ono Bayern ceo zivot ima igrace samo iz svovje skole,...
Kako su jadni ovi komentari sto se ticu pre svega PSG-a i Sitija.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 23.08.2020
23:01

Zasluzena pobeda. Fenomenalna utakmica. Sto se tice penala bio je na obe strane ali nije ih sudio. Tako da je ovo posten rezultat. Pariz promasivao svoje sanse, Bajern imao Nojera nema tu sta da se raspravlja. Sve u svemu dobro finale.

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 23.08.2020
23:00

Hehe....ako ono nije bio penal za PSG onda ne znam sta je,udarac u nogu vidljiv sa meseca ali ne i za sudiju.A gde je VAR,valjda u bavarskoj na pivo.Najbesmislenija stvar na svetu zbog koje se ucesnicima u istoj daju najbesmislenije basnoslovne plate.Fudbal odavno je biznis i zato je postao besmislena igra.

avatar
Herkules88
Monday, 24.08.2020
00:48

Jeste penal čist ali čist je bio i za Bajern u nadoknadi vremena prvog poluvremena

avatar
äxwell
Sunday, 23.08.2020
22:59

Jurgen ako je gledao Thiaga, a sigurno da jeste, vjerujem da mu se podigao.

avatar
No rules
Sunday, 23.08.2020
22:59

Cist penal nad Mbapeom, mada PSZ nije imao srece, previse oprezno na granici straha su igrali, na kraju pobijedili sami sebe. Bajern ukupno u LS pokazao vise, zasluzeno do trofeja.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 24.08.2020
07:35

A nad Komanom i Milerom?

avatar
BayernMunchen
Saturday, 29.08.2020
12:59

Plači mala plači

avatar
zeks
Sunday, 23.08.2020
22:58

Mnogo bolje prvo poluvreme,PSG je kao i Lion u tom periodu propustio previse sansi. Cestitke Bajernu na tituli, bez premca su ove sezone

avatar
Mladen
Sunday, 23.08.2020
22:57

Bravooooo Bayern ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 23.08.2020
22:57

Dzaba vam novci moji sinovci, a smejali se neki kada sam pisao jos pred mec sa celsijem i barselonom da ce ih bayern sve razmontirati, na kraju oni samioni a barsa i celsi ponizeni

avatar
Savoa
Sunday, 23.08.2020
23:23

Nije bas razmontirao u finale imao je srece mogao je 3 4 da popije..

avatar
Goran Dedinac
Monday, 24.08.2020
01:19

Tako je brate moj,i ja sam znao!!!!!

avatar
Devil born 1878
Sunday, 23.08.2020
22:56

Dve reci:
Zasluzeno, ocekivano.

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 23.08.2020
22:56

Tako je, topi plastiku

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 23.08.2020
23:21

Ne zna se dal vise vole da tope plastiku ili ponizavaju separatiste

avatar
CFC-Macedonia
Monday, 24.08.2020
02:07

Ist takav komentar pisali su i navijaci Sevilje nakon duela sa unitedom.

avatar
Wolverine
Sunday, 23.08.2020
22:55

Nejmar i Sterling - dvije najveće prevare u fudbalu.

avatar
Savoa
Sunday, 23.08.2020
23:23
avatar
Lecter
Sunday, 23.08.2020
23:26

Nejmar nije los bio veceras, nije bio odlican ali je pokusavao i trudio se. Mbape je podbacio malo.

avatar
Liga BBVA
Sunday, 23.08.2020
22:55

Zasluženo Bayern, bili su bolji tokom većeg dela utakmice. PSG će morati još malo da pričeka...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 23.08.2020
22:55