De Hea je fantazija za Fantazi, a čija je to zasluga?

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.11.2017.
11:48
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted možda ne igra preterano atraktivan fudbal, ali zato ima granitnu odbranu i jednog od najboljih golmana na svetu.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Žoze Murinjo je u svojoj prvoj sezoni na klupi Junajteda osvojio tri trofeja, Komjuniti Šild, Liga Kup i Ligu Evrope, osvajanje potonjeg donelo mu je i plasman u Ligu Šampiona, kako su "Đavoli" PL završili na neslavnom šestom mestu.

Mnogi ipak uprkos trofejnoj sezoni i ispunjenom cilju, smatraju da Murinjo nije čovek za Junajted i čekaju svaku priliku da stanu na žulj portugalskom startegu.

Istina, Junajted je potrošio velike svote novca na pojačanja, ali ih nije bilo previše, jednostavno tržište je takvo da za jednog kvalitetnog igrača morate da izdvojite veliku količinu novca, pa je tako Junajted leta 2016. godine samo za Pogbu dao 105 miliona evra, da bi ovog leta za oko 170 miliona evra u klub stigli Lukaku, Lindelof i Matić.

I dalje šrkipi na puno pozicija u redovima "Crvenih Đavola" i Murinjo je toga svestan, a čini se da su krila najveći problem. Mihtarijan je bio promašaj, jer Jermenin igra "desetku" a doveden je za desno krilo, pa bi već mogao da napusti klub sa "Old Traforda".

Murinjo je zato rešio, dok ne sastavi roster po svojoj želji, igraće strpljivo, na jaku odbranu i fizičku nadmoć, što uz unapred napravljen plan za čitavu sezonu ne deluje kao loša ideja, a za sada daje i solidne, može se reći i željene rezultate.

Naravno, ne ide uvek sve po planu, tako se ove sezone pojavio poraz na gostovanju Hadersfildu, pa i u Bazelu, ali on neće pretarano naškoditi "Đavolima", dok je bilo jasno da je Portugalac na gostovanjima na "Enfildu" i "Stamford Bridžu" planski pokušao da izvuče po bod. Uspeo je protiv Liverpula, ne i protiv bivšeg kluba, a videćemo na kraju sezone da li je "Posebni" skovao dobar plan.

Kao što smo rekli, odbrana je ključ trenutnog Murinjovog Junajteda, a koliko je zadnja linija ekipe sa "Old Traforda" uspešna, govori i sledeći podatak.

Naime, Junajted nije primio gol na polovini od poslednjih 50 odigranih utakmica u Premijer ligi, jasno, niko trenutno nema bolji skor od njih.



David De Hea je često nosio zasluge za praznu mrežu, njegove bravure neretko su spasavale Junajted, pa ga zato mnogi smatraju i najboljim golmanom na svetu.

Ipak, priznanje se mora odati i zadnjoj liniji, koja zbog čestih povreda igrača nije mogla da veže više od par utakmica u nizu u istom sastavu, ali je i dalje ubedljivo najbolja na "Ostrvu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Маркус19
Saturday, 25.11.2017
15:16

Добро је људи, полако. Де Хеа јесте најбољи на свету, јер када играју штопере Линделоф и Смолинг, то изгледа криминално, а он опет прими један гол код ког ништа није могао да уради (онај Њукаслов). Када играју Баи и Џоунс тада Давид има далеко мање посла. Јунајтед има све, само нема левог бека. Отарасити се сувишних бекова (Блинд, Дармијан, Шо) довести Роуза и Фабиња рецимо, и тада би одбрана била тип топ. Сити је убедљиво први јер за сваког првотимца има адекватну и добру замену. Сви остали тимови имају добре прве поставе, али много тање клупе од Ситија. Поздрав

avatar
mrancic
Saturday, 25.11.2017
22:21

Nema ni desnog beka a ni dobar napad

avatar
Filip MUFC
Saturday, 25.11.2017
22:42

Sta si ti izjavio druze... kaze nema desnog beka... Pa Valensija koji nije desni bek je medju 3 najbolja beka lige...

avatar
brekbaCh1
Saturday, 25.11.2017
13:54

Najzasluzniji je bunker. Mada trenutno je De Hea mozda i najbolji na svetu.

avatar
_mladen_
Saturday, 25.11.2017
14:02

Ono sto bunker ne moze da zaustavi, odbrani De Hea. :D

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 25.11.2017
15:26

Ono sto ne moze ni bunker da zaustavi ni De Hea da odbrani zabije Morata :D

avatar
FanUnited
Saturday, 25.11.2017
13:27

tacno tako ... united nema toliki problem u odbranu koliko ima problem u napadu ... nam trebaju igraci poput hazard ... roben ... salah ... bale ... nejmar ... tada bi united bio nezaustavljiv sam9 sa takv8m napadacima