De Bur želi u Premijer ligu

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.02.2017.
16:37
Izvor: Beta

Posle neslavne epizode u Italiji, Holanđanin bi da se oproba u najtaraktivnijoj ligi na svetu.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Frank De Bur je bez mnogo uspeha predvodio Inter od avgusta do novembra prošle godine, ali je pre toga sa Ajaksom osvojio četiri šampionske titule u Holandiji.

On je u prošlosti odbio ponude Liverpula, a mediji su spekulisali da su za njega bili zaniteresovani Totenhem, Njukasl, Svonsi i Hal.

Bivši holandski reprezentativac rekao je da je spreman da se vrati trenerskom poslu.

"Voleo bih da budem trener u Premijer ligi. Ali projekat mora da bude pravi. Bila mi je čast kada sam čuo da je Liverpul zainteresovan, ali to je bilo prerano, pošto sam bio u Ajaksu samo godinu dana. Želeo sam da postignem veći uspeh u Ajaksu i to sam učinio", rekao je De Bur za Dejli Mejl.

On je naveo da mu je bilo teško da radi u Interu.

"Bilo mi je teško da posle 25 godina kao igrač i trener napustim Ajaks, ali ponekad vam je potreban izazov, kao što je rekao Pep Gvardiola. Ali, u Interu sam morao da rešavam mnoge stvari koje nisu imale veze sa fudbalom i istrošio sam se. Svaki put kada sam pomislio da smo konačno ostvarili dobar rezultat i da se sve smirilo, Mauro Ikardi dobije žuti karton, ili je Marcelo Brozović bio u diskoteci pa moram da ga kaznim", rekao je on.

"Imali smo samo tri meseca, ali činilo mi se kao da sam tamo godinu dana", dodao je 46-godišnji De Bur.

De Bur je jedan od najboljih fudbalera u istoriji Ajaksa, sa kojim je osvojio pet šampionskih titula, dva holandska Kupa, Ligu šampiona, Kup UEFA, Superkup Evrope i interkontinentalni kup.

Tokom karijere igrao je i za Barselonu, sa kojom je osvojio Primeru, te Galatasaraj, Glazgov Rendžers, Al-Rajan i Al-Šamal, gde je 2006. godine završio karijeru.

Za reprezentaciju Holandije nastupao je od 1990. do 2004. godine i za to vreme odigrao je 112 utakmica i postigao 13 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 24.02.2017
00:57

Arsenu odlazi , ustupi mesto

avatar
Стефан Стојанчевић
Thursday, 23.02.2017
23:59

de boer ima filozofiju tika taka,nerealno je bilo da uspe u interu i da sprovede tu taktiku jer igraci nikad nisu igrali tako,za njega je arsenal,barsa,bilbao,bayern,dormund i slicni manje klubovi

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 23.02.2017
22:34

Inter je imao igru pod njim ali ne i rezultate,forsira dobar fudbal za oko ali za sada ne za trofeje vidjecemo u buducnosti :D

avatar
Martial11
Thursday, 23.02.2017
19:18

Idealan nasljednik za Wengera, hahah

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 23.02.2017
19:05

..moze od njega da bude dobar trener,iskreno svidja mi se njegova ofanzivma filozofija fudbala,i nerespektovanje protivnika koji su bili mnogo jaci u slucaju dok je trenirao Ajax! Inter je njemu bio jednostavno prevelik zalogaj,kaznjavanje Broza,pa kaznjavanje Kondogbije,ostavljanje Perisica sve vise na klupi... svi ti igraci,ukljucujuci Mirandu i Murilja,su totalno drugi igraci kod Piolija!

avatar
JZ4Ever
Thursday, 23.02.2017
18:44

Zanimljivo je da Pioli ostane bez Ikardija dva meca,a cak to i ne spominje nego zabelezi dve pobede.Ti si Kondogbiu izvodio iz igre u 20. minutu igre,drzao ga na tribinama i ponizavao tako sto si ga slao sa klincima da trenira,a Pioli od njega napravio stub ekipe.Zapitaj se sta kod tebe nije bilo kako treba,a onda izadji sa izgovorima.

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 23.02.2017
20:12

..njemu je Perisic bio rezerva a kod Piolija je rijesio nekoliko mnogo bitnih meceva!

avatar
Thursday, 23.02.2017
18:06

NE fudbalske stvari, zuti karton i diskoteke? Se ovaj zeza? Dakle radim odlicno sa ljudima koji oce da igraju ko masine, ako neko oce da ide u diskoteku, ja gubim konce, jeste da on ima 25 godina, i da realno neij masina, ali ja cak en mogu ni da mu objasnim to, ili ak ne umem da kontrolisem ekipu ljudi?

avatar
delije niksic
Thursday, 23.02.2017
18:01

Nemoj,molim te!