Danas kreće Primera - sve što treba da znate o najatraktivnijoj ligi na svetu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.08.2018.
12:00
Izvor: Sportske.net

Večerašnjim utakmicama prvog kola šampionata Španije počinje jedna od najkvalitetnijih liga na svetu.

twitter.com/LaLiga
twitter.com/LaLiga

Povezane vesti

Došao je dan kada će i Španci zakotrljati "bubamaru"!

Primera je po mnogima najatraktivnija fudbalska liga na svetu prepuna svetskih zvezda. I pored odlaska jedne od dve najveće na Pirinejima, ovo će biti najuzbudljivija sezona španske lige do sada.

Dodatnu čar daju timovi iz sredine tabele koji su se ozbiljno pojačali i deluju sve kvalitetnije, pa je konkurencija za Evropu nikad jača u poslednjih desetak godina.

Šta tek reći za titulu, u Španiji je uvek prštalo.

Pa, da vidimo šta nas očekuje ove sezone.

ALAVES

TRENER: Abelardo

DOŠLI: Džon Guideti, Džoni (pozajmica), Ksimo Navaro, Rafa Navaro, Borha Baston (pozajmica), Patrik Tvumasi, Adrijan Maran, Tomas Pina.

OTIŠLI: Rafa Navaro, Kristijan Santos, Aleksis, Eraldo Činari.

Deportivo Alaves

Alaves je morao da smeni dva trenera prošle godine, da bi tek Abelardo uspostavio zdravlje temelje u klubu i na kraju gotovo lagano obezbedio opstanak u Primeri. Baski su se ovog leta sasvim dobro pojačali, a otkrovenje bi mogao da bude Džon Guideti, nekadašnji fudbaler Mančester sitija i Selte. On će sasvim sigurno biti u tandemu napadača sa Borhom Bastonom, pa sa razlogom možemo očekivati dosta golova, što u njihovoj, što u protivničkoj mreži. Ipak, nisu napravili iskorak u odnosu na prošlu sezonu i biće im potrebno čudo da izbegnu donji dom Primere.


ATLETIK BILBAO

TRENER: Eduardo Berico

DOŠLI: Ander Kapa, Kristijan Ganea, Dani Garsija, Juri Berčiče.

OTIŠLI: Kike Sola, Enrik Saborit, Kepa.

Bilbao

Bilbao je tokom svoje istorije pokazao dosta turbulencija – čas su u borbi za opstanak, čas su u Evropi. Ako je sudeći po prošloj sezoni kada se samo spletom dobrih okolnosti (užasni Deportivo) po njih nisu grčevito borili za opstanak, izgleda da ih ove sezone čeka mnogo bolja sudbina. Od najbitnijih igrača otišao je samo Kepa, dok su se dobro pojačali Jurijem Berčičeom i Danijem Garsijom. Doveli su čak i Rumuna Ganeu, ali to ne bi trebalo da vas čudi pošto su mu nekako pronašli baskijske korene. Novi trener Berico doneo je ofanzivan fudbal, pa bi Atletik mogao da bude interesantna ekipa za neutralne ljubitelje fudbala.


ATLETIKO MADRID

TRENER: Dijego Simeone

DOŠLI: Rodri, Tomas Lemar, Nehuen Perez, Adan, Želson Martins, Džoni Kastro, Santijago Arijas, Nikola Kalinić.

OTIŠLI: Dijego Žota, Fernando Tores, Gabi, Aksel Verner (pozajmica), Pjer Kunde, Emilijano Velaskez, Džoni Kastro (pozajmica), Šime Vrsaljko (pozajmica), Lusijano Vijeto (pozajmica), Kevin Gameiro.

Grizman Dijego Kosta Atletiko Madrid

Puleni Dijega Simeona su na sjajan način započeli sezonu pošto su u gradskom derbiju protiv Reala osvojili Superkup Evrope. Najbitnija vest nakon nje jeste ostanak najveće zvezde tima Antoana Grizmana, dok zvučnijih odlazaka maltene nije ni bilo. „Jorgandžije“ su se dodatno pojačale Lemarom i Martinsom. Cilj je ove sezone jasan – trofej Lige šampiona na svom Metropolitanu. To je jedini trofej koji nedostaje Simeonu i družini, pa se čini da su spremni da „žrtvuju“ sezonu u Primeri. Ipak, mogli bi da iskoriste trzavice u Realu i „porvu“ se za naslov sa Barselonom, ali potrebna je loša sezona aktuelnog prvaka Španije da bi pokorili Španiju.


BARSELONA

TRENER: Ernesto Valverde

DOŠLI: Arturo Vidal, Artur Melo, Klemen Lengle, Malkom.

OTIŠLI: Andres Inijesta, Đerar Delofeu, Paulinjo, Adrijan Otrola (pozajmica), Lukas Dinj, Džeri Mina, Andre Gomeš (pozajmica).

Mesi Messi

Retko koji tim može da kaže da nije naročito oslabljen kada iz kluba ode neko kao što je Andres Inijesta. Upravo njegov odlazak predstavlja početak nove ere na Kamp Nou, Leo Mesi je kapiten i ove sezone će morati da dokaže da je pravi vođa svoje ekipe. Nisu dovođena najzvučnija imena, najveće od njih je Arturo Vidal koji će imati gotovo istovetnu ulogu kao i Paulinjo. „Blaugrana“ je trenutno najveći favorit za osvajanje Primere jer se Real Madrid nalazi u „vakuumu“ koji su napravili odlasci Zidana i Ronalda, dok će Atletiko Madrid učiniti sve da zaigra finale Lige šampiona na svom terenu.


SELTA

TRENER: Antonio Mohamed

DOŠLI: David Hunka, Okaj Jokuslu, Nestor Arauho, Sofijane Bufal (pozajmica), Mark Beltran, Matijas Jensen, Žunior Alonso (pozajmica).

OTIŠLI: Borha Iglesijas, Danijel Vas, Huan Ernandez (pozajmica), Andreu Fontas, Džoni Kastro, Džon Gudieti, Serhio Gomez, Teo Bongonda.

Mexico Soccer

Selta je ekipa koja ima jako interesantan pristup skautiranja i dovođenja igrača pošto su se u prethodnim godinama skoncentrisali na tržište Skandinavije. To im je davalo sasvim solidne rezultate, ali je najveća promena dolazak Antonija Mohameda, argentinskog stručnjaka kojem će ovo biti prvi posao u Evropi. Pomalo rizično, ali u Vigu su navikli na to jer „ko riskira, profitira“. U novu sezonu Selta ulazi sa dosta izmenjenim sastavom, ali će udarna igla i dalje biti Iago Aspas. Međutim, teško je verovati da mogu da se umešaju u borbu za Evropu, pa im se smeši sredina tabele.


EIBAR

TRENER: Hoze Luis Mendilibar

DOŠLI: Fabijano Oreljana, Hoze Antonio Martinez, Pere Mila, Mark Kardona (pozajmica), Serhio Alvarez.

OTIŠLI: Takaši Inui, Dani Garsija, David Lomban, David Garsija, Ander Kapa, Ivan Aleho.

Dmitrovic

Eibar nastavlja da ruši sve zakone finansija i sa ubedljivo najmanjim budžetom lagano stiže do sredine tabele već dve godine zaredom. Najveće „pojačanje“ je ostanak Mendilibara na klupu Baska pošto je on bio vrlo tražen ovog leta. Ipak, ove sezone ih očekuje jako težak zadatak pošto su ostali bez nekoliko standardnih prvotimaca, a najprimetniji izostanak je onaj Takašija Inuia koji je pojačao Betis. Marko Dmitrović će i ove sezone biti prvi izbor trenera na gol crti Eibara, pa neka se dobro pripremi. Čeka ga jako duga i teška sezona...


ESPANJOL

TRENER: Rubi

DOŠLI: Serhi Daider, Borha Iglesijas, Sergio Sančez.

OTIŠLI: Hairo Moriljas, Pau Lopez, Đerar Moreno, Mark Navaro, Hoze Manuel Hurado, Aron Martin (pozajmica).

Espanjol

Katalonci su dobili novog trenera u liku Rubija, čoveka koji je odveo Uesku do istorijskog uspeha plasmanom u Primeru prvi put u istoriji kluba. Sada ga u Barseloni očekuje težak zadatak pošto je otišao ključni igrač iz prošle sezone, Moreno je postigao gotovo polovinu svih golova Espanjola prošle godine i sada je na novajliji Borhi Iglesijasu da nadomesti makar deo toga. Ekipa koja je protekle sezone pobedila svaki tim iz „velike trojke“ sigurno da poseduje kvalitet za nešto više od 11. mesta, ali pojačanja ne garantuju neki veliki iskorak.


HETAFE

TRENER: Hoze Bordalas

DOŠLI: Osvaldo Alanis, Mauro Arambari, Vitorino Antuneš, Haime Mata, Serhi Gvardiola (pozajmica), Leandro Čičizola, Leonardo Kabrera (pozajmica), Ajub Abu, Robert Ibanjez, David Sorija, Nemanja Maksimović, Ivan Aleho, Ignasi Mikel.

OTIŠLI: Joda, Filip Manojlović (pozajmica), Dani Pačeko, Čuli (pozajmica), Fajsal Fair, Visente Guaita.

Nemanja Maksimovic

Hetafeu je Evropa prošle sezone izmakla za samo tri boda, pa su svojim igrama iznenadili mnoge na Pirinejima. Ekipa Hozea Bordalasa nije naročito atraktivna za gledanje, čvrsta je i kompaktna sa fokusom na odbranu. Ovog leta su bili vrlo aktivni na tržištu i spadaju među najveće trošadžije u Primeri. Među novajilijama je i srpski reprezentativac Nemanja Maksimović koji bi mogao da ima značajnu ulogu u Madridu. Izgleda da se u Madridu sprema plan za iskorak, odnosno plasman u neko od evropskih takmičenja. Koliko je to realno videćemo na kraju sezone, ali da je napravljena sasvim dobra podloga to ne može niko da spori.


ĐIRONA

TRENER: Euzebio Sakristan

DOŠLI: Johan Mohika, Mark Munijesa, Paulino Migelez, Patrik Roberts (pozajmica).

OTIŠLI: Pablo Mafero, Eloi Amagat.

Djirona

Pablo Makin je napravio pravo malo čudo sa Kataloncima i otišao u Sevilju, pa je uprava Đirone reagovala dovođenjem Euzebija Sakristana. Ono što je najbitnije napomenuti u čitavoj priči jeste da je klub praktično filijala Mančester sitija, pa je tako iz Mančestera stigao Patrik Roberts, ofanzivac sa vrlo dobrom tehnikom. Nije bilo previše odlazaka, a u Đironu je došao i nekadašnje dete Barselone Mark Munijesa koji će svojim iskustvom sigurno doprineti čvrstini u fazi odbrane. Mnogi smatraju da je za Sakristana ključno ne menjati formaciju 3-4-3 koja je zadavala ogromne glavobolje favoritima prošle sezone. Dovoljno za sličan uspeh – sredina tabele.


UESKA

TRENER: Leo Franko

DOŠLI: Luizinjo, Ćućo Ernandez (pozajmica), Horhe Miramon, Džonatan Toro, Eugeni Valderama, Samuel Longo, Damijan Musto (pozajmica), Ruben Semedo (pozajmica), Pablo Insua (pozajmica), Ksabijer Ečeita, Serdar Girler.

OTIŠLI: Karlos David, Alvaro Vadiljo, Žair Amador, Nagore, Aleksander Gonzalez, Kilijan Grant.

ruben semedo

Rubi je napravio ogroman uspeh plasmanom u Primeru po prvi put u klupskoj istoriji, ali je istog leta napustio klub kako bi vodio Espanjol. To bi mogao biti veliki hendikep za Uesku uzevši u obzir da je na klupu stigao Leo Franko. Nekadašnji golman Atletika iz Madrida nikada nije samostalno vodio neku ekipu, a prvi zadatak mu je opstanak po svaku cenu. Došlo je više igrača nego što je otišlo, pa je potrebno vreme da se ekipa uigra i tu možda leži još jedan problem. Ne treba očekivati previše od Ueske jer spadaju u red ekipa kojima predviđaju brz povratak u Segundu.


LEGANJES

TRENER: Maurisio Pelegrino

DOŠLI: Hosua Mehijas, Mikeg Vesga (pozajmica), Ruben Perez, Guido Kariljo (pozajmica), Fakundo Garsija, Danijel Oheda, Huanfran (pozajmica), Džonatan Silva, Dijego Rolan, Mikael Santos (pozajmica), Hoze Manuel Arnaiz, Oskar Rodrigez (pozajmica), Kenet Omeruo (pozajmica).

OTIŠLI: Martin Mantovani, Fede Viko, Migel Anhel Gerero, Dijego Riko, Ovusu.

Maurisio Pelegrino

Mnogi su već „pikirali“ madridski klub jer su se u prethodne dve sezone „provukli“ u borbi za opstanak. Sada je klub napustio i trener Asijer Garitano, a to je uvek problem sa ekipama ovog kalibra. Na klupu je stigao Maurisio Pelegrino koji se baš i nije proslavio u Sautemptonu. Ipak, ono što može da raduje navijače Leganjesa jeste aktivnost kluba na letnjoj pijaci, pa se na papiru čini da je ovaj tim približnog kvaliteta kao onaj iz protekle sezone. Da li će opstati zavisi od mnogo faktora, ali najviše od toga koja će biti granica bodova sa kojom se ispada iz lige (protekle sezone 29).


LEVANTE

TRENER: Pako Lopez

DOŠLI: Erik Kabako, Koke, Rober Pijer (pozajmica), Ruben Rokina, Mozes Simon, Rafael Dvamena, Nikola Vukčević.

OTIŠLI: Šek Mur (pozajmica), Raul Fernandez, Džeferson Lerma.

levante sasa lukic

Dolaskom Paka Lopeza prošlog marta, Levante je promenio „krvnu sliku“ i delovao kao ekipa koja može da se takmiči sa klubovima koji imaju mnogo veći renome. Ovog leta nije bilo previše prodaja, najznačajnija je ona Džefersona Lerme koji je otišao u Bornmut za 25 miliona funti. Sav taj novac klub iz Valensije usmerio je ka pojačanjima, a iznenađenje bi mogao da bude Rafael Dvamena. Napadač Gane je stigao iz Ciriha gde je zavredeo pažnju mnogih evropskih klubova, pa se svi sa pravom čude kako je Levante uspeo da ga preotme. Ukoliko pokaže kvalitet sa više od, recimo, deset pogodaka, sredina tabele je realnost za Levante.


RAJO VALJEKANO

TRENER: Mičel

DOŠLI: Alberto Garsija, Gael Kakuta, Hoze Anhel Pozo, Đordi Amat, Alvaro Medran (pozajmica).

OTIŠLI: Johan Mohika, Dijego Agire, Bajano, Fran Beltran.

Spain Soccer La Liga

Ulaskom Raja, Madrid će ove sezone imati pet klubova u Primeri. Valjekano je poznat po svojim levičarskim stavovima i važi za klubove u kojima fudbal i nije najvažnija stvar. Svim neutralnim ljubiteljima fudbala je svakako drago što je Mičel uspeo da vrati klub u elitu nakon sjajnih partija i titule prvaka u Segundi. Odlazak Frana Beltrana u Seltu je veliki peh za Valjekase, ali u klub je stigao Gael Kakuta od kojeg očekuju da „pušta kišu“. Ove sezone igraće bez pritiska, ali sa velikom i vernom podrškom navijača u madridskom naselju, što bi trebalo da bude dovoljno za opstanak.


BETIS

TRENER: Kike Setijen

DOŠLI: Takaši Inui, Serhio Kanales, Pau Lopez, Žoel Robles, Vilijam Karvaljo, Sidnei.

OTIŠLI: Dani Himenez, Riza Durmisi, Adan, Ruben Kastro, Aitor Rubijal (pozajmica), Viktor Kamarasa (pozajmica), Fabijan Ruiz.

Eibar Jordan Hordan Inui

Jedna od najzabavnijih ekipa u Evropi iz prošle sezone je u drugom delu iste malo „smanjila gas“, orijentišući se više na rezultat što nije glavna odlika harizmatičnog Kikea Setijena. Racionalizacija im je donela šesto mesto i plasman u Ligu Evrope, a ovog leta su se odlično pojačali. Inui, Kanales i pre svih Vilijam Karvaljo su igrači koji mogu da naprave razliku na svim frontovima. Odlazak Fabijana Ruiza u Napoli se tako i nije mnogo primetio, ali bi problem mogla da predstavlja borba na tri fronta. Ukoliko klupa odradi svoj deo posla, ponovni plasman u neko od evropskih takmičenja neće izmaći ni ove sezone. Kako je najavljeno, srpski internacionalac Darko Brašanac mogao bi da ima veću minutažu.


REAL MADRID

TRENER: Julen Lopetegi

DOŠLI: Rodrigo, Andrij Lunin, Alvaro Odriozola, Tibo Kurtoa, Vinisijus.

OTIŠLI: Filip Lijenhart, Lukas Toro, Kristijano Ronaldo, Ašraf Hakimi, Mateo Kovačić (pozajmica), Teo Ernandez (pozajmica).

Djulen Lopetegi

Ovog leta desili su se tektonski poremećaji u Madridu. Zinedin Zidan je napustio klupu Reala, stigao je Julen Lopetegi uz veliki skandal sa Fudbalskim savezom Španije, da bi „šlag na torti“ bio odlazak Kristijana Ronalda u Juventus. Povučeni njegovom odlukom, neki od ključnih igrača poput Luke Modrića i Marsela takođe ne bi imali ništa protiv da promene sredinu, pa će novi trener imati dosta problema da „namesti glavu“ svojim zvezdama. Ako se uzmu u obzir ne preveliki autoritet Lopetegija i pomalo panična kupovina Alvara Odriozole i Tiboa Kurtoe, čini se da Florentino Perez nije vukao najbolje poteze ovog leta. Međutim, Real se ne otpisuje, pa je bukvalno sve moguće.


REAL SOSIJEDAD

TRENER: Asijer Garitano

DOŠLI: Mikel Merino, Teo Ernandez (pozajmica).

OTIŠLI: Serhio Kanales, Karlos Martinez, Ćabi Prijeto, Alvaro Odriozola, Tonjo, Srđan Babić, Markel Bergara.

Spain Soccer La Liga

Sosijedad je razočarao prošle sezone pošto su svi očekivali plasman u Evropu. Ceh je platio Euzebio Sakristan koji je otpušten u martu. Ovog leta stigao je Asijer Garitano, stručnjak koji je prethodnih sezona vodio Leganjes. Baski su ga doveli u nameri da „pritegne“ odbranu i napravi zaokret u filozofji ekipe koja je često bezglavo jurišala u napad. Neutralni će svakako ostati uskraćeni za spektakl u San Sebastijanu, ali Garitano je doveden zbog sigurnosti. Međutim, kako prelazni rok nije odrađen naročito dobro, ekipa bi trebalo da se zadovolji gornjim domom tabele.


SEVILJA

TRENER: Pablo Makin

DOŠLI: Roke Mesa, Ibrahim Amadu, Tomaš Vaclik, Serhi Gomez, Joris Gnanjon, Aleiš Vidal, Andre Silva (pozajmica).

OTIŠLI: Guido Pizaro, Klemen Lengle, David Sorija, Huan Munjoz, Hoakin Korea, Serhio Riko (pozajmica), Stiven N’Zonzi.

Andre Silva

U Sevilji ništa više nije isto od odlaska Monćija. Klub jeste uspeo da zaigra zapaženu ulogu u Ligi šampiona protekle sezone, ali mnogi kao da čekaju pad Andalužana. To se za sada ne dešava jer su uspeli da se kvalifikuju za Ligu Evrope, njihov dobro poznati teren u kojem će ponovo biti jedan od favorita za osvajanje trofeja. Otišli su Lengle i N’Zonzi, pa se postavlja pitanje da li će Sevilja uspeti da nadomesti njihove odlaske. Predstavljen je i novi trener u vidu Pabla Makina koji je napravio senzaciju sa Đironom, a očekuje se da i ovde donese napadački pelcer. Uzevši u obzir konkurenciju,Sevilji će biti teže nego ikad da se dočepa Evrope.


VALENSIJA

TRENER: Marselinjo

DOŠLI: Kristijano Pićini, Žofri Kondogbija, Uroš Račić, Danijel Vas, Miči Bačuaji (pozajmica), Kevin Gameiro, Denis Čerišev (pozajmica).

OTIŠLI: Fabijan Oreljana, Žoao Kanselo, Naćo Vidal, Nemanja Maksimović, Martin Montoja, Alvaro Medran (pozajmica), Zakarija Bakali, Nani.

Uros Racic

Marselinjo je uspeo da vrati Valensiju u Ligu šampiona, te navijači „Slepih miševa“ sa velikim optimizmom očekuju početak nove sezone. Osim Kansela, kostur tima je tu pojačan prodišlicama u vidu Vasa, Gameira, Bačuajia i Čeriševa. Iz Zvezde je stigao i Uroš Račić, ali neizvesno je hoće li vezista dobiti ozbiljniju priliku na Mestalji. Ono što bi moglo da predstavlja problem jeste takmičenje na tri vrlo zahtevna fronta, pa će i u Valensiji ključna biti uloga igrača sa klupe. Gamerio i Bačuaji teško da će činiti tandem, a bilo koji od ove dvojice predstavlja odličnu rezervnu opciju.


VALJADOLID

TRENER: Serhio Gonzales

DOŠLI: Ivi (pozajmica), Keko (pozajmica), Danijele Verde (pozajmica), Ruben Alkaraz.

OTIŠLI: Haime Mata, Dejvid, Lukas Rotpulje, Isak Bekera.

Viljareal Keko Hoze Anhel

Iako je Valjadolid uspeo da se plasira u Primeru nakon pet godina, tamo ih očekuju veliki problemi. Najbolji strelac Segunde Haime Mata je otišao u Hetafe i to kao slobodan igrač, pa klub nije uspeo da obezbedi sredstva kako bi doveo dostojnu zamenu. Tim nije menjan previše što nije problem ako ste bili previše dominantni u drugom rangu. Sa Valjadolidom je to išlo dosta teško, pa na Pirinejima sa razlogom veruju da će se brzo vratiti u niži rang.


VILJAREAL

TRENER: Havijer Kaljeha

DOŠLI: Karl Toko Ekambi, Đerar Moreno, Migel Lajun, Ramiro Funes Mori, Santi Kazorla, Santijago Kaseres, Karlos Baka, Antonio Rukavina.

OTIŠLI: Rodri, Ruben Semedo (pozajmica), Pau Tores (pozajmica), Adrijan Maran, Alfred N’Diaje (pozajmica), Denis Čerišev (pozajmica), Samu Kastiljeho.

Baka

„Žuta podmornica" je pametno uložila 40 miliona evra od prodaje Bakambua Kinezima, kao njegova direktna zamena stigao je Đerar Moreno i to za upola cene. U klub bi trebalo da stigne i Karlos Baka kako bi pojačao konkurenciju u napadu, ali će zato Viljareal morati da se odrekne svog možda i najboljeg igrača iz protekle sezone Samua Kastiljeha koji će, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, potpisati za Milan. Interesantno je da je Viiljareal prethodnih pet sezona završio uvek između četvrtog i šestog mesta, pa Evropa ne bi trebalo da izostane ni ove.

Ovako bi to moglo da izgleda na kraju sezone.

1. Barselona
2. Real Madrid
3. Atletiko Madrid
4. Valensija

5. Betis
6. Viljareal
7. Sevilja

8. Atletik Bilbao
9. Real Sosijedad
10. Espanjol
11. Hetafe
12. Selta
13. Đirona
14. Eibar
15. Alaves
16. Rajo Valjekano
17. Levante
18. Leganjes
19. Ueska
20. Valjadolid


Šta mislite?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Friday, 17.08.2018
20:31

Onaj koji je Realu 'garantovao' 50+, tj. 40, pardon 30, odnosno 26 golova, a Barsi titulu u Primeri je nažalost otišao da 'pomogne' Juventusu da osvoje titulu. Da je bar veliki mag ZiZu ostao... Najjači Barsini aduti nažalost više nisu u Realu tako da je Real ove godine prvi favorit za osvajanje Primere, nakon njih Atletiko i na kraju Barsa.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
16:36

Nije najatraktivnija nego najkvalitetnija, PL Je ipak malo uzbudljivija liga.

avatar
The Bear of Highbury
Friday, 17.08.2018
15:42

Najatraktivnija posle Premijer Lige...

avatar
Bianconeri Belgrado
Friday, 17.08.2018
15:32

Sad nek se spremi Real za zestoku borbu za cetvrto mesto,pravice Ronalda od blata jos 15 gosina.

avatar
_mladenq
Friday, 17.08.2018
14:13

Slazem se sa vasom prognozom za prva 4, Barsa ima najjaci tim u ligi i trebali bi bez problema titulu uzeti, cak i sa antihristom Valverdeom na klupi.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 17.08.2018
21:09

Odakle ti takva sigurnost? :D

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 18.08.2018
14:38

Pa dobro, to jeste logicno razmisljanje,ali ja nisam nikako siguran u titulu...Real je odigrao prosle godine prvi deo sezone ispod svakog nivoa,ne verujem da ce to da im se ponovi bez obzira na odlazak Kristijana.p.s.Nemoj da potcenjujes Valverdea i njegove mogucnosti da ove sezone prevazidje sve genijalne zamisli koje je imao prosle.xD

avatar
_mladenq
Saturday, 18.08.2018
02:17

haha, pa vodim se logikom da ako je uzeo prosle sezone onako ubjedljivo kad' je radio nevidjeno moronske stvari, ove sezone u kojoj je Real slabiji, jer zalizani kol'ko god da je precjenjen ipak im je dosta znacio, mora takodje uzeti, posebno jer ima jacu klupu i Kutinja od pocetka sezone, a Atl Madrid ne uzimam kao ozbiljnog konkurenta, posto ekipu koja uzme 70% utakmica po sezoni sa 1:0 definitivno ne moze preko jednom usrati u 20god da podignu titulu:D

avatar
bagra
Friday, 17.08.2018
13:00

Atletiko ce biti opasan

avatar
MOE28
Friday, 17.08.2018
12:58

Najatraktivnija liga na svetu a vec 20 godina samo 2 ekipe su u opticaju za titulu.. Jednom je to bio Atletiko i jednom Valensija.. sve ostalo su pokupili Barsa i Real.. i sada vi meni recite sta je tu atraktivno. Da najbolje prolaze u Evropi to stoji ali liga im nije preterano zanimljiva. Da je tako gledanost bi bila velika i na utakmicama izmedju Hetafea i Alavesa a ne samo kada igraju Barsa i Real. Pa cak ni Atletiko protiv neke ekipe sa dna tabele retko ko ce pogledati. Atraktivno bi bilo kada bi utakmica izmedju ekipa sa vrha tabele i sa dna tabele bila neizvesna a ne da se ode u kladionicu i stavi na 5+ znajuci da ce neko sa vrha naprasiti ove druge.

avatar
NikkiCFC
Friday, 17.08.2018
17:23

Ma ne gleda to niko. Trude se spanci idu u USA, Maroko imaju 10 termina za 10 utakmice (LOL) ali ne vredi.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
19:50

Zaboravio si Deportivo:-D Valensija je dva puta bila prvak u tom periodu:-D

avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 17.08.2018
12:20

Razumem neki pridev uz spansku ligu ali najatraktivnija bas i ne ide.ove sezone sam definitivno uz Atletiko i Betis.