Danas "dan D" za Seriju A, na pomolu šokantan rasplet!?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 30.03.2020.
09:33
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li ponovo gledati italijanski fudbal ove sezone?

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Italija i dalje iz dana u dan beleži visok broj žrtvi povodom korona epidemije u toj zemlji. Brojevi prelaze cifru od deset hiljada tako da je nepojmljivo pričati o nastavku takmičenja poput Serije A kroz samo mesec dana kako su se nadali pojedini čelnici lige, ali i klubova.

Danas se održava sastanak između čelnika Kalča, zastupnika igrača i klubova.

Primarni razlog sastanka jesu plate igrača.

Četiri kluba nisu ispunila još ni februarske obaveze dok se "trend" smanjivanja plata smatra jedinim uspešnim putem za nastavak funkcionisanja klubova. Primer su dali igrači Juventusa, Ronaldo i ekipa su pristali na stopiranja isplata u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo sporta je predložilo da se "katanac" na takmičenjima poput Serije A produži, Damiano Tomazi zastupnik igrača smatra da ovo može biti ujedno i kraj tekuće sezone.

"Imaćemo još jedan elemenat na stolu sutra. Za razliku od prošlih nedelja, povodom reči ministra Spadafore, postoji zabrinutost da će se takmičenje završiti. Diskutovaćemo o problemu završetka sezone sagledavajući situaciju iz sportskog ugovora, ali i ugovornog to jest formalnog. Što se tiče smanjena plata tražimo najoptimalnije rešenje. Juventus je prvi napravio korak, ali nas to nije ni iznenadilo. Znali smo sve o tome i ne osećamo se delegitimizovani. Na kraju krajeva Kjelini je jedan od naših savetnika"

"Ako nema sukoba između igrača i klubova, mi ne moramo da intervenišemo. Ako su pronašli saglasnost to je u redu", izjavio je Tomazi juče.

Dakle danas čekamo, odluka je još uvek u magli. Juventus, koji je prvi na tabeli, već je odbio mogućnost titule preko "zelenog stola".

Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke