Dan za pamćenje - Srećno, Marko, zaslužio si ovo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.10.2020.
12:42
Izvor: Sportske.net

Veliki dan za mladog srpskog stručnjaka.

Epa/Sotiris Barbarousis
Epa/Sotiris Barbarousis

Povezane vesti

Marko Nikolić večeras ostvaruje jedan od svojih najvećih snova u karijeri - prvi put će voditi svoju ekipu u grupnoj fazi Lige šampiona!

Sa Partizanom i MOL Fehervarom je stekao značajno iskustvo u Ligi Evrope, sada je došlo vreme i za nastup na najvišem evropskom nivou, sa ekipom moskovske Lokomotive koju je preuzeo ovog proleća.

Moskovski ''Železničari'' će u prvom kolu Lige šampiona večeras od 18:55h gostovati u Austriji protiv domaćeg Salcburga, a u najavi ovog meča Nikolić nije želeo da otkriva da li će ponovo primeniti svoju oimiljenu formaciju 4-4-2.

''Neću da pričam o taktici i šemi, pitanje je nepotrebno. Pre svega, napomenuo bih da nas raduje što treću godinu zaredom igramo u Ligi šampiona. Imamo vrlo jaku grupu sa aktuelnim prvakom minhenskim Bajernom, Atletikom, koji je četvrti na UEFA-inoj rang listi, i Salcburgom. To je mlada napadačka ekipa. U Salcburgu ima mnogo kvalitetnih igrača sa napadačkim potencijalom. Čitav sistem kluba izaziva poštovanje.

U njemu nema mesta za improvizaciju, i to je njihova snaga. Ali učestvujemo u Ligi šampiona kako bismo na adekvatan način predstavljali ekipu i klub, kako bismo osvojili bodove. Za to imamo sve kvalitete. Pokazaćemo ih u svakoj utakmici'', poručio je Nikolić.

Ima problema i sa povredama pojedinih igrača...

''Igramo skoro četiri meseca po ludom rasporedu. Bilo bi sjajno kada bi se svi povređeni popravili. Ali više volim da pričam o onima koji su zdravi i koji će igrati. Poštujem protivnika, ali verujem u svoje momke'',
naglasio je Nikolić.

Srpski stručnjak veruje da će navijači videti dopadljiv, kvalitetan fudbal.

''U fudbalu je važna ravnoteža. Neophodno je ne samo napadati, već i braniti, sprečavati kontranapade, raditi na standardima. Utakmica je dvosmerna. Timovi se transformišu tokom igre. Salcburg igra vertikalni fudbal. Siguran sam da će se utakmica svideti navijačima'', zaključio je Marko Nikolić.
-
Baner
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke