Dan odluke - Miloje za "Sportske", zbog čega bi Klopu dobro došao Murinjo?

Autor: Pavle Knežević
subota 26.05.2018.
08:54
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde očekuje zanimljivo finale Lige šampiona, a mora da podrži Liverpul iz ličnih razloga.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Zvanično najbolji trener Srbije u 2017. godini, čovek koji je Crvenoj zvezdi doneo titulu i proleće u Evropi, Vladan Milojević, pun je poštovanja prema Real Madridu, ali u večerašnjem finalu Lige šampiona u Kijevu mora da podrži Liverpul. Iz ličnih razloga, jer njegov sin podržava Real.

Aktuelni dvostruki uzastopni šampion Evrope imao je košmarnu sezonu u domaćim takmičenjima, a u završnici Lige šampiona takođe nije igrao dobro, ali je došao do finala. Kako i zašto objašnjava Milojević za Sportske.

"Ono što se dešava i događa jeste da je Real očigledno kraljevski tim, koji ili igra finale ili ga osvaja. Imaju plejadu igrača koji imaju veliku želju da po ko zna koji put osvoje ovaj trofej.

Ako bih gledao kao navijač, nisam neki fan Reala kao Reala, ali mislim da će da bude zanimljiva utakmica. Mislim da će ovog puta stvarno da bude dosta zanimljivo jer je Real to što jeste, a Liverpul niko nije očekivao u finalu a sada može da kruniše sezonu
", kaže Milojević.

Svi su prošle godine očekivali da Juventusova mašinerija i sistem konačno slome Real, ali su ih "los blankosi" otresli bez muke. Kaže se često da bi Liverpul pobeđivao svakoga ako bi se utakmice igrale 60 minuta. Mogu li "crveni" svojim sumanutim tempom da slome "kraljeviće"?

"Filozofija gospodina Klopa je baš ta koju ste rekli: on igra taj direktni, totalni fudbal sa mnogo šprinteva, što je nemoguće da se izdrži 90 minuta u visokom ritmu protiv jedne ekipe koja je organizovana i koja će odgovoriti na isti takav način. Sa druge strane, nije ni Real mačiji kašalj, ima on svoju filozofiju u kontinuitetu 90 minuta.

E sad, da li će se gospodin Klop odlučiti pa malo taktizirati… Kada bismo pomešali tu filozofiju direktnog fudbala, odnosno atomskog, kako je ja zovem, do 60. minuta, a posle toga je zamenili sa Murinjovom, onda bi Liverpul uzeo 100 posto. Jer prosto čovek 'zaključava' utakmicu i tu ne može ništa da prođe.

Biće interesantno, Liverpul možda i plaća danak svemu tome, ali to je filozofija koju je Klop imao i u Dortmundu i koju ne želi da menja. Čujem ja i kroz neke razgovore da su mu treninzi isto takvi, da je to jak ritam. Nekad kad počnu da 'štrikaju' prosto se umorite i od gledanja kad vidite tu brzinu, moć i snagu
", objašnjava Milojević.

Može li se reći ko je favorit?

"Pa ne znam. Ja uvek volim da gledam utakmicu, ali nisam kladioničar i ne bavim se time. Ali, imam internu između mene i sina. On navija za Real, pa ja moram da budem Liverpul, nema druge", kaže Milojević kroz osmeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Saturday, 26.05.2018
14:31

Liverpul je favorit kao prosle godine Juventus,pre toga 2 puta Atletiko.

avatar
Don Silvio
Saturday, 26.05.2018
09:50

Dobra analiza, al sam ja misljenja de ekipa koja u polufinalu primi pet komada i prodje dalje nema sta da trazi u finalu. Dobro je sto luverpul igra na gol vise mislim da ce biti dobra tekma