Dan odluke - Đukić za "Sportske" otkrio najveći Realov kvalitet!

Autor: Pavle Knežević
subota 26.05.2018.
08:51
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nema dilemu ko je favorit u finalu Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Znamo šta ćete raditi večeras od 20.45, jer će dobar deo sveta raditi istu stvar.

Real Madrid jeste favorit protiv Liverpula u finalu Lige šampiona, iako domaću sezonu kao da nije ni igrao, a Kristijano Ronaldo je na njenom početku prolazio kroz ozbiljnu krizu. U Ligi šampiona takođe nije bilo sve bajno, daleko od toga. Posle revanša protiv Juventusa, svaki ljubitelj fudbala i njegova šira rodbina pominjali su sudiju, a mnogi su i dalje u neverici kako su "merengesi" sa onakvom igrom protiv Bajerna uspeli da dođu do finala.

Trener Partizana Miroslav Đukić ima prosto objašnjenje:

"Kao što se govori za Nemce: svi igraju, a oni na kraju osvajaju. Tako i Real: svi igraju, a oni pobeđuju", počeo je popularni Đuka priču za naš sajt.

Real juri istorijsku treću uzastopnu Ligu šampiona, takmičenje koje je prosto "privatizovao" poslednjih godina.

"Imaju taj pobednički mentalitet. Kad mislite da ništa ne igraju, oni pobede. Svi smo bili svedoci da je Bajern bio bolji u polufinalu, ali je Real prošao. Imju tu neku moć da pobeđuju i kada ne igraju dobro. To je potpuno pobednička ekipa, sa vrsnim individualcima, od kojih svako u jednom trenutku može da reši, tako da je ona za mene favorit u ovom finalu", rekao je Đukić.

Kako igra Real i u kakvoj je formi govori i činjenica da u poslednjih pet takmičarskih utakmica ima samo jednu pobedu, a opet je po svim kladionicama favorit večeras. Mnogi govore da je sve to zasluga i Zinedina Zidana, koji ne samo da je dobar trener, već je i takva veličina da može da sve sujete u ekipi podredi timu.

"Sigurno je njegov udeo veliki i zato što je uspeo da sve te veličine uklopi u jednu celinu. Benitez to, recimo, nije mogao, on je ušao u konflikt sa svim tim zvezdama, jer je pokušavao da postavi sistem koji bi bio iznad njih. Oni to nisu trpeli, dok je Zidan uspeo da nađe balans. Mi sada vidimo Real Madrid koji ne igra nešto sistemski dobro, ali ima taj individualni kvalitet, tako da iz te anarhije pobeđuje", kaže trener koji je ove sezone Partizanu doneo kup i proleće u Evropi.

Liverpul je poznat po tempu, a Realova odbrana je daleko od sigurne. Kako vidite da će se to odvijati na terenu?

"Sigurno je da će Liverpul pokušati da pritisne Real, da ga nadjača tim visokim pritiskom i intenzitetom, ali Real ima takav kvalitet da u svakom momentu može da postigne gol, reši utakmicu. Ima mnogo igrača koji su sposobni za to, ima mnogo iskustva u Ligi šampiona. Naravno, finale je jedna utakmica, sve je moguće, a Liverpul je pokazao da je sposoban da pobedi, ali je po meni Real favorit", rekao je Miroslav Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke