Dan derbija - Torino pod opsadom, Napoli ne sme da misli na tradiciju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.04.2018.
10:21
Izvor: Sportske.net

Odlukom gradonačelnika, Napolitanci će danas biti na tribinama "Alijanca", na ulicama gomila policije. Agenti u civilu prate gostujuće navijače. Može li derbi da reši prvenstvo, ono o čemu gosti nikako ne smeju da razmišljaju je tradicija.

Juventus.com
Juventus.com

Povezane vesti

Oko 3000 navijača Napolija će biti u kavezu na tribinama "Alijanca", derbi šampionata se igra večeras od 20:45, Juve ima +4, oba trenera kriju karte.

Meč je izazvao nezapamćeno interesovanje u medijima na Apeninima, šampion je iskomplikovao stvari remijem u Krotoneu, ali i dalje je u poziciji da razmišlja o sedmoj uzastopnoj tituli.

"Ako dobiju, sve je gotovo", kaže legendarni Dino Zof, mada mnogi smatraju da bi Juventus bio zadovoljan i bodom, iako imaju znatno teži raspored do kraja.

Alegri i Sari dele komplimente jedan drugom, ali i kriju timove. Kod Juventusa, izgleda da će Dibala ipak ostati na klupi i da će se Alegri odlučiti za 4-3-3, sa Dalgasom Koštom, Mandžukićem i Iguainom u napadu. Ima i dilemu oko desnog beka, da li da šansu pruži Hevedesu koji je cele sezone povređen, ali je protiv Sampa pokazao da je sjajan igrač.

Kod Napolija, Mertens koji je dao samo dva gola Juventusu u karijeri je pod znakom pitanja zbog loše forme, možda i on poput Dibale ostane na klupi, a Milik počne meč.

Tako bi se moglo dogoditi da najbolji strelci timova ostanu na klupi. Sari bi mogao da šokira i startom Zjelinskog umesto Hamšika, što bi verovatno bilo iznenađenje, ali Poljak je unosio preokret u nekoliko poslednjih mečeva, a kapiten deluje van forme.

Videćemo na kraju za šta će se odlučiti treneri, tradicija kaže Juventus.

Naime, Napoli je od kada postoji "Alijanc", gostovao sedam puta na ovom stadionu, šest prvenstvenih sezona i jedan kup meč, i izgubio sve utakmice!

Gol razlika je 17:3, pa svakako se nerado osvrću u prošlost, retko kada su uspevali uopšte u istoriji da izvuku bilo šta u Torinu.

Juventini gledaju ka "Pipiti" Iguainu, on je takođe van forme, ali za Argentinca nema dileme, gde vidi bivši klub, tu im da gol. Postigao je pet u pet mečeva od kada je sa juga stigao na sever Italije, a naravno, rešio je jesenas i meč na "San Paolu" i ugasio Vezuv.

Počinje večeras u 20:45, bez sumnje, meč dana u Evropi videćemo kako će čitava priča završiti, da li je bitka za titulu gotova, ili ćemo videti završnicu za pamćenje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forza Juventus
Sunday, 22.04.2018
12:54

Ma prvaci smo 100%

avatar
amigo999
Sunday, 22.04.2018
12:29

Navijam za Juventus i Udineze danas....

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
10:50

Opet ova fotka...

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 22.04.2018
11:05

..haha,kralj! Svako danas pise i jos uzima pare ;)

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
18:44

Nisam bas siguran za ono drugo mada bi to mnogo toga objasnilo:-D Koliko moze da dobije za ovakve stvari, hajde sad realno...

avatar
Juventino SS
Sunday, 22.04.2018
11:22

Ta jer je najlepša.